loading
close
SON DAKİKALAR

Okullar Aydos Kütüphanesi'ni tanıtıyor

Okullar Aydos Kütüphanesi'ni tanıtıyor
Tarih: 24.12.2012 - 21:38
Kategori: Yerel

Sultanbeyli'de ''Eğitim ve Kültür Yılı'' ilan edilen 2012'nin son günlerine girilirken eğitim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Sultanbeyli’de “Eğitim ve Kültür Yılı” ilan edilen 2012’nin son günlerine girilirken eğitim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda her hafta ilçede bulunan okullar Aydos Kütüphanesi’ni ziyaret ederek bilgi alıyor. 

Yapılan çalışmayla, öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanması ve hayatları boyunca kütüphaneden faydalanmayı öğrenmeleri hedefleniyor. 

Sultanbeyli Belediyesi Aydos Kütüphanesi’nin öğrenciler tarafından daha çok kullanılması ve öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanması adına yeni bir proje hayata geçirdi. 

Her hafta bir okul, Aydos Kütüphanesi’ne gelerek yetkililerden kütüphane hakkında detaylı bilgi alacak, kütüphanede kitap okuyup, istediği kitabı evine götürebilecek. 

Bu hafta başlayan projenin ilk konuğu Türk Telekom Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileriydi. Aydos Kütüphanesi hakkında bilgi almak isteyen öğrencileri kütüphane görevlisi Nusret Sönmez karşıladı. Öğrencilere kütüphaneyi gezdiren Sönmez, kütüphanenin özellikleri hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Yapılan çalışmayla ilgili Türk Telekom Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni ve aynı zamanda Kütüphane Kulübü Rehber Öğretmeni olan Özge Kuru, projenin çok anlamlı olduğunu ifade ederek “Öğrencilerin bu çalışmayla çok şey kazanacağına inanıyorum” dedi. Aydos Kütüphanesi’nin kaynak zenginliği ve uygun çalışma ortamının bulunduğunu söyleyen Kuru, “Bize bu çalışmada destek veren belediyeye çok teşekkür ederiz” dedi. Proje sayesinde çocukların kütüphaneyi daha yakından tanıyacağını ve kütüphaneye gelmeyi alışkanlık haline getireceğinin altını çizen Kuru, bu hafta bütün öğrencilere kütüphaneyi tanıtmayı planladıklarını söyledi.

Hedef daha bilinçli bireyler yetiştirmek

Türk Telekom Anadolu Lisesi Müdürü Enver Çayır da, okumanın ve okutma bilincinin birinci planda yer aldığını ifade ederek öğrenmenin sadece ders kitaplarıyla sınırlı olmayacağını ve öğrencilerin kütüphaneye gitmelerinin çok önemli olduğunu ifade etti. Çayır, bu çalışmayla öğrencilerin kütüphanenin müdavimi olacağını belirterek, okullara yönelik yapılan bu çalışmanın çok güzel ve anlamlı olduğunu söyledi. 

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise yapılan çalışmayla okuma alışkanlıkları kazanmış, daha bilinçli bireyler yetiştirme arzusunda olduklarını ifade ederek, üç yılda Sultanbeyli için yapılan eğitim yatırımlarının bu çalışmalarla taçlanacağına inandığını söyledi. 

Başkan Keskin, “Geçtiğimiz yıl ilçemize kazandırdığımız Aydos Kütüphanemiz halkımızın tamamına açık olarak hizmet vermektedir. Bu proje sayesinde öğrencilerimizin kütüphane alışkanlıklarının daha da artacağına ve kütüphanenin ders çalışmaları için iyi bir adres olacağına inanıyorum” dedi. 

25 BİN KİTAPLIK AYDOS KÜTÜPHANESİ

Aydos Kütüphanesi yaklaşık 2 yıldır ilçe halkına hizmet veriyor. Her ay yaklaşık olarak 5 binden fazla ziyaretçinin geldiği kütüphane, kaynak zenginliği ve uygun çalışma ortamıyla öğrencilerin ders çalışma adresi oldu. 2 bin 500’e yakın üyesi bulunan kütüphane, günde yaklaşık 200 kişiyi ağırlıyor. 

300 metrekarelik kütüphane salonu, 40 metrekarelik dijital kütüphane salonu ve 100 metrekarelik 2 adet çalışma sınıfından oluşan Aydos Kütüphanesi, Radyo dalgaları ile veri tanımla sistemini (RFID) ülkemizde ilk kullanan belediye kütüphanesi olma özelliği taşıyan Aydos Kütüphanesi 18 bin basılı, 7 bin dijital kitapla Sultanbeyli halkına hizmet veriyor.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları