loading
close
SON DAKİKALAR

Okulu uzatanlar harç ödeyecek

Okulu uzatanlar harç ödeyecek
Tarih: 14.09.2012 - 17:42
Kategori: Eğitim

Üniversitelere kayıt döneminin başlamasıyla birlikte okulu uzayan öğrencilerin harç vermek zorunda olduğu ortaya çıktı...

Okulu uzatan üniversite öğrencilerine harçların kalkmadığı ortaya çıktı.

9 Ağustos'ta resmi gazetede yayınlanan kararname ile birinci öğretim ön lisans-lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin ödeyeceği harç paraları kaldırılmıştı.

Ancak okulu uzayan öğrencilerin kayda gitmesiyle kararnamede gözden kaçan bir madde ortaya çıktı. Okulu uzayan öğrenciler harç vermeye devam edecekti.

Kararnamenin 11. Maddesinde şöyle diyordu:

"Hazırlık sınıfı veya yabancı dil geliştirme programı hariç olmak üzere, ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeydeki yükseköğretim programlarından program süreleri sonunda mezun olamayan öğrencilerden ekli cetvellerde belirtilen tutarlar kadar öğrenci katkı payı ve öğrenim ücreti alınır."

Erciyes Üniversitesi internet sitesindeki bilgilendirmesinde bu durum örnek üzerinden açıklandı:

Örnek1: 4. sınıfta hazırlık hariç 4. yıldır okuyan bir mühendislik öğrencisi harç ücreti ödemeyecektir.

Örnek2: 4. sınıfta hazırlık hariç 5.ve üzeri yıldır okuyan bir mühendislik öğrencisi normal öğrenim süresi 4 yıl olduğu ve 
bunu tamamladığı için harç ücreti ödeyecektir.

Açıköğretimde de harçlar kaldırılmasına rağmen öğrencilerden "öğrenim gideri" adı altında 205 TL ödenmesi istendi. 

Açıköğretim öğrencileri daha önce harç olarak 250 TL ödüyorlardı. Öğrencilerden talep edilen 205 TL'nin ders kitapları gibi öğrencilerin eğitim süreci içerisinde kullandığı çeşitli materyaller için alındığı belirtiliyor.

Bianet 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları