loading
close
SON DAKİKALAR

'Olay TV kapanıyor' iddiası: 'Cavit Çağlar şirketlerine el konulmakla tehdit edildi, saraydan atılacaklar listesi gönderildi'

'Olay TV kapanıyor' iddiası: 'Cavit Çağlar şirketlerine el konulmakla tehdit edildi, saraydan atılacaklar listesi gönderildi'
Tarih: 23.12.2020 - 15:34
Kategori: Medya

30 Kasım'da yenilenmiş kadrosuyla İstanbul'daki yeni ofisinde yayına başlayan Olay TV'nin kapanacağı iddia edildi.

İş insanı Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu, Genel Yayın Yönetmenliğini Süleyman Sarılar’ın yaptığı kanal, yayına gireli bir ay olmasına rağmen apar topar kapanma kararı alınca dikkat çekti.

Hükümete yakın isimlerin, TMSF üzerinden Cavit Çağlar’a şirketlerine el konabileceğinin söylenmesi üzerine, kapanma kararı alındığı aktarıldı.

Ayrıca Çağlar’a, Cumhurbaşkanlığı kanadından Kanal 7 kökenli isimlerin, Olay TV’ye alınmasının talep edildiği öğrenildi.

180 ÇALIŞANI VAR

Olay TV'de çalışan 180 çalışanın alacaklarının hesaplandığı ve hafta sonu kapanmanın ardından ödemelerinin yapılacağı belirtildi.

Cavit Çağlar'ın ise kapanmaya gerekçe olarak pandemi koşullarını öne süreceği aktarıldı. Yaşananların ardından Süleyman Sarılar ve ekibinin de önümüzdeki günlerde açıklama yapacağı dile getirildi.

Ahmet Şık: Saraydan Süleyman Sarılar ve Nevşin Mengü başta olmak üzere atılacak kişiler listesi gönderildi

Bağımsız milletvekili gazeteci Ahmet Şık, Olay TV'de yaşananlara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Şık, "Saray’dan, OlayTV’ye atanan kayyımlar listesinin yanı sıra Süleyman Sarılar ve Nevşin Mengü başta olmak üzere atılacak kişiler listesi de gönderildi. Saray tarafından belirlenen Kanal7, Ülke TV ve Star’dan seçilen kayyımların OlayTV’nin mevcut yöneticilerinin yerine görevlendirilmeleri istendi. Yayın yönetmeninden, Ankara temsilcisine, haber merkezi yöneticilerine kadar herkesin işten çıkarılması istendi" dedi. 

Şık'ın paylaşımları şöyle:
"Cavit Çağlar, TMSF eliyle şirketlerine el konulmakla tehdit edildi. Saray Rejimine rüştünü ispatlamış bazı Kanal7 çalışanları, Saray görevlilerince  televizyon kanalına yönetici (=kayyım) olarak atanmak istendi. Çağlar talepleri kabul etti ancak ortağı Hüseyin Köksal reddetti. Anlaşmazlık üzerine Çağlar, OlayTV ve bağlı şirketin tüm isim haklarını ve sahip olduğu frekansı da alarak çekilme kararı aldı. Artık OlayTV adını kullanamayacak olan kanalın başka bir isimle farklı bir frekansla yayın hayatına devam edebilmesi için görüşmeler yapılıyor.
Kanalın sürüden farklı haber ve programlarının Saray’da rahatsızlık yarattığı, HDP’nin grup toplantısının canlı yayınlanması üzerine tehdit ve şantajın devreye girdiği anlatılıyor. Saray’dan, OlayTV’ye atanan kayyımlar listesinin yanı sıra Süleyman Sarılar ve Nevşin Mengü başta olmak üzere atılacak kişiler listesi de gönderildi. Saray tarafından belirlenen Kanal7, Ülke TV ve Star’dan seçilen kayyımların OlayTV’nin mevcut yöneticilerinin yerine görevlendirilmeleri istendi. Yayın yönetmeninden, Ankara temsilcisine, haber merkezi yöneticilerine kadar herkesin işten çıkarılması istendi. OlayTV’nin patron (Cavit Çağlar zaten denklem dışı), yönetici ve çalışanlarına düşen bu mafya yöntemini isim isim teşhir etmek, Saray’dan yapılan tehditleri açıklamak olmalı. İzleyicilere düşen ise hangi platformda olursa olsun yayın hayatına devam edecek bu mecraya sahip çıkmak."

NEVŞİN MENGÜ'DEN AÇIKLAMA

Olay TV Ana Haber Sunucusu Nevşin Mengü ise Olay TV’de yaşananlarla ilgili isim vermeden açıklamada bulundu. Mengü, “Cesareti olmayanın hep bir bahanesi vardır” ifadelerini kullandı.

Kaynak : Odatv-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları