loading
close
SON DAKİKALAR

Öldüren İğne!

Öldüren İğne!
Tarih: 12.10.2012 - 16:23
Kategori: Sağlık, Yaşam

Türk Nöroloji Derneği, Alzheimer hastalığının tedavisinin bulunduğuna ilişkin haberler üzerine açıklama yaptı...

Geçtiğimiz günlerde bir ana haber bülteninde Alzheimer iğnesi ile Alzheimer hastalığını iyileştirdiğini iddia eden birkaç doktor yer aldı. Bugüne kadar kesin bir tedavisi bulunamayan Alzheimer için, enseden yapılan iğne ile hastalığın son evresinde olanların dahi tedavi edilebildiği öne sürüldü.

Türk Nöroloji Derneği ise bu haberlere isyan etti. Derneğin tamamen reklam haber olarak niteledirdikleri "Alzheimer iğnesi"nin bilimsel temeli olmadığı, uygulamanın beyin iltihabına, kol-bacak felcine ve daha birçok soruna yol açabileceği açıklandı.

BU UYGULAMA BEYİN İLTİHABINA, KOL-BACAK FELCİNE NEDEN OLABİLİR

Dernekten yapılan yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi;

“Geçtiğimiz günlerde medyada yer alan ve Alzheimer hastalığını iyileştirdiği iddia edilen ve ‘Alzheimer iğnesi’ adıyla duyurulan uygulamanın hiçbir şekilde tıbbi geçerliliği yoktur ve bilimsel bir temele dayanmamaktadır. Bu haberler tamamen ticari amaçlarla hazırlanmaktadır ve kamuoyunu yanlış yönlendirmektedir.

Alzheimer hastalığının tedavisi konusunda dünya çapında pek çok çalışma yapılmaktadır ve bu konuda dünyaca kabul gören tedaviler halkımızın hizmetine sunulmaktadır. 

Ancak Alzheimer hastalığında ‘ense içerisine iğne’ şeklinde kabul görmüş bir tedavi biçimi bu kapsam içine kesinlikle girmemektedir. Tam aksine bu tür bir uygulama beyin iltihabına, kol-bacak felcine ve daha birçok soruna yol açabilir.

Hasta ve hasta yakınları bilimsel temele dayanmayan ve umut tacirliğine soyunan hiçbir yönteme itibar etmemeli ve mevcut tedavi yöntemlerini uygulamaya devam etmelidir. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları