loading
close
SON DAKİKALAR

''Ölüm yasasına hayır''

''Ölüm yasasına hayır''
Tarih: 08.10.2012 - 12:35
Kategori: Sağlık, Yaşam

CHP Milletvekilleri ve Ankara il örgütü hayvan hakları için sakarya meydanındaydı...

Ölüm Yasasına Hayır adıyla 18 ilde eylül ayı boyunca yapılan eylemlerin son ayağı 07.10.2012 Pazar günü saat 14:00'te Ankara Sakarya Meydanında yapıldı.


Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Zeki Alçın , Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin , Milletvekilleri Aylin Nazlıaka, İzzet Çetin , Ali Serindağ, Ali Sarıbaş, TBMM İdari Amiri Malik Ejder Özdemir , Ankara İl Yönetim Kurulu Üyeleri , Ankara İl Disiplin Kurulu Üyeleri ve Ankara İl Örgütü PETBAN Derneği tarafından organize edilen Hayvanları Koruma Eyleminde hazır  bulundu.

5199 Sayılı Kanunda yapılması planlanan değişikliklere tepkilerini sunan hayvanseverler, Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa , Orman ve Su İşleri Bakanlığına, TBMM'ye ve Belediyelere yasada yapılması gereken değişiklikler Meclisin istediği gibi olmaz hayvan korumacı derneklerin fikirlerini almadan başarılı ve korumacı bir yasa yapamazsınız diye seslendi.

"5199 Sayılı kanunu kabahatler kanunundan çıkarılarak TCK kapsamına alınması yapılması gereken ilk şeydir. Çünkü hayvanlar "mal" değil "can"dır. Cana yapılan hiç bir insanlık dışı uygulama kabahatler kanununda yer alamaz. Batı'da yapılan yüzlerce araştırma bize göstermiştir ki seri katiller, tecavüzcüler ilk denemelerini hayvanlar üzerinde yapmaktadırlar. “ Aman canım köpeğe, eşeğe tecavüz etmiş para cezası almış” dediğiniz her münferit olay, küçük çocuklara, genç kızlara ve kadınlara yönelik bir tehdit olarak karşımıza çıkacaktır." açıklamasını yapan konuşmacılar yasa üzerinde yapılması gereken değişiklikler elbet var ama DOĞAL HAYAT PARKLARI adı altında hayvanları ölüme terk edemezsiniz , barınakların hali ortadadır açıklamasını da kaydettiler.


İzmir, İstanbul, Kocaeli, Trabzon, Bursa'dan da hayvankorumacıların katıldığı eylemde Petban derneği başkanı Fırat Yıldız konuşma yaptı, Ankara Tabip Odasın'dan Dr. Gülriz Ersöz'de "Tüm Canlar eşittir, hiç bir varlığı türlerine göre ayıramayız " sözlerini ekledi.


Hiç bir siyasi örgüt için değil sadece ve sadece ÖLÜM YASASINA HAYIR demek için bir araya geldiklerini belirten grup olaysız dağıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları