loading
close
SON DAKİKALAR

'Ölümlere ramak kala, sessiz kalma'

'Ölümlere ramak kala, sessiz kalma'
Tarih: 31.10.2012 - 19:06
Kategori: Gündem

Adana'da bulunan siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri,cezaevlerinde ölümlerin olmaması için AKP'yi ve kamuoyunu sessiz kalmamaya çağırdı..

ADANA- Adana Tabip Odası, DİSK, KESK Adana Şubeler Platformu, Halkevleri, TUHA-DER, İHD, TİHV Adana Temsilciliği, Tunceliler Derneği, Anadolu-Der, ÖDP ve Halkların Demokratik Kongresi Adana İl Meclisi, Kürt siyasi tutukluların sürdürdüğü açlık grevine dikkat çekmek için açıklama yaptı.

İnönü Parkı'nda toplanan kitle çelenk bırakmak için AKP'ye yürümek istedi. Ancak, polis barikat kurarak yürüyüşe izin vermedi. Bir süre oturma eylemi yapan kitle, engellemeyi protesto etti.

Burada kurumlar adına açıklama yapan Güven Boğa, Kürt siyasi tutukluların başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevinin 50. gününe girdiğini hatırlattı, "açlık grevleri karşısında bir çözüm bulunamazsa, cezaevlerinden tabutların çıktığını göreceğiz" dedi.


'Ölüm öncesi çizgideyiz...'


Hükümet yetkililerinin "gerekirse müdahale edilir" yönündeki açıklamaları hatırlatan Boğa, "Artık ölüm öncesi çizgideyiz. Bu çizgiyi aşmamak için tüm ülke düzeyinde kadın, erkek, her dilden ve her inançtan insanlarımızın güçlü çığlığına ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Boğa, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununda diyalog ve müzakere yolunun açılmasıyla, Türkiye’de barış ikliminin yaşanmasının sağlanacağını söyledi.


''Kimse ölmesin diye ses çıkar''


Boğa, derhal ölümleri önleyecek adımların atılmasını istedi, "Çözüm için ses çıkarılmasına duyulan ihtiyaç hiç bu kadar önemli olmamıştı. Ölümlere ramak kala, sessiz kalma. Kimse ölmesin diye sende ses çıkar" diyerek, kamuoyunu duyarlılığa çağırdı.

Etha


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları