loading
close
SON DAKİKALAR

Önder: Biz de açlık grevine başlarız

Önder: Biz de açlık grevine başlarız
Tarih: 30.10.2012 - 14:16
Kategori: Gündem

Önder, cezaevlerinde ölümler yaşanması durumunda milletvekilleri olarak kendilerinin de açlık grevine başlayacaklarını bildirdi...

ANKARA- BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Habertürk'de Enine Boyuna programında Ruşen Çakır, Cengiz Çandar ve Mehmet Ocaktan ile birlikte açlık grevlerini değerlendirdi.

Açlık grevleriyle ilgili gerçek dışı haber ve yorumlar yapıldığını belirten Önder, "Açlık grevinin emirle yapıldığını söylüyorlar. Sen emirle kaç gün aç kalabilirsin. Bu zevzekliklere itibar edilmemeli" yorumunda bulundu.


Tamir parası ne kadar?


Programda "Öcalan niye açlık grevi yapmıyor" eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Önder, "Yapmadığını nereden biliyorlar. 1.5 senedir 'Koster bozuk' diyorlar. Milletin zekasıyla dalga geçmesinler. Açık açık 'Görüştürmüyorum' de. Koster bozuksa parasını verelim, tamir edilsin" diye konuştu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Sincan F Tipi Cezaevi'ne gittikten sonra "Eylem ses duyurmak için yapıldıysa bu ses duyulmuştur" sözlerini önemsediğini kaydeden Önder, şunları kaydetti: "Bugüne kadar hiçbir Adalet Bakanı açlık grevcileriyle görüşmemişti. Açlık grevi yapanların talebi daha iyi yemek, daha iyi koğuş, daha çok havalandırmaya çıkmak değil. Ana dilde savunma ve ana dilde eğitim isteniyor. Tecridin kaldırılması ve müzakere sürecinin başlaması isteniyor."


''Birlikte ölürüz''


Önder, açlık grevlerinde çözüm alınamaması ve grevin daha tehlikeli boyutlara varması durumunda BDP olarak kayıtsız kalmayacaklarını belirtti. Önder, cezaevlerinde ölümler yaşanması durumunda milletvekilleri olarak kendilerinin de açlık grevine başlayacaklarını söyledi.


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları