loading
close
SON DAKİKALAR

Önder: CHP beleşçi parti

Önder: CHP beleşçi parti
Tarih: 05.12.2013 - 11:35
Kategori: Siyaset

HDP'nin İstanbul adayı Sırrı Süreyya Önder oldu. Önder de ilk açıklamasında CHP'yi eleştirdi: ''Çaba sarfetmeden sol oylara konmaya çalışıyor.''

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü, Ankara ’da partinin genel merkezinin açılış töreninde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan aday adaylığına Sırrı Süreyya Önder’in talip olduğunu ve bunun 15 Aralık’ta açıklanacağını ifade etti. Başkan adaylığı ile ilgili kendisine yöneltilen “Sırrı Süreyya ayıp ediyor” eleştirisine cevap veren Önder ise CHP ’nin adayı Mustafa Sarıgül’ü sert bir dille eleştirdi. Önder, “CHP kadar bu ülkede hiçbir emek sarf etmeden yüzü sola dönük bir partidir. Bu kadar beleş bir parti yok” dedi.
Kürkçü, Önder, HDP milletvekilleri Levent Tüzel ve Sebahat Tuncel, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, HDP’nin yerel seçimlerdeki stratejileri hakkında bilgi verdi. Ankara Altındağ’da HDP Genel Merkezi’nin açılışını yapan milletvekilleri, yeni bir siyasi parti olarak ülkenin çözülmeyen sorunlarına katkı sağlamak istediklerini ifade etti. HDP Eşbaşkanı Tuncel, yaklaşan yerel seçimlerin ülkenin diğer gündemlerini gölgede bırakmaması gerektiğine değindi. Kürkçü de HDP olarak 60’a yakın ilde teşkilat kurduklarını ve CHP ile AK Parti ’nin aday gösterdiği her yerde aday göstereceklerini açıkladı. Kürkçü, İstanbul aday adaylığına sadece Önder’in talip olduğunu söyledi. Kürkçü şunları söyledi: “Sırrı Süreyya Önder yoldaşımızın aday adaylığını bize empoze eden ne kendisidir ne bir başkasıdır. Bize bunu halk talep etti. İstanbul’da ‘o iş kepçesinin önüne çıkan adamı aday yapın’ diyen halkın taleplerine de cevap vermiş oluyoruz.”

CHP’ye sert eleştiri

Özellikle CHP tabanından gelen eleştirilere cevap veren Önder, “CHP kadar bu ülkede hiçbir emek sarf etmeden yüzü sola dönük bir partidir. Bu kadar beleş bir parti yok” dedi. Seçim zamanı geldiğinde “Aman oylarımız bölünecek” dediklerini ifade eden Önder, “Ayıp varsa bu lümpen ağızla meseleye yaklaşmaktır. Bir ana muhalefet partisi bir yerel seçimden diğerine kadar İstanbul’da 150 kadar kadrosunu hazırlayamazlar mı? Siyaseten tembeller. Kategorik bir karşılık içindeler. El altından ‘bizi destekleyin, ama bizim yanımızda görünmeyin’ diyenlere cevap adaylığımdır. CHP’nin Gezi ipoteği kabul edilemez. Gezi’de yaşamını yitiren insanlarımızın kanı Kadir Topbaş’ın üzerine sıçramıştır” dedi.

Tüzel: Pazarlık yok

Tüzel de demokrasiyi yerelde aramak ve başlatmak için yerel seçimlerini önemsediklerini kaydetti.Tüzel, “Demokratik çözümü kendileri için arayanlar, kendi ahlaklarını göstermeye çalışanların ne dolaplar çevirdiklerini MGK tutanaklarından görüyoruz. Bizler barışı, kardeşliği ve demokratik yönetim anlayışı için bunu önemsiyoruz. Halka söz verme iddiasında olanlar, hep kapalı kapılar ardında pazarlık peşinde koşanlar buna yanaşmayacaklar” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları