loading
close
SON DAKİKALAR

Önder'den Sarıgül'e çok ağır sözler!

Önder'den Sarıgül'e çok ağır sözler!
Tarih: 04.12.2013 - 19:50
Kategori: Siyaset

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yeni genel merkezinin açılışında Sırrı Süreyya Önder'in ''İstanbul için tek aday adayı olduğunu'' açıkladı...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yeni genel merkezinin açılışında Sırrı Süreyya Önder'in "İstanbul için tek aday adayı olduğunu" açıkladı. Önder ise CHP, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ağır eleştiriler yöneltti.

HDP'nin Altındağ Hamamönü Sarıca Sokak'taki yeni genel merkezinin açılışı dolayısıyla, aynı yerde Eşbaşkanlar Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü ile milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Levent Tüzel basın toplantısı düzenledi.

CUMHURİYETİ İNŞA EDECEĞİZ

"Tesadüf oldu ama burada, Cumhuriyetin ilk kuruluşunun inşa edildiği bir yerde, belki cumhuriyeti yeniden kurmak için HDP olarak, bu mekanda bulunuyoruz" diyen Sebahat Tuncel, 21. yüzyılın özelliklerine göre demokratik, ekolojik, kadın özgürlüğünden yana halkların ve inançların eşitliğini ve özgürlüğünü esas alan, gerçekten demokratik bir Türkiye'ye ihtiyaç olduğunu söyledi.

DAHA İYİSİNİ BULMAZSAK ADAYIMIZ ÖNDER

Kürkçü ise "İstanbul için aday adaylığına başvurmuş olan bir tek Sırrı Süreyya Önder var. Daha iyisini bulamazsak kendisini tek aday olarak halkımızın önüne sunacağız" dedi. Kürkçü, yerel seçimlerde teşkilat kurdukları 60'a yakın yerde, AK Parti ve CHP'nin aday gösterdiği yerlerde aday göstereceklerinin altını çizdi.

"CHP KADAR BELEŞ PARTİ YOK"

Sırrı Süreyya Önder ise kendisine "Niye hep Sarıgül'ü eleştiriyorsun" denildiğini belirterek şunları söyledi:

"CHP kadar hiçbir emek sarf etmeden, yüzü sola dönük kesimlerin oyunu alan başka parti yok. Bu kadar beleş bir parti yok. Oylarımız bölünmesin diye oy veriyorlar, sonra ortopedik çağrışımlı sözler: Elim kırılaydı da oy vermeseydim.. Bu halk 40 katır mı 40 satır mı ikilemine layık değildir ve mahkum da olmayacaktır.

"HİÇBİR SOLCUNUN MİDESİ KALDIRMAZ"

Ağzını açan 'Sırrı Süreyya ayıp ediyor' diyor. Kendilerine yakın anket şirketi sahibi bile bunu söyledi. Ayıp varsa bu lümpen ağızla meseleye yaklaşmaktır. CHP siyaseten tembel, kategorik olarak karşıtlık içindedir. Bu da karşıtını güçlendirir. Bir tane aday hazırlamamış 5 yılda, daha önce hırsızlıkla suçladığı, küfür ettiği adamın kapısına gidip şefaat diliyorlar. Buna kayıtsız kalmamız beklenemez. Hiçbir solcunun midesi bunu kaldıramaz. Her konuda riyakarlık, Kürt sorununda, kent, emek sorununda riyakarlık yapıyorlar. Sosyal demokrat bir partinin adayı Amerika'dan açıklanıyor. Biz Beyoğlu'nda temizlik işçisini aday göstereceğiz, nerede açıklayacağız, Gezi Parkı'nda açıklayacağız.

SARIGÜL'E TAKIM ELBİSE ELEŞTİRİSİ

300 takım elbisesi varmış. Bunların hangisini giyeceğine de kendisi değil yanında çalıştırdığı birileri karar veriyormuş. Tüketim kültürü böyle olan bir anlayıştan emekçiye fayda gelmez. Biz izin vermeyiz. Biz insanlara ellerim kırılsaydı da oy vermeseydim dedirtmeyeceğiz. 300 takım elbisesi varmış. Kürkçü kaç yıldır milletvekili üzerinde hala bu ceket var. Benim en yeni elbisem 5 yıllıktır.

TOPBAŞ'A AĞIR SUÇLAMALAR

Topbaş'a gelince Gezi'deki hayatını kaybeden insanların kanı eline sıçramıştır. Biz devri sabık yaratacağız. Bu belediyenin bütün işleri neden 5 firmaya veriliyor? Sarıgül bunu soramaz, çünkü aynı 5 firma Şişli Belediyesi ile de içli dışlı. Bunlar el ele verip ihaleye fesat karıştıranları affettiler.

"EL ALTINDAN 'DESTEKLEYİN, SIRRI ADAY OLMASIN' DİYORLAR"

Şimdi Sırrı mı ayıp ediyor? Ayıbı bize kimse öğretemez. Ahlak konusunda kimse ders veremez. 'El altından bizi destekleyin, Sırrı aday olmasın' diyorlar. 'Yan yana görünmeyelim' diyorlar. Buna cevabımız adaylığımdır. Bu ülkenin en alnı açık insanları HDP'dedir. Siz Gezi'de çıkan zekayı böyle mi yorumladınız? Kent hırsızlarına 5 dakika içinde af çıkarmadınız mı? Bu halkın omuz hizasında göreceği insanlara ihtiyacı var. Kimseye ortopedi servisinin yollarını göstermeyeceğiz. Halka sesleniyorum; Seçime girmeyi ayıp addeden zihniyete bir tokat atın da sesi ABD'den duyulsun.

ZÜBÜK SİYASETİ

Bu zübük siyasetidir. Zübük siyasetine Gezi'nin ruhunun ne olduğunu göstereceğiz."

"İSTANBUL EŞ BAŞKAN ADAYINA ÇOK ŞAŞIRACAKSINIZ"

Önder, HDP'nin bütün belediyelerde eşbaşkanlık sistemi uygulayacağını belirterek "İstanbul eşbaşkanını da 15 Aralık'ta açıklayacağız. Hepiniz de çok şaşıracaksınız" dedi.

HDP'DEN ESKİ ANKARA EVİ

HDP'nin yeni Genel Merkezi, eski Ankara evlerinin yoğun olarak bulunduğu Hamamönü semtinde açıldı. Etrafında çok sayıda metruk ev bulunan eski Ankara evlerinden biri olan bina daha önce Türkiye İnsan Hakları Vakfı tarafından kullanılıyordu. Ertuğrul Kürkçü, yeni binaya taşınmalarının çevredekileri de mutlu ettiğini belirterek "Bina boş duracağına birilerinin olması daha iyi diyorlar. En azından komşumuzun bir oyu garanti" diye espri yaptı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları