loading
close
SON DAKİKALAR

'Önlemler bırakılırsa 1 ay sonra nüfusun yarısı hasta olur'

'Önlemler bırakılırsa 1 ay sonra nüfusun yarısı hasta olur'
Tarih: 09.04.2020 - 13:34
Kategori: Gündem

Uzmanlar koronavirüs önlemlerine harfiyen uyulmasının salgının yavaş yavaş bitmesi anlamına geleceğini hiç tedbir alınmaması senaryosu düşünüldüğünde ise bir ay sonra nüfusun yarısının hasta olacağını söylüyor.

Uzmanlar kısa zamanda ortaya çıkan ağır bilançonun tehlikenin büyüklüğünü gösterdiğini ve tedbir alınmayıp, alınan tedbirlere uyulmaması halinde olabileceklere dair bilimsel öngörülerin düşünülenden çok daha vahim olacağını söylüyor. Veriler, Covid-19 pandemisinde bugüne kadar enfekte olan 1.5 milyonu aşkın kişi olduğunu ve salgında hayatını kaybedenlerin sayısının 90 bine yaklaştığını gösteriyor.

Tüm dünyada halen 1 milyona yakın kişide aktif enfeksiyon bulunuyor ve bunların yüzde 5’e yakınının durumunun kritik seviyede olduğu belirtiliyor. Türkiye’de bu salgından etkilenenlerin sayısı şimdilik 38.226 kişiyken yaşamını yitiren hasta sayısı 812 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara sürecin çok kritik olduğunu, dünyayı kasıp kavurmaya devam eden salgında, bu noktadan sonra hastalığın gidişatını, alınacak tedbirler kadar bu tedbirlere eksiksiz uyulmasının belirleyeceğini söylüyor. Prof. Dr. Ateş Kara, hiç önlem alınmaması halinde olacakları şöyle açıkladı:

“Ülkemizde Covıd-19 mücadelesi çok ciddiye alınıp başarılı şekilde sürdürülse de en ufak bir gevşeme kabul edilemez. Tüm önlemler bırakılırsa, hastalığın bulaştırıcılığı çok yüksek olduğu için kabaca 4 hafta sonra illerde nüfusun yarısı hasta olur ve bu rakamın üçte ikisi son iki hafta içinde hastalanacağı için hastaneler, sağlık sistemi ya da başka bir hizmet sorunu çözmeye yetmez.”

Kaynak : Habertürk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları