loading
close
SON DAKİKALAR

Önlük üreticileri iflas etmeye başladı

Önlük üreticileri iflas etmeye başladı
Tarih: 22.12.2012 - 11:23
Kategori: Ekonomi

Okullarda serbest kıyafet uygulamasından sonra önlük üreticileri birer birer iflas etmeye başladı...

Okullarda kıyafetin serbest bırakılması,, tekstil sektöründeki önlük imalcilerini iflasın eşiğine getirdi. MHP Grup Başkan vekili Mehmet Şandır, bu konuda tedbir alınmasını isterken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise ‘’ Devletin aldığı bir kararı biz telafi demeyiz’’ dedi ve önlük imalcileri için umut vermedi.

İlk iflas

Önlük imalcilerinden gelen iflas sinyallerinin ilki Gebze’de yaşandı. Yıllardır okul forması üreten Kaymakçı Tekstil firmasının satışları bıçak gibi kesildi. İflasın eşiğine gelen firmanın sahibi Ramazan Kaymakçı ‘’Bizim gibi yüzlerce esnaf mağdur oldu. Mal ve kumaşlar elde kaldı. Borçlar ödenemeyecek, sektördeki binlerce çalışan işini kaybedecek. Şu anda kredi kartı borcumu bile ödeyemiyorum, ne yapayın intihar mı edeyim ?’’ dedi.

Bakan umut vermedi

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır konuyu TBMM’ye getirerek ‘’ Bir sayın Bakan karar verdi, okullarda kıyafet serbest oldu. Ama okul önlüğü üreten onlarca firma çok büyük bir mağduriyet altında kaldı. ‘Serbest rekabettir, piyasa koşulları’ deyip bu insanlarımızın zararını görmezlikten mi geleceksiniz?’’ diye sordu.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise umut vermedi ve ‘’Ben, önlük üreticilerinin hakikaten aniden alınmış bu kararla bir miktar sıkıntı yaşayabileceğine, o anlamda da sempatiyle yaklaşıyorum ama bizde böyle bir mekanizma yok. Yani devletin aldığı her kararı şimdi biz telafi etmeye kalkamayız. Önümüzde böyle bir çalışma yok’’ dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları