loading
close
SON DAKİKALAR

Oran: Beylikdüzü örgütü belediye gibi çalışıyor

Oran: Beylikdüzü örgütü belediye gibi çalışıyor
Tarih: 12.07.2013 - 15:45
Kategori: Yerel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yönetimiyle birlikte Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi yeni yönetimini ziyaret etti...

CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü’nün bir belediye gibi çalıştığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “Gelecek seçimlerde halkımız ve partililerimizin desteğiyle Beylikdüzü sosyal demokrat bir yönetime kavuşacak” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yönetimiyle birlikte Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi yeni yönetimini ziyaret etti. Ardından Gürpınar Mahallesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştiren Genel Başkan Yardımcısı Oran, daha sonra CHP Beylikdüzü Gürpınar Dayanışma Evi’nin açılışını yaptı. Sonrasında CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Beylikdüzü’ne taşınacak Kumkapı Balık Hali’yle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Balıkçı Barınağı’na giden Umut Oran, Beylikdüzü’nde ziyaret programını Van’lı ailelerle buluştuğu iftar yemeğiyle tamamladı.

Güçlü ekonomi sağlıklı bir demokrasiyle olur

İlk olarak Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi’nin yeni yönetimine ziyarette bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, güncel konuları değerlendirdi. Bir ülke ekonomisinin güçlü olabilmesinin sağlıklı bir demokrasiyle gerçekleşebileceğini ifade eden Umut Oran, “Sağlıklı bir demokrasi olması için insan hakları kuralları uygulanmalı, yargı bağımsız olmalı, hukukun üstünlüğü tesis edilmeli, kuvvetler ayrılığı çalışmalı, medya özgür olabilmeli, STK’lar baskı altında olmamalı” dedi.

Bıçak kemiğe dayandı

Gezi Parkı olaylarını da değerlendiren Umut Oran, Türkiye’de son on yılda her alanda özgürlüklerin daraldığına dikkati çekerek vatandaşların bıçak kemiğe dayandı noktasına getirildiğini kaydetti. Vatandaşların yediğinden ne giydiğine kadar karışılır duruma gelindiğini söyleyen Umut Oran, TBMM Genel Kurulu’nda TMMOB’a yönelik yapılan değişiklikle ilgili ise şunları söyledi;

Bir gecede karar aldılar

“Hiçbir iktidar bir gecede böyle bir karar alamaz; Bu durum, ‘Ben yargıyı beklemem. Bir müfettiş gönderir, düzmece tutanak yaptırırım. ‘Bir suç varsa’ varsayımıyla o yöneticiyi görevden alırım’ demektir. Hükümet böyle bir karar çıkardı. İstediği herhangi bir oda başkanı veya yöneticisini görevden alabilirim diyebilir. Demokraside böyle bir şey olmaz.”

İmamoğlu: Önce insan diyoruz

Ardından CHP Beylikdüzü Gürpınar Dayanışma Evi’nin açılışını yapmak üzere Gürpınar Mahallesi’ne hareket eden Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, açılış öncesinde esnafa ziyarette bulundu.

Açılışta söz alan CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Dayanışma evlerimizle vatandaşlarımızla güzel bir insani diyalog kurduk. Dayanışma evlerimiz, sosyal demokratlar olarak önce insan diyerek hizmet yapacağımızın bir nevi ispatıdır” dedi.

Oran: Beylikdüzü Örgütünü kutluyorum

CHP Beylikdüzü İlçe Örgütü’nün bir belediye gibi çalıştığını dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise, “Beylikdüzü son dakikada bir takım oyunlarla elimizden alınan bir ilçe. Ben örgütümüzü kutluyorum. Küsmediler. Referandum ve genel seçimde çalışarak oylarımızı yükseltmeye gayret ettiler. Önümüzdeki seçimlerde Beylikdüzü CHP’nin yerel yönetim anlayışına hem burada yaşayan halkımızın teveccühü hem de parti emektarlarımızın öz verili çalışmaları sayesinde kavuşacak” diye konuştu.

Balık Hali Beylikdüzü için doğru değil

Daha sonra CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Gürpınar Balıkçı Barınağı’na inerek Beylikdüzü’ne taşınması söz konusu Kumkapı Balık Hali’yle ilgili incelemelerde bulunan Umut Oran, “Beylikdüzü'ne balık halini kurmak ulaşım ve lojistik açıdan doğru değil” dedi. Ziyaret programı, Beylikdüzü’nde Van’lı ailelerle gerçekleşen iftar yemeği sonrası sona erdi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları