loading
close
SON DAKİKALAR

Oran, ''ÖSO militanına TC Kimliğini kim verdi?''

Oran, ''ÖSO militanına TC Kimliğini kim verdi?''
Tarih: 26.06.2014 - 10:00
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, ''ÖSO militanına TC Kimliğini kim verdi?''

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarına Türkçe kimlik kartı düzenlendiği ve bu kartı gören polis ve jandarmanın kendilerine yardımcı olduğu, aylık 800 TL maaş aldıkları, yabancılardan istenen ikametgâh teskeresi olmadan Türkiye’de istedikleri gibi yaşayıp Suriye için militan topladıkları iddiası İstanbul Milletvekili Umut Oran tarafından hazırlanan soru önergesi ile TBMM gündemine taşındı.

İstanbul Milletvekili Umut Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya yönettiği soru önergesini TBMM’ye sundu.

-Sorular-

Umut Oran’ın İçişleri Bakanı’na yönelttiği sorular şöyle:

- İstanbul’da yaşayan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerleri, gönülleri için Türkiye Cumhuriyeti Devleti herhangi bir tanıtım/kimlik belgesi düzenliyor mu?

- Yurt gazetesinde bugün yer alan özel haberde (http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/oso-militanina-tc-kimligi-h55500.html ) fotoğrafı yayınlanan özel kimlik kartı kim tarafından, hangi amaçla düzenlenmiştir?

- Suriye vatandaşı Muhammed Al Veso’ya (1989 Mirze doğumlu, Ana adı: Hatice, Baba adı: Kemal) verilen ve üzerinde “Özgür Suriye Ordusu, Birinci Fetih Tümeni – Çalıştığı Yer: Ahfadi Ömer Muhtar Taburu” yazan Türkçe tanıtım/kimlik kartını kim düzenledi?

- Suriyeli Muhammed Al Veso’nun Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkisi nedir? Üzerinde taşıdığı bu Türkçe tanıtım kartının kolluk kuvveti nazarında bir geçerliliği var mıdır? Bu kartı taşıyanları polisin görmezden geldiği, dokunulmazlık sağladığı iddiaları doğru mudur?

- ÖSO mensuplarının bu kimlik kartlarının geçerli olması, taşıyanlara yardımcı olunması için kolluk kuvvetine yazılı/sözlü talimatınız oldu mu? Siz böyle bir talimat vermediyseniz bu talimatı İçişleri Bakanlığı ve bağlı birimlerinden hangisi, kimlere hangi tarihte gönderdi? Bu talimatın birebir tam örneği, içeriği, dağıtım planı nedir?

- Suriyeli sığınmacılara hükümetin düzenli olarak aylık 800 TL ödeme yaptığı bilgisi doğru mudur? Doğruysa bu uygulamanın gerekçesi nedir?

- Türkiye’de bulunan Orta Asya, Bulgaristan, Uygur Türkü kökenli yabancı vatandaşlara Türkiye’de yaşayabilmeleri için ikametgâh teskeresi istenirken ÖSO mensuplarına böyle bir uygulama yapılmadığı doğru mudur?

- ÖSO mensuplarının yanı sıra El Nusra, El Kaide ve İŞID mensuplarının Suriye’deki iç savaşı cihat olarak göstererek özellikle İstanbul’da kendilerine militan topladıkları doğru mudur, bunu niçin önlemiyorsunuz?

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları