loading
close
SON DAKİKALAR

Orhan Sümer; Öğretmenin kıyafeti ile değil, kuş kadar kalan maaşıyla ilgilenin!

Orhan Sümer; Öğretmenin kıyafeti ile değil, kuş kadar kalan maaşıyla ilgilenin!
Tarih: 13.12.2022 - 09:36
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, “Merkezi Yönetim Bütçe Görüşmelerinin Devam Ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Eğitim Bakanı’na Adana’da Yaşanan Skandal Olayı Hatırlattı.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “Merkezi Yönetim Bütçe Görüşmelerinin Devam Ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milli Eğitim Bakanı’na Adana’da Yaşanan Skandal Olayı Hatırlattı.

ÖĞRETMENİN KIYAFETİ İLE DEĞİL, KUŞ KADAR KALAN MAAŞIYLA İLGİLENİN

Orhan Sümer, “Aslında size atanamayan öğretmenlerin durumunu, ekonomik kriz yüzünden okulunu bırakmak zorunda kalan çocuklarımızı, hiç okula başlatılmayan kız çocuklarımızın sayısını, Türkiye genelinde kaç tane atıl durumda bulunan köy okulu olduğunu, Adana’da 10 okulda türk öğrencilerin - suriyeliler karşısında azınlıkta kaldığını soracaktım.

Ancak bakanlık öyle geri kalmış bir zihniyetle yönetiliyor ki, sözün bittiği yerdeyiz.

Adana Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürü 5 Aralık 2022 tarihinde, Cimer’e gelen bir şikayete atıfta bulunurak resmi yazıda "Öğretmenlerin özenli giyinmediği" "giyim tarzlarına anlam verilemediği" şeklindeki ifadeleri dayanak gösterip, yönetici, öğretmen ve diğer eğitim emekçilerini kılık kıyafet konusunda uyaran, hatta tehdit eden resmi bir yazı göndermiştir.

Öğretmenlerin kıyafetlerini, hayat tarzlarını, baskı altına alıp, tek tipleştirmeye çalışan bu anlayış, 21. Yüz Yılın Çağdaş Türkiye’sinin anlayışı değildir.

Milli Eğitim Bakanlığında bu gibi işlere imza atan cahiliye dönemi anlayışındaki yöneticiler hakkında hangi işlemler yapılmıştır?

Başlatılmış idari bir soruşturma var mıdır?” dedi.

İNTİHAR EDEN HER ÖĞRETMENİN VEBALİ İKTİDARIN BOYNUNDADIR

Orhan Sümer, “Türkiye’de sadece son 3 yılda intihar eden genç öğretmenlerin sayısı 20’yi aşıyor. Kayıpların nedeni bazen kişisel sorunlar, bazen mobbing ya da çalışılan kurumdaki zorluklar çoğu zaman da atanamama sorunu olarak açıklanıyor. Oysa bir meslekle intiharlar arasında bir bağlantı kurulabilir mi? Bir meslek grubunun mensupları, işlerinden kaynaklanan nedenlerle intihar ediyor olabilirler mi? Atanamadığı için intihar eden her öğretmenimizin vebali 20 yıllık AKP İktidarının boynundadır.” dedi.

ÖĞRENCİLERİN BESLENME ÇANTASI BOŞ YANDAŞLARIN KASALARI DOLU

Orhan Sümer, “Türkiye çok ağır bir ekonomik krizden geçiyor. Milyonlarca veli ve öğretmen öğrencilerin beslenme çantalarının boş olduğunu, çocukların aç kaldığını dile getiriyor. Defalarca dile getirip önlem almamız gerekiyor dememize rağmen Saray İktidarı çocuklarımız için bir öğün yemek parası bulamıyor. Oysa Saray Yandaşları AKP’nin iktidarda kaldığı her gün kasalarını doldurmaya devam ediyor. Olan garibanın çocuğuna, milletin evlatlarına oluyor” dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları