loading
close
SON DAKİKALAR

Orman Genel Müdürlüğü'den açıklama yapıldı, Marmaris yangını devam ediyor; rüzgar hızını arttırdı

Orman Genel Müdürlüğü'den açıklama yapıldı, Marmaris yangını devam ediyor; rüzgar hızını arttırdı
Tarih: 22.06.2022 - 12:57
Kategori: Şehir

Marmaris yangını 17 saattir devam ediyor. 200 Hektardan fazla alan yandı. Bölge yaban hayvanlarının yaşadığı bir alan. Rüzgar hızını arttırıyor. Yangın kontrol atına alınamıyor.

Orman Genel Müdürlüğü'den yapılan açıklamada;

"Hava araçlarımız, var güçleriyle çalışan kara ekiplerimizin çalışmalarını desteklemeye devam ediyor. Canımızı yakan, ormanlarımızın düşmanı yangını en kısa sürede yeneceğiz. Birlik ve beraberlik içindeyiz, dualarımız kahraman personelimizle.

An itibariyle 688 OGM personeli olmak üzere toplam 1494 personel, 172 arazöz olmak üzere diğer kamu araçları ile toplam 363 araç, 17 OGM dozeri olmak üzere 39 iş makinesi görev yapıyor.

0 Helikopter 14 Uçak olmak üzere 34 hava aracı ve kara ekipleri bölgede mücadele halinde. Bölgede anlık rüzgar 30 Km/saat, sıcaklık 30 derece ve nem yüzde 42 oranındadır."

AFAD'dan yapılan açıklamada;

"Bölgede meydana gelen orman yangınına müdahale çalışmaları @OGMgovtr ile eşgüdüm halinde devam etmektedir. Burdur, Aydın, Denizli ve Antalya'dan AFAD ekipleri görevlendirilmiş; Afyonkarahisar, Kütahya, İzmir ve Uşak'taki AFAD ekipleri teyakkuz haline geçirilmiştir.

Bölgede devam eden çalışmalarda; 592’si OGM personeli olmak üzere toplam 1393 personel, 338 araç ve 35 iş makinası görevlendirilmiştir.

AFAD Mobil Koordinasyon Tırı ile 2 adet mobil baz istasyonu bölgeye sevk edilmiştir.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

Muğla Marmaris’te çıkan orman yangınında; @AFADBaskanlik @TCTarim @OGMgovtr ile eş güdüm içerisinde ve diğer birimlerle koordineli şekilde yürütülen müdahale çalışmalarına,
20 Helikopter
14 Amfibik Uçak
220 Arazöz
20 TOMA
2 İHA
55 İş Makinesi destek veriyor."

AFAD Başkanı Yusuf Sezer;

"Marmaris’teki orman yangınına müdahale çalışmalarında devletimiz bütün imkanları ile, ekiplerimiz bütün gayreti ile çalışmaya devam ediyor! @OGMgovtr çalışanları başta olmak üzere, havadan ve karadan müdahale çalışmalarında fedakarca görev yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları