loading
close
SON DAKİKALAR

Osman Baydemir, Şanlıurfa adayı oldu

Osman Baydemir, Şanlıurfa adayı oldu
Tarih: 26.12.2013 - 13:04
Kategori: Siyaset

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir BDP'den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu...

BDP , 29 Mart 2014 Yerel seçimlerinde Şanlıurfa'dan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i aday gösterdi.

Diyarbakır'da 2004 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Osman Baydemir, 2 dönemdir bu görevi sürdürüyor. BDP'deki 2 dönem kuralı ve Diyarbakır'da kadın kotasının uygulanarak BDP'nin Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak'ın aday gösterilmesi ile Baydemir, partisi tarafından tanınan bir isim olması nedeniyle ikna edilerek Şanlıurfa'da Ak Parti 'nin adayı olan Vali Celalettin Güvenç'e karşı yarışacak.

ALTAN TAN'A TEKLİF GÖTÜRÜLMÜŞTÜ

BDP, Şanlıurfa'da Ak Parti'nin adayını açıklamasını beklemiş ve Ak Parti'nin Vali Celalettin Güvenç'i aday göstermesi üzerine bu kent üzerine yoğunlaşarak bazı popüler isimler üzerinde durmuştu. Önce Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'a teklif götüren BDP, daha sonra Osman Baydemir ve Feridun Yazar isimleri üzerinde yoğunlaştı, sonunda Baydemir'in partiden gelen görevi kabul etmesi ile aday kesinleşti.

Baydemir daha önce partisinin iki dönem kuralı nedeniyle herhangi bir yerden aday olamayacağını açıklamış ancak İmralı'da bulunan Abdullah Öcalan'ın, BDP heyeti ile yaptığı görüşmede kuralın önemli olduğunu ancak 2-3 kişinin istisna tutulabileceğini söylediği belirtilmişti. (Ferit ASLAN/DHA)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları