loading
close
SON DAKİKALAR

Osman Kavala, "casusluk" suçlamasıyla yeniden tutuklandı

Osman Kavala, "casusluk" suçlamasıyla yeniden tutuklandı
Tarih: 09.03.2020 - 22:11
Kategori: Gündem

Osman Kavala ile ilgili İHAM’ın ek savunma için hükumete verdiği süre yarın sona erecekti. Kavala bu kez de TCK 328. madde uyarınca “casusluk” suçlaması yöneltilerek açılan yeni bir soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle İstanbul 10. SCH’ye sevk edildi; ifadesi alındı ve tutuklandı....

Milletvekili ve Gazeteci Ahmet Şık olanları Twitter hesabından paylaştı. Ahmet şık paylaşımında;

"Hukuksuz ve hatta kanunsuz biçimde hapiste tutulan Osman Kavala bu kez de TCK 328. madde uyarınca “casusluk” suçlaması yöneltilerek açılan yeni bir soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle İstanbul 10. SCH’ye sevk edildi. Kavala SEGBİS aracılığıyla ifade veriyor.

Osman Kavala ile ilgili İHAM’ın ek savunma için hükümete verdiği süre yarın sona erecekti. Bugün itibarıyla hükümetten İHAM’a verilmiş herhangi bir ek savunma yoktu.

Osman Kavala bir kez daha tutuklandı.

Kavala’ya yönelik suçlamalar yeni bir soruşturma ile ilgili değil. 13 günlük gözaltının ardından TCK 309 uyarınca “darbecilik” suçlaması yöneltilerek, 1 Kasım 2017’de tutuklanıp 11 Ekim 2019’da re’sen tahliye edildiği dosyada yeni delil bulunduğu gerekçesiyle yeniden tutuklandı.

Savcı Hasan Yılmaz’ın tutuklama müzekleresine yazdığı “yeni delil”: “Barkey hakkında yapılan ek araştırmada yabancı devletler adına istihbari görevler alarak faaliyette bulunduğuna yönelik bulgulara erişildiği...”

     

24 Ekim 2019’da yürürlüğe giren yargı düzenlemesinde “Soruşturma evresinde tutukluluk süresinin en çok bir yıl altı ay olabileceği, bu sürenin gerekçesi gösterilerek altı ay daha uzatılabileceği” hükme bağlanmıştı. Yani Kavala’nın 25 Şubat 2020’de serbest bırakılması gerekiyordu.

Kavala’nın tutukluluğunun hak ihlali olduğuna yönelik ve yarın mesai bitiminde kesinleşecek olan İHAM kararı, 3. kez tutuklanmasının dayanağı haline getirilen “darbecilik” suçlaması yöneltilen dosyayı da kapsıyordu.

Hülasa; Osman Kavala aynı dosyadan tutuklandı, resen tahliye edildi, yeniden tutuklandı ve yine tutuklandı.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları