loading
close
SON DAKİKALAR

Osman Kavala'nın eşi Ayşe Buğra: Bu 2,5 yıl hukuk süreci boyunca karşılaştığım tuhaflıklardan şaşkınım

Osman Kavala'nın eşi Ayşe Buğra: Bu 2,5 yıl hukuk süreci boyunca karşılaştığım tuhaflıklardan şaşkınım
Tarih: 15.04.2020 - 10:02
Kategori: Gündem

Osman Kavala’nın eşi Ayşe Buğra Enver Aysever'in Halk Tv’de hazırlayıp sunduğu Ayrıntılar programına konuk oldu. Buğra, Osman Kavala'nın tutukluluk sürecine ilişkin açıklamada bulundu.

Enver Aysever'in Halk Tv’de hazırlayıp sunduğu Ayrıntılar programına konuk olan  Osman Kavala’nın eşi Ayşe Buğra infaz yasasının tutkluları kapsamamasıyla ilgili olarak "Yasa tutuklularla ilgilenmiyor.  Bu kapsamda değil. Çok tuhaf geliyor bana" yorumunda bulundu. 

Ayşe Buğra'nın açıklamaları şöyle:

"2,5 yılı geçti. Bu salgın günlerine cezaevlerinde olduğu için endişeliyim. Bu 2,5 yıl hukuk süreci boyunca karşılaştığım tuhaflıklardan şaşkınım. Artık görüşler kaldırıldı. Ziyarete gidemiyorum. Çarşamba gün telefonla görüşme hakkını 20 dakikaya çıkardılar.

Eşim cezaevinde olduğu süre içinde, 2,5 yıllık süre içinde 3 kere tutuklandı. Suçlardan birinden beraat etti.   Bu 3 tutuklamanın hiçbirinde savcı sorgusu yapılmadı." AİHM haksız tutuklama olduğuna karar verdi. Karar kesinleşmedi denildi. Adalet Bakanlığı itiraz hakkı için son güne bekledi.

Gezi olayını bir kişinin tek başına organize etmesi fantastik bir fikir.  Mahkeme beraat kararı verdi.

İnfaz yasası tutuklularla ilgilenmiyor.  Bu kapsamda değil. Çok tuhaf geliyor bana. Tutuklama tedbirdir. Tutukluların kapsam dışı tutulması akıl alır gibi değil"

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları