loading
close
SON DAKİKALAR

Osman Pamukoğlu: Amerika YPG'yi düzenli ordu haline getirdi

Osman Pamukoğlu: Amerika YPG'yi düzenli ordu haline getirdi
Tarih: 29.01.2018 - 16:23
Kategori: Medya

Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Can Ataklı'nın sunduğu Yazı İşleri programına konuk olarak katıldı.

Pamukoğlu'nun açıklamaları şöyle: 

"(Afrin operasyonu) Bu tip harekatlarda toprak kazanmanın, kaybetmenin kıymeti yoktur. (YPG'nin durumu) Ordulaşma safhasında. Afrin'de yaptığı ordulaşma safhasıdır. Harekatı, PKK-PYD güçlerini komuta eden birileri vardır. PYD'yi kurduran PKK. Bu harekatı Kandil sevk ve idare ediyor. Başında Cemil Bayık, Karayılan var. Bayık için biz bölgedeyken güney saha komutanı deniliyordu.

Bir ara bir ABD'li general Fırat'ın doğusundan oraya güç, lojistik getirmeyin' dedi. PKK Menbiç'te de var. El Bab yok mu orada? El Bab'ın içinden mi geçiyor? El Bab'da ÖSO, altında Suriye ordusu var. Nasıl oluyor bu geçiş?

Kuzey Irak'taki kamplar hareketlenecek. Nisanın 2. yarısından itibaren yurt içi girişlere başlarlar.

Amerika Suriye'den çıkmaz. Rusya da çıkmayacak. Sonunda Kuzey Irak, Kuzey Suriye'deki bu parçaları birleştirecekler. Bunun önü nasıl kesilir, ne yapmak lazım? Savaş psikolojisi yaşayan bir ülkede zafer elde etmenin tek yolu ulusal birliktir. Bu olmadan dünya tarihinde zafer kazaılmış değil.

Afrin harekatı meşrudur.  

Rusya PKK'yı, PYD'ti terör örgütü kabul etmiyor. Ruslar ilk defa gelip Doğu Akdeniz'e yerleştiler.

Irak'ın kuzeyinde PKK'nın 9 tane kampı var, orada duruyorlar. Oralar vahşi araziler. O bölgede PKK'nin yaptığı sadece Kuzey Irak'a operasyon yaptığımızda mayınlardır sadece.

Menbiç ve doğusunda Dicle'ye kadar 13 Amerikan Üssü var. Özel kuvetlerin binlerce insanı var.

-Sağlık Bakanı samimi açıklıyor, GATA'yı ziyaret etmiş, '3 yaralımız var' diyor. Ertesi gün başka açıklama 'yaralı sayısı 40.  2 kahramanımız şehit olmuştur, naaşlarına çatışma devam ettiği ve kötü hava şartlarından dolayı ulaşamıyoruz' diyor. Sözcü rütbeli olacak, yanında psikolog,  sosylaog olacak. Bu metni alacaksınız, bu metni sunacak. A partisi sözcüsü filan konuşmamalı.  

Amerika YPG'yi düzenli ordu haline getirdi.

Türk ordusu eninde sonunda söküp atacak.

Dünayay pkknını ne kadar güçlü olduğunu göstermek isiyorlar. Fransa 2. gün niye 'BM'ye gidelim' dedi. İnsan haklarıymış... Sınırla, şiddeti azalt, diyor. Ne demek bu, savaşta şiddeti azaltmak komik. Savaşı zarifleştiremezsiniz. 5 bin yıllık yazılı tarih var. 236 yıl barış içinde yaşanmış sadece.

Savaştaysanız kazanmak için karşı tarafın örgütünü tamamen yok etmeden kazanmış olmazsınız."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları