loading
close
SON DAKİKALAR

ÖSO'dan kimyasal silah yalanlaması

ÖSO'dan kimyasal silah yalanlaması
Tarih: 04.01.2013 - 11:33
Kategori: Dünya

'Özgür Suriye Ordusu Birleşik Komutanlığı Genel Kurmay Başkanı', danışmanlarının kimyasal silah tehdidi içeren açıklamasını yalandı...

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Birleşik Komutanlığı Genelkurmay Başkanı General Selim İdris, ÖSO'nun kimyasal silaha sahip olduğuna dair medyada çıkan haberlerin doğru olmadığını belirtti.

AA muhabirine telefonla açıklamalarda bulunan İdris, "Böyle bir silahı kullanmak bizim itikadımızda yoktur. Esed'in ordusu bize karşı kullansa da bu silahları elde etmek için kesinlikle çaba göstermeyiz" dedi.

Beşşar Esed'in ordusundaki birliklerin ÖSO'ya katılmaları için dua ettiğini belirten İdris, "Ben onların bize katılmalarını temenni ederken, onlara karşı, zaten sahip olmadığımız kimyasal silahları nasıl kullanabilirim ki?" şeklinde konuştu.

"Kimyasal silahların dostunu düşmanını ayırmaksızın geniş çaplı etkisinden dolayı savaşlarda dahi kullanımının uluslararası hukukça yasaklandığını" vurgulayan İdris, "Tekrar vurgulamak istiyorum, buna sahip olmak için çaba göstermeyiz, kesinlikle üretmeyeceğiz ve üretimini de kolaylaştırmayız" ifadelerini kullandı.

İdris, "Albay Abdülhamid Zekeriya, basınla ilişkilerde tek yetkili şahıstır" dedi.

Öte yandan ÖSO Birleşik Komutanlığı Genel Sekreteri Muhammed Alluş ise AA muhabirine telefonla yaptığı açıklamada, "Basit silahlar kullanımından vazgeçmeyeceğiz. Bu silahları kullanarak rejimi düşürmeye gücümüz var" şeklinde konuştu.

ÖSO'nun kimyasal silahlara sahip olma arayışı içinde olduğuna dair çıkan haberleri "Sorumsuzca söylenmiş sözler" olarak niteleyen Alluş, şunları belirtti:

"Bu bizim kırmızı çizgimizdir. Ateşiyle yansak da bu silahları kullanmak bizim inancımıza uygun değildir."

ÖSO'nun üst düzey kaynakları ayrıca, Bessam Dada'nın ÖSO'nun siyaset ve yönelişlerini aktarma konusunda açıklama yapma yetkisi olmadığını vurguladı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları