loading
close
SON DAKİKALAR

''ÖSYM Başkanı istifa etmeli''

''ÖSYM Başkanı istifa etmeli''
Tarih: 05.09.2012 - 19:56
Kategori: Siyaset

CHP'li Sezgin Tanrıkulu,''ÖSYM'nin dürüst sınav yapamadığı bu dönemde ortaya çıkmıştır. 7 sınavda şaibe vardır. ÖSYM Başkanı'nın istifa etmesi gerekmektedir'' dedi...

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, üniversite öğrencileri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, sadece birinci öğretimde harçların kaldırılmasının adaletsiz olduğunu, ikinci öğretim ve yüksek lisans eğitiminde de harçların kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

CHP'nin seçim bildirgesi ve programında eğitimin ücretsiz olması gerektiğinin yer aldığını belirten Tanrıkulu, "Eğitimin ücretsiz olması hükümetin takdirine bırakılmayacak kadar önemli bir konudur. Sadece birinci öğretimde harçların kaldırılmasının yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Konuyla ilgili yasa teklifi de hazırladık. Ayrıca harçların kaldırılması için gösteri yapan ve bu nedenle cezaevinde bulunan öğrencilerin de salıverilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü taleplerinin haklı olduğu ortaya çıkmıştır" dedi.


Hakim ve savcı adaylığı sınavının iptal edilmesi

'Adli hakim ve savcı adaylığı sınavının' iptal edilmesiyle ilgili gazetecilerin sorularını da cevaplayan Tanrıkulu, "ÖSYM en güvenilir olması gereken kurumdur. Ancak ÖSYM'nin dürüst sınav yapamadığı bu dönemde ortaya çıkmıştır. 7 sınavda şaibe vardır. ÖSYM Başkanı'nın istifa etmesi gerekmektedir" dedi.



Kaçırılan AKP Hakkari İl Başkanı

Kaçırılan AKP Hakkari İl Başkanı ile ilgili soruları da cevaplayan Tanrıkulu, şunları söyledi:

"Bu konu polemik konusu yapılamayacak kadar önemlidir. Biz bir insani duyarlılık gösterdik ve arayarak geçmiş olsun dedik. Burada genç bir avukatın hayatı söz konusudur. Bir insanın hayatı söz konusudur. Biz aradıktan sonra Başbakan'da aramış. Ya da Başbakan'a hatırlatmış yardımcıları. Kimin önce aradığının da önemi yok. Örgütün elinde bulunan insanlar bırakılmalıdır."



Apaydın Kampı


İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun Hatay'da bulunan Apaydın Kampı ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Tanrıkulu şöyle konuştu:

"Komisyon oraya bir görevlendirmeyle gitmiştir. Kendi insiyatifiyle gitmedi. Siz "askeri üs' iddialarına rağmen, 8 gün sonra giderseniz kanıtlar kaldırılmıştır. Oralara Başbakan'ın iznine göre gidilmez. Milletvekilleri gider, millet adına denetler. Meclis açıldığında konuyla ilgili İçişleri Bakanı hakkında gensoru vereceğiz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları