loading
close
SON DAKİKALAR

Oyuncu İlayda Akdoğan, koronavirüs sebebiyle İran'da mahsur kaldı

Oyuncu İlayda Akdoğan, koronavirüs sebebiyle İran'da mahsur kaldı
Tarih: 03.03.2020 - 12:32
Kategori: Magazin

Genç oyuncu İlayda Akdoğan geçtiğimiz hafta, İranlı basketbolcu sevgilisi için Tahran’a gitti. 21 yaşındaki Akdoğan, İran’daki koronavirüs salgınından sonra uçuşlar iptal edilince ülkede mahsur kaldı.

İranlı basketbolcu sevgilisi Roham Kabir'in yanına giden oyuncu Türkiye'ye dönemedi. Binlerce insan gibi ölümcül hastalığa yakalanmamak için sevgilisinin evinden çıkmayan İlayda Akdoğan, vakit geçirmek için Farsça öğrenmeye başladı. Oyuncu, İranlı sevgilisinin evinden paylaştığı karelere de "Karantinadayız" notunu düştü.

Tahran'a 8 saat uzaklıkta olan Akdoğan, Türkiye'ye dönüş için çareler arıyor.

1998 yılında İstanbul’da doğan İlayda Akdoğan, oyunculuğa çocukluktan başlayanlardan. Annesinin bebeklik fotoğrafını bir dergiye göndermesiyle yapımcıların dikkatini çeken genç oyuncunun ilk rolü 2014 yılı yapımı En İyi Arkadaşım dizisinde olmuştur. 2004 yılı çocuk dizilerinden olan Hamdi Alkan yapımı En İyi Arkadaşım’ da rol almıştır.

Daha sonra; Bez Bebek, Sevgili Dünürüm, Oyunbozan, Umuda Kelepçe Vurulmaz gibi çeşitli dizide oynamıştır.

2017 yaz dizilerinden sevilen yapımlar arasına giren başrolünü Can Yaman, Özge Gürel gibi isimlerin üstlendiği Dolunay’da rol almıştır. Dizide Özge Gürel’in hayat verdiği Nazlı rolünün kız kardeşi olan asi ve yaramaz Asuman’ı canlandırmıştır.

Yönetmenliğini Deniz Gamze Ergüven’in üstlendiği ve çekimleri Kastamonu İnebolu ilçesinde tamamlanan Mustang filmiyle tanınmıştır. Film Cannes Film Festivali’nde birinciliğe aday gösterilmiştir.

 

Kaynak : Habertürk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları