loading
close
SON DAKİKALAR

Oyuncular Sendikası: Çok geç olmadan setleri durdurun

Oyuncular Sendikası: Çok geç olmadan setleri durdurun
Tarih: 17.03.2020 - 16:41
Kategori: Sendika

Sinema, dizi ve reklam sektörü çalışanlarının oluşturduğu Oyuncular Sendikası, koronavirüs salgını nedeniyle setlere geçici süreyle ara verilmesini talep eden açıklamada bulundu.

Oyuncular Sendikası'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada her bir çalışanın potansiyel taşıyıcı olma ihtimali karşısında tüm çalışmaların geçici süre ertelenmesi gerektiği vurgulandı.

Sendikadan yapılan açıklama şöyle:

Setler “Tehlikeli” işyerleridir! Bir dizi setinde ortalama 70-80 kişi çalışıyor. Setlerde “Temas” olmadan çalışabilmek neredeyse imkansızdır

Setlerde çalışanların yaş aralığı 1-80 olabiliyor. Bu derece temas halinde olan ve çalışma yaş aralığı oldukça geniş olan işyerlerimizde

Senaryo gereği yüzlerce kişi ve ekipman mekan değiştirebiliyor, setlerin sabit işyerleri olmadığını ve hatta genellikle gezici işyerleri olduğu unutulmamalıdır.

Setlerde hala 16-19 saate varabilen çalışma saatleri söz konusu. #Covid19 ‘a karşı vücut direncimizi güçlendirmek için hijyenin yanı sıra;uyumalı, dinlenmeli ve sağlıklı beslenmeliyiz.

Seslendirme oyuncuları, virüs dolaşımına son derece uygun küçücük, iyi havalandırılamayan,aynı gün onlarca farklı kişinin kullandığı kapalı stüdyo ortamında çalışmak zorunda kalıyorlar.

Seslendirme stüdyolarında da geçici süreliğine tüm çalışmalar askıya alınmalı ve gerekli tüm tedbirler ivedilikle alınmalıdır.

Şu an en önemli önceliğimiz elbette halk sağlığı ancak;sahne,set ve stüdyolarda çalışan üyelerimiz arasında güvencesiz çalışanların sayısı oldukça fazladır, işsizlik durumunda maddi açıdan tamamen savunmasız kalacakları unutulmamalıdır!

İlerleyen günlerde meslektaşlarımızı ekonomik olarak da koruyacak tedbirler alınmalıdır.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları