loading
close
SON DAKİKALAR

Oyuncular Sendikası: Sağlıklı ve Güvenli Çalışma Protokolü uygulansın

Oyuncular Sendikası: Sağlıklı ve Güvenli Çalışma Protokolü uygulansın
Tarih: 03.12.2020 - 09:50
Kategori: Sendika

Oyuncular Sendikası pandemi nedeniyle meslektaşlarının tamamen gözden çıkarılmasına ve setlerde Covid-19 riskine rağmen denetimsiz ve kötü çalışma koşullarının devam etmesine tepki gösterdi.

Oyuncular Sendikası pandemiyle birlikte gelen yeni yasaklar sonrası “Görünmez olduk” başlığıyla bir açıklama yayımladı. “Türkiye’de görsel işitsel ve sahne sanatları alanında çalışan oyuncular, opera şarkıcıları, seslendirme oyuncuları ve dansçılar olarak bugüne kadar ürettiğimiz her alanda övüldük, ödüller aldık, örnek gösterildik. Dünyanın her bir köşesinde yayınlanan diziler ile ihracatta dünya 2. olduğumuzla övünüldü” denilen açıklamada tüm sayılan üretimleri yapan sektör çalışanlarının unutulduğuna dikkat çekildi.

Sendika, ilgili bakanlıklarla 9 aydır yürütülen çalışmalar sonrasında karşılaşılan tabloyu şöyle özetledi:

Tüm çalışmalardan çıkan fotoğraf; çalışma statüsü sebebiyle desteklere başvuramayan, asgari geçimini sağlayamayan, sahneler alanında çalışan meslektaşlarımızın tamamen gözden çıkarılması; setlerde ise Covid-19 riskine rağmen, uygulamaların yetersiz olduğu, denetlemenin yapılmadığı, kendi kaderine terk edilmiş, kötü çalışma şartlarına mecbur bırakılan sektör çalışanları oldu.

Oyunular Sendikası taleplerini de şöyle sıraladı:

Sektörün ayakta kalmasının teminatı; sağlıklı ve tam iyilik halini koruyabilen meslektaşlarımızın varlığına dayanıyor. Sektör ancak çalışanların başta sağlığının korunması ve aşağıdan yukarıya ekonomik olarak asgari bir güvenceye alınmasıyla ayakta kalabilir.

Bu bağlamda birincil olarak tüm görsel, işitsel ve sahne sanatları çalışanlarını maddi olarak güvence altına alacak bir model çalışması bir an önce tamamlanıp yürürlüğe girmelidir.

İkincil olarak da üretimin devam ettiği başta setler olmak üzere tüm alanlarda COVID-19 pandemisinin gereği olarak, uygulanan ve denetlenen asgari bir “Sağlıklı ve Güvenli Çalışma Protokolü” uygulanmalıdır.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları