loading
close
SON DAKİKALAR

Oyuncular Sendikası'ndan Netflix’e yönelik sansüre ilişkin açıklama

Oyuncular Sendikası'ndan Netflix’e yönelik sansüre ilişkin açıklama
Tarih: 22.07.2020 - 10:22
Kategori: Sendika

Oyuncular Sendikası, son günlerde Netflix üzerinden, özellikle de LGBTİ+ bireyler üzerinden tartışılan sansür konusuna dair açıklamada bulundu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile AKP’nin Netflix dizilerine önceden müdahale ettiği, Netflix’in de bu müdahaleler sonucunda rest çekerek, Türkiye’den çekilme planları yaptığı iddialarıyla gündeme gelen sansür konusuna ilişkin Oyuncular Sendikası açıklama yaptı. Yaptığı açıklamayı sosyal medya hesabından duyuran Oyuncular Sendikası "Türkiye'de Görsel İşitsel ve Sahne Sanatları Alanında Çalışanların Sansür Algısı Anketi"ne katılım için destek çağrısında bulundu. 

Sendikanın paylaşımında şu ifadeler ye aldı: 

Sansür Uygulamaları/ Düşünce ve İfade Özgürlüğü'nün engellenmesi/ Sanatsal İfade Özgürlüğü'nün engellenmesi / Otosansür sık sık yaşadığımız bir gerçeklik. Peki ne yapmalıyız? Sansürle mücadele etme yöntemleri nedir? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce çözüm nedir?

Tüm sektör çalışanları olarak tartışmak ve bir strateji geliştirmek için "Türkiye'de Görsel İşitsel ve Sahne Sanatları Alanında Çalışanların Sansür Algısı Anketi" ne katılarak bu sürece destek olabilirsiniz

Unutmayalım ki, değiştirmek istediğimiz her şey için çabalamalı ve hep beraber çalışmalıyız

 
 
Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları