loading
close
SON DAKİKALAR

Özel bilgileri 118'e Kim ve Nasıl veriyor?

Özel bilgileri 118'e Kim ve Nasıl veriyor?
Tarih: 07.08.2013 - 01:44
Kategori: Siyaset

Prof. Dr. Haluk Koç, vatandaşlara ait özel bilgilerin 118’li servislere nasıl aktarıldığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu.

Prof. Dr. Haluk Koç, vatandaşlara ait özel bilgilerin 118’li servislere nasıl aktarıldığını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sordu.

Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Haluk Koç‘un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle;

“Son günlerde bazı televizyonlarda sıkça 118’li numaralar rehber servislerinde vatandaşlarımızın icra borçlarını, trafik cezalarını, vergi borçlarını ve mahkeme durumlarını öğrenebilecekleri reklamları boy göstermektedir.

Buna göre:

1 – Vatandaşlara ait özel bilgileri 118’li servislere nasıl elde etmektedir?

2- Devlet vatandaşların icra borçları-mahkeme durumları gibi bilgileri vatandaşlardan habersiz mi 118’li şirketlere vermektedir?

3- Bu (UYAP) Adli yargı sistemi verilerine 118’li şirketlere devlet eliyle mi satılmaktadır? Satılmıyor ise bu bilgiler bu şirketler nasıl ve hangi koşulda verilmektedir?

4- Kişisel veriler ilgili kişinin rızası olmaksızın nasıl işlenebilmekte ve 3. Kişilere bilgi verilmektedir?

5- UYAP özel bilgilerin verilmesinden bugüne kadar ne kadar gelir elde etmiştir? Bu gelir nerede kullanılmıştır?

6- Böylesi verilere ulaşan 118’li şirketler UYAP verilerin de değişim yapabilmekte midir?

7- UYAP Sistemine ait verilere bu denli ulaşılabildiğine göre, UYAP Sistemi üzerinden çalışan SECSİS Seçim Sistemi Programına ve verilerine dışarıdan ulaşılabilmekte ve verilere müdahale edilebilmekte midir?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları