loading
close
SON DAKİKALAR

Özel paşa ironi yapmayı sevmez

Özel paşa ironi yapmayı sevmez
Tarih: 14.09.2012 - 11:13
Kategori: Siyaset

Başbakan Tayyip Erdoğan BDP’lilerin dokunulmazlıkları ve AKP Kurultayı ile ilgili sorularını yanıtladı...

Başbakan Tayyip Erdoğan , Ukrayna’da kendisine eşlik eden gazetecilerin Afyon’daki patlama, PKK ile mücadele, BDP’lilerin dokunulmazlıkları ve AKP Kurultayı ile ilgili sorularını yanıtladı.

Erdoğan, BDP’lilerin Şemdinli’de PKK’lılarla kucaklaşmasına tepki gösterirken, “Gidip teröristle kucaklaşacak kadar, milletin gözüne baka baka fotoğraf verecek kadar,bu tür densizlikleri yapacak kadar bu ülkeden kopmuşlar. Yargı görevini yapar. Parlamentoya gelince biz de gereği neyse yapacağız. Arkadaşlar bu parlamento yol geçen hanı değil” dedi. Afyon’daki patlamayla ilgili muhalefetin ve medyanın bir kısmının bir yıpratma kampanyası sürdürdüğünü savunan Erdoğan, “Utanmadan basın toplantısı yaptı. Şu anda en üst düzey general kim, muvazzaf kim? Açıklayamazsan müfterisin” dedi.

Eroğlu iyi yapmadı

Orgeneral Necdet Özel’in pek ironiyi seven bir insan olmadığını söyleyen Erdoğan, “her şey ortada” sözünün sadece durum tespiti olduğunu söyledi. Erdoğan, Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu’nun da “ Pakistan’da da oluyor” yorumuna ise “ Pakistan benzetmesi eksik, yanlış olabilir. Ama en ileri ülkede Amerika’da yok mu?

Avrupa’da yaşanmıyor mu? Olur bunlar yaşanır. Veysel bey kaza demeseydi daha isabetli olurdu. Yanlıştır. Vali de iki büyük yanlış yaptı. Fotoğraf karelerini almış birde internet sitesine koymuş. Sonra da reklam için dedi. Genelkurmay başkanımızı çok üzdü. Alaturka bir davranış oldu” diye konuştu.

AKP Kurultayı ile ilgili bir soruyu yanıtlarken takımın iskeletini bozmayacağını söyleyen Erdoğan, “ama…” dedi ve MKYK üyelerinden isimler topladıklarını, sözkonusu isimlere göre liste oluşturacaklarını söyledi. Bir soru üzerine Başkanlık sisteminin avantajlarına dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu: “Çift parlamentosuyla koskoca Amerika var. Eksik yanları var. Harcayacağı paranın iznini bile parlamentodan alıyor. Biz şimdi harcama noktasında daha rahatız. 1 yılda gelir parlamentodan yetki alırız. Bineceğimizi uçağı biz alırız. Ama Amerika’da öyle mi? Bütçe vermez. Büyükelçi atayamaz. Ben tamamıyla Amerika’daki başkanlık sistemi de olsun demiyorum. Bizim sistemimizden oraya monte edeceğimiz şeyler de olabilir. Yarı başkanlık sisteminden aktaracağımız yönler de olabilir. Ya da partili Cumhurbaşkanı. Bir cumhurbaşkanının sırtını dayadığı bir partisi ya da ona gönül verenlerin olduğu organize kitle yoksa o Cumhurbaşkanı zayıf kalır. Sembolik olur. Sembolik olmakla icraat yapılamaz”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları