loading
close
SON DAKİKALAR

Özgentürk’ün filmi mahkemelik oldu

Özgentürk’ün filmi mahkemelik oldu
Tarih: 04.06.2012 - 13:35
Kategori: Kültür & Sanat

Berktay Akyıldız, 84 saatlik piyano dersi bedelinin kendisine ödenmediği iddiasıyla mahkemeye başvurdu...

Ruhi Su Dostlar Korosu şefi olan Berktay Akyıldız, avukatının İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne sunduğu dilekçesinde “Görünmeyen” isimli sinema filminde rol alan oyuncular Muhammet Uzuner ve Gürgen Öz’e rolleri gereği piyano dersi vermek için anlaşma yaptığını belirtti. 

Anlaşma uyarınca oyunculara saati 100 TL’den toplam 84 saat ders verdiğini belirten Akyıldız, söz konusu bu bedelin kendisine ödenmediğini iddia etti.

Akyıldız, Asya Film, yönetmen Ali Özgentürk ve genel koordinatör Emel Dursun aleyhine açtığı davada 8 bin 400 TL tazminat talep etti.

“Görünmeyen” adlı film, ünlü Macar besteci Bela Bartok’un halk müziği derlemeleri yapmak için geldiği Türkiye’de kendisine eşlik eden müzisyenlerle yaptığı yolculuğu anlatıyor. 

Ali Özgentürk mahkemeye yolladığı yanıtta, çekimlerin daha inandırıcı olması için Muhammet Uzuner ve Gürgen Öz’ün davacıdan piyano başında duruş ve tuşlara basış tekniklerini öğrenmeleri için kısa bir eğitim almalarına karar verildiğini ve 50 TL üzerinden her biri için 10’ar saatten toplam 20 saat için anlaşma sağlandığını ifade etti. 

Dilekçede amaçlananın piyano eğitimi olmadığı belirtilerek bunun için 84 saatlik bir eğitimin “hayatın olağan akışına aykırı” olacağı kaydedildi ve davanın reddi istendi.

Geçtiğimiz kasım ayında gösterime giren ve 30. İstanbul Film Festivali’nde Ahmet Mekin’e en iyi erkek oyuncu ödülünü getiren filmle ilgili dava, konusunun fikri ve sınai haklar mahkemesinin alanına girmesi nedeniyle asliye hukuk mahkemesine yollandı. Dava önümüzdeki günlerde başlayacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları