loading
close
SON DAKİKALAR

Özgür İnsan'ın Ekim sayısı çıktı!

Özgür İnsan'ın Ekim sayısı çıktı!
Tarih: 02.10.2012 - 16:40
Kategori: Medya

Özgür İnsan dergisinin Ekim sayısı bütün önemli kitap evi ve gazete bayilerinden satın alınabilir...

Özgür İnsan dergisinin Ekim sayısı bütün önemli kitap evi ve gazete bayilerinden satın alınabilir...

Yazı işleri ve yayın kurulunun hiçbir maddi ve manevi özveriden kaçınmadığı Özgür İnsan dergisinin Ekim sayısında
yazarlar Ahmet Akküçük, Ali Topuz, Bülent Soylan, Cezmi Doğaner, Faruk Erginsoy, Merdan Aslan ve Semih Eryıldız’ın çeşitlilik içinde birbirini tamamlayan, özgün değerlendirmeleri; Engin Ardıç, Etyen Mahcupyan ve Halil Berktay’ın karşı değerlendirmelerinden alıntıları, ironi ve karikatürler yanında, Erdem Cankaya’nın ‘Bir Zamanlar Gardaştı’ diye haykıran şiiri, Özden Cankaya’nın ‘İfade Özgürlüğü ve Demokrasi’ incelemesi, Orhan Bursalı’nın başyapıtı ‘Ulus Yıkıcılığı Zamanları’nın Gürkut Acar tarafından yapılmış olan değerlendirmesini okuyabilirsiniz.

Özgür İnsan dergisinin ilk sayısının dosya konusu olan Emek başlığının fikri takibinde İsmail Bayer’in zengin değerlendirmeleri ve Kasım sayısının dosya konusu, 'İmdat' başlıklı yazıda öneriliyor: 

Gündemin önemli konusu, yerel yönetimlerle ilgili tasarı; TBMM’nin açılır açılmaz, İç işleri Bakanlığındaki resmi çalışma ile AKP’li Milletvekili tarafından tamamlanan hazırlık büyük ses getirecek. 

''Hazırlıklara göre, il genel meclisi ve ilçe belediyeleri kaldırılıyor; her ili sadece bir belediye başkanı ve tek bir yerel meclis temsil edecek. Sayısı 29’a çıkarılması düşünülen ‘bütünşehirler’ için süper yetkilerle donatılmış belediye başkanlığı modeli hazırlandı; Bu modele göre, büyükşehirlerin sınırı ilin sınırları olacak. İlçe belediye yönetimlerini ‘Bütünşehir’ (eski şube müdürlüklerine benzer bir modelle) atayacak, Böylece örneğin İstanbul’daki 12 ilçe veya Ankara’da Çankaya ve Yenimahalle gibi belediyeler ‘kentsel sövüşüm’ açısından engel olmaktan çıkacak. Zaten İlçe belediyelerine ‘mezarlık, mezbaha, hal, köylere ulaşım’ gibi görevler kalacak. Beldeler ise mahalleye dönüşecek. İlçelerdeki imar, itfaiye, ulaşım, zabıta gibi yetkiler ise başkana geçecek.

Seçim Yasası, Siyasi Partiler Yasası ve Yüksek Seçim Kurulu Kanunu'nu değiştirilerek seçim barajının tamamen ortadan kalkıp 'daraltılmış bölge' sistemine geçilecek… Türkiye, her biri 5 milletvekilini aşmayacak şekilde küçük seçim çevrelerine ayrılacak. ABD senatosuna karşılık gelen ‘tekabül eden’, Türkiye Milletvekilliği uygulaması da masada. Partiler oy oranına göre, 100 paylaşacağı 100 'Türkiye Milletvekili’ bulunacak.''



Kasım sayısı için okuyucularının görüş, yazı, eleştiri ve önerilerini de bekleyen Özgür İnsan, dergisinin abonelik, il-ilçe temsilciliği kurma, bölge ve il muhabirleri ile yazarlarını Süha Akıncı’nın eşgüdümünde buluyor ve görevlendiriyor. Dergi hem Türkiye'de hem de Avrupa'da ağını genişletmek adına il ve ilçeler için önerilen muhabir bilgilerini bekliyor...

Özgür İnsan, 2012 yılında küllerinden yeniden doğdu. Varlığını ne pahasına olursa olsun, sürdürebileceğini kanıtladı. İlk iki sayıda çıkan ürün; felsefe, toplumbilim, siyaset, haber ve yorum açısından bekleneni verdi.
 
Kasım sayısının çok yoğun ve ilgi çekebilecek gündemle yüklenmesi için hazırlıklarına devam ediyor. Çok sıcak geçeceği anlaşılan 2013 yılı için dosya konularının önemli bir bölümünü hazırlamış bulunuyor.

Ekim sayımız için, makale, öneri, eleştiri, abone ve diğer kampanyalarla ilgili olarak ÖZGÜR İNSAN Dergisine ulaşabileceğiniz iletim bilgileri;  www.sddist.org

E-posta :bilgi@sddist.org

Yayın akışı iletişim      ; Ayhan Baha Tuğsuz Gsm: 0533 743 44 68 E-Posta:abtugsuz@gmail.com

Abone iletişim             ; Süha Akıncı Gsm: 0532 454 53 06 E-Posta:suhaakinci@hotmail.com

İmtiyaz Sahibi              ; Halil Semih Eryıldız Gsm: 0505 775 49 61 E-Posta:semih.eryildiz@gmail.com

 

ÖZGÜR İNSAN Dergisi


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları