loading
close
SON DAKİKALAR

Özgür Özel, 2 gün Manisa'da açılışlar ve aday tanıtım toplantısı yapacak

Özgür Özel, 2 gün Manisa'da açılışlar ve aday tanıtım toplantısı yapacak
Tarih: 12.01.2024 - 11:15
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da Turgutlu Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’ne katıldı. Seçmenleri, ‘Turgutlu ve Manisa’da halkın iktidarını kurmaya’ davet etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa, Turgutlu’da temel atma ve toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Hak, hukuk için, Anayasa’ya sahip çıkmak için, ülkemize sahip çıkmak için, emeğimize, ekmeğimize sahip çıkmak için. Hem hayat pahalılığına itiraz etmek, hem Anayasa’nın çiğnenmesine, hepimizin geleceğine göz konmasına itiraz için Pazar günü saat 13.00’te Ankara Tandoğan Meydanı’nda olacağız… Bu davet bizimdir ve bütün Türkiye’yedir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da Turgutlu Belediyesi Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’ne katıldı. Seçmenleri, ‘Turgutlu ve Manisa’da halkın iktidarını kurmaya’ davet eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, şunları söyledi:

“Bugün burada aslında çok davet alıp, bazen de şaka yollu atıştığım, ‘Genel Başkan gelsin açılış yapsın.’ ‘Genel Başkanı getiriyoruz açılış yapıyor.’ 10 gün sonra bir daha. ‘Genel Başkan bir daha ne zaman gelir?’ ‘Bir tek Turgutlu mu var’ diyordum, gülüyordu. Genel Başkan olduk, bundan önce temellerini birlikte attığımız 6 tesisin açılışını birlikte yapmak, yeni ve muhteşem eserler için yeni temeller atmak üzere beni buraya davet etti. Memleketimde bize ait olan bir belediyede açılış törenine katılmak, yeni temeller atmak, doğup ve büyüdüğümüz bu topraklara ‘daha çok hizmet edilsin’ diye katkı sunmak benim için büyük bir onur ve gurur. Başkanımıza, kıymetli eşine, yardımcılarına ve tüm siyasi partilerden belediye meclis üyelerimize Turgutlu’ya yapmış oldukları katkılar için teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Turgutlu, geçmişten aldığı bir dersle kendi evladına önemli bir görev verdi 5 yıl önce. Turgutlu, partizanlıktan çok çekti. Turgutlu, bir partinin iktidarında o partinin küçük bir azınlığın kayrıldığı, hizmetlerin siyasi tercihlere göre dağıtıldığı, sosyal yardımlara varasıya ayrıcalıkların tanındığı bir süreçten ya da bir siyasi partinin bu belediyeyi tamamen kendi yandaşlarının istihdamına açmasından, kutuplaşma ve ayrımcılıktan çok çekti. Elbette bir siyasi görüşü olan ama diğer yandan bu Turgutlu’nun sokaklarında değil ara sokaklarında koşmuş, çalışmış, büyümüş ve ayrımcılık yapmayacağına emin olduğu bir evladına siyasi parti ayrımı gözetmeksizin destek verdi. O da aldığı bu desteğin hakkını Allah ve hepimiz şahidiz. 5 yıl boyunca çalışarak, didinerek ödedi. Kendisini tebrik ediyorum.”

“DÖRT BAŞKANA DA MEMNUNİYET ANKETİ”

“Aramızda 3 arkadaşı daha var. Saruhanlı, Akhisar ve Alaşehir’in kıymetli belediye başkanları. Dördünü birden memnuniyet anketine soktuk. Memnuniyet anketlerinin sonunda gördük ki onlardan ilçeleri razı. Saruhanlı, Akhisar, Alaşehir razı. Turgutlu razı. Kasaba razı. Dedik ‘Biz de razıyız.’ Bir 5 yıl daha görev yapması için sizlerin taktirlerine sunuyoruz. Başkanım bir belediye başkanının yüzüne herkes güler ama arkandan ne söylüyorlar ona bakmak lazım. Ben seni dinlerken arkanda eserler konuşuyordu. Köy yollarına dökülen asfalttan, yapılan kreşlere, meslek edindirme kurslarından Turgutlu’nun beklediği en önemli yatırımlara. Köylerdeki ortak kullanım alanlarından tutun da esnafın beklediği çarşısına kadar. Ücret kaptırılmış arazilerin geri kazanılmasına, pazaryerlerine kadar çok büyük emek ve gayret var. Bugün o açılışları yapacağız, nicelerinin yapılmasına, hem Turgutlu’da hem 4 ilçede bu namuslu ve dürüst, çalışkan belediyeciliğin sürmesine, yetmez aramızda adaylarımız var. Şehzadeler’den Yunusemre’ye, Sarıgöl’den Gölmarmara’ya, Soma’dan Manisa’nın bütün ilçelerine, Kula’mıza kadar, saydığım sayamadığım bütün ilçelerde namuslu, genç, çalışkan adaylarımız var. Bu takımın başına 40’lı yaşlarında, genç, mimar, mimarlar odası başkanlığı yapmış, Manisa’da Beyaz Fil’i yıkıp da AVM yapacaklarken orayı kurtaran inisiyatifin başında, kent dostu, çalışkan ve genç bir takım kaptanı adayımız büyükşehir belediye başkanı adayımızı Ferdi Zeyrek var. Hepsine kefilim. Hepsine kefilim. Nasıl ki Çetin Akın, Ahmet Öküzcüoğlu, Zeki Bilgin, Besim Dutlulu mahcup etmediyse bütün adaylarımız çalışarak, didinerek, çalmadan, çaldırmadan hizmet ederek Manisa’yı hak ettiği günlere kavuşturacak, şaha kaldıracak, hepimizin yüzünü güldürecek. Onlara inanıyor, güveniyorum. Onları sizlere emanet ediyorum.”

“ÖNEMLİ OLAN BU SEÇİMİN BİR YEREL SEÇİM OLDUĞUNUN FARKINDA OLMAK”

“Bundan sonraki süreç hepimiz için önemli. Biraz önce muhtarlarımızdan rica ettim. Önemli olan bu seçimin bir yerel seçim olduğunun farkında olmak. Bu kadar hizmet, bu kadar çalışma, gayret. 8 milyon dolar borç devraldı, 240 milyon lira demek. Bu para ile yapılabilecek o kadar büyük hizmetler varken önce bu borcun ödenmesi lazımdı. Bugün buradayız, 1 lira cari borcumuz yok. Esnafa, müteahhitte, Turgutluluya, çalışanımıza yok. Bugün maaşları en az işçiler için 24 bin 800 lira. Diğer çalışan memurlarımız için 36 bin lira seviyesine çıkarmanın müjdesini veren bir başkan var. Ayırmadan hizmet ediyoruz. Bu seçim bir yerel seçim. Emeği gören hakkını versin, çalışmak marifet iltifata tabi. Ona Genel Başkanın iltifatının bir kıymeti yok. Ona sandıkta Kasabalının göstereceği teveccüh çok önemli. Bunu bekliyoruz. Bugün buradan 14 ve 28 Mayıs’ta oyunu başka partilere veren kıymetli Kasabalılara seslenmek isterim. Çok istedik, olmadı. Montaj videolar yaptılar, yalanlar attılar. Dediler ki ‘Evet, açsın. Yoksulsun, işsizsin, güvencesizsin. Ama tehlike büyük, oyunu bize vermelisin. Yoksa ezanı dindirecekler, bayrağı indirecekler, ülkeyi böldürecekler.’ Bu yalana bazıları ister istemez, devletin televizyonunda çıkınca, her akşam izlediği televizyonda çıkınca, ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanının ağzından çıkınca inandılar. Bugün o, ‘Ezanı susturacak’ dedikleri CHP, Turgutlu’da 5 vakit ezanları okuyan müezzinin verilmeyen hakkını, promosyon hakkını savunuyor. İmamın özlük hakkını savunuyor. O CHP ki sınır boyunda bayrağımızı dalgalandıran uzman çavuşun, askerin özlük hakkını savunuyor. O CHP ki aç, açıkta bıraktığı, maaşını artırmadığı, emeklinin 7 bin 500 liraya mahkum edilen emeklinin haklarını savunuyor. ‘Bu seçim her şeyi halledeceğim, enflasyonu tek haneye indireceğim, yoksulluğu bitireceğim’ deyip seçildiği günden bugüne mazota yüzde 88 zam yapan, yumurtaya yüzde 55 zam yapan, makarnaya yüzde 95 zam yapan, somun ekmeğe yüzde 65 zam yapan birilerine ‘Yeter artık sana sarı kart gösteriyorum, hizmete oy veriyorum. Bundan sonra böyle devam edersen, beni görmezsen, seni uyarıyorum, sana oy vermiyorum’ demenin zamanıdır. MHP’nin, AK Parti’nin geçmiş dönem oy aldığı kıymetli Kasabalılar, bu evladınıza sahip çıkın, bu gidişata itiraz edin. Bize bu belediyede elimizi ve kolumuzu arkadan bağlayan belediye meclis çoğunluğunun olmamasını ortadan kaldırın. Anket kazanacağımızı gösteriyor. Yetmez, belediye meclisinde başkana tam destek istiyoruz, çoğunluğu istiyoruz. Geçen sefer oy verenler, oy verirse seçiliyor. Ama belediye meclisi size hizmet noktasında çok sıkıntılı görüşmeler yaşıyor, hepiniz biliyorsunuz. Başkanı istiyorum, belediye meclisini istiyorum, sizlerden destekle artık Turgutlu’ya, Manisa’ya tepeden bakan, kendi arsalarına kat verip binlerce dairesine daire katanlar yerine Manisa’da tıraşçı Ahmet’in oğlu 44 yaşındaki genç mimar hepinize hizmet edecek Ferdi Zeyrek için büyükşehir belediyesinin mazbatasını istiyorum.”

“BU DAVET BİZİMDİR VE BÜTÜN TÜRKİYE’YEDİR”

“Pazar günü bütün milleti davet ettik. Hak, hukuk için, Anayasa’ya sahip çıkmak için. Ülkemize sahip çıkmak için. Emeğimize, ekmeğimize sahip çıkmak için. Hem hayat pahalılığına itiraz etmek, hem Anayasa’nın çiğnenmesine, hepimizin geleceğine göz konmasına itiraz için Pazar günü saat 13.00’te Ankara Tandoğan Meydanı’nda olacağız. Bir kez daha buradan kendi memleketimden bütün Türkiye’yi, sana sahip çıkılmasını istiyorsan, Ankara’da Tandoğan’da geleceğine sahip çıkmaya gel. Kime sahip çıkmak istiyorsan Ankara Tandoğan’da büyük mitingimize gel, gücümüze güç kat. Yarınlarına ve sana birlikte sahip çıkalım. Bu davet bizimdir ve bütün Türkiye’yedir. Son sözüm şu, memleketimizdeyiz. Güzel Manisa’mızdayız. Bundan sonra adımlarımızı daha güvenerek atmak için, hem Manisa’ya hem Kasaba’ya en iyi hizmetleri getirmek için elimden geleni yapacağım, CHP’nin Genel Başkanı olarak. Dünyada pek çok siyasi akrabamız var. Çok yakın ilişkiler içindeyiz. Dünyanın hangi şehri ile hangi işbirliği yapmak gerekirse Turgutlu’yu o şehirlerle kardeş belediye yapacağız. Türkiye’nin hangi belediyeleriyle, hangi anlaşmalar gerekiyorsa yapacağız. Turgutlu’ya ikinci 5 yılda bu ilk 5 yılda yapılan ve önemli eksiklikleri kapatan bu projelerin yanında Turgutlu’yu kendisine yakışan bir gelişmiş kent yapmak için var gücümüzle destek olacağız. Turgutlu’dan destek istiyor, Turgutlu’ya sonuna kadar hizmetin sözünü veriyoruz. Sizleri seviyoruz, sizleri kentinize sahip çıkmaya, size verilen bu güzel hizmetleri taktir etmeye, bundan sonraki süreçte Turgutlu ve Manisa’da halkın iktidarını kurmaya davet ediyorum.”

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları