loading
close
SON DAKİKALAR

Özgür Özel Ankara Etimesgut Bağlıca halk buluşmasında konuştu: 'Türkiye İttifakı’ndan Oy İstiyoruz'

Özgür Özel Ankara Etimesgut Bağlıca halk buluşmasında konuştu: 'Türkiye İttifakı’ndan Oy İstiyoruz'
Tarih: 09.03.2024 - 12:24
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Bağlıca’da yaptığı konuşmada, “Bundan sonraki dönemde artık hem Bağlıca, hem Etimesgut’ta bir ezber bozulsun istiyoruz.

“BİR EZBER BOZULSUN İSTİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Bağlıca’da yaptığı konuşmada, “Bundan sonraki dönemde artık hem Bağlıca, hem Etimesgut’ta bir ezber bozulsun istiyoruz. Bunun için elbette sosyal demokratlardan oy istiyoruz. Muhafazakar demokratlardan, milliyetçi demokratlardan, yakasında güneş olan ya da yakasında olmasa gözü güneş gibi parlayan iyi insanlardan oy istiyoruz… Türkiye ittifakından oy istiyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara’nın Etimesgut ilçesinde, Bağlıca halk buluşmasına katıldı. Özel, “Büyük bir heyecan var. 31 Mart yaklaşıyor. Yoğun bir program içindeyiz. Saat 14.00’te Zonguldak’ta miting programım var. Oraya gidiyorum. Ancak Etimesgut’ta, Bağlıca’da böyle bir halk buluşması, iki adayımızla Bağlıca’nın güzel insanlarının, yüreğinde vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisi olan güzel insanların buluşması var dediler, gelip bir selam vermek istedim” ifadelerini kullandı. “Bu seçim her yerde çok önemli” diyen Özel, “Ancak Ankara’daki önemi bambaşka. Etimesgut, 5 yıl önce Mansur Başkana verdiği oyu sonuna kadar helal ediyor. Çünkü Mansur Başkan parti ayırmadan, hiçbir ayrımcılık yapmadan, yoksulun, hiçbir ayrımcılık yapmadan esnafın, hiçbir ayrımcılık yapmadan emeklinin, hiçbir ayrımcılık yapmadan işsizin koluna giren, ona destek veren, arkasında duran, halkçı bir belediyecilikle bütün Ankara’nın gönlünü fethetti, kendisini yürekten tebrik ediyoruz. Mansur Başkanı ben Ankara’da anlatmıyorum, Türkiye’nin dört bir yanından, Ege’de, İç Anadolu, Karadeniz, Trakya’da Mansur Başkanı anlatıyorum. Pandemide yaptıklarını, nasıl gönülleri fethettiğini, her yerde söylediğimizi burada tekrar etmeme gerek var. Mansur Başkan 31 Mart seçiminde Türkiye rekoru kıracak, Türkiye rekoru. Ama sadece Mansur Başkanın seçilmesi yetmiyor. Çünkü çok şey yapmak istiyor ama büyükşehir belediye meclisinde çoğunluk olmayınca elini, kolunu bağlıyorlar. Büyük mücadele ediyor, mazeret bilip de hizmet edemiyorum, ne yapayım demiyor. Ama bu kadar işi belediye meclis çoğunluğu yokken yapan Mansur Başkan belediye meclis çoğunluğunu aldığında destan yazacak, destan. Bunun için çok önemli bir işimiz var. Sadece büyükşehir belediyesinde değil, ilçe belediyesinde ve belediye meclisinde çok güçlü olmamız lazım. Güçlü olmak için ne lazım? Güçlü bir aday lazım” şeklinde konuştu. Özel ayrıca şunları söyledi:

“ERDAL BAŞKANI SEVMEYEN YOK”

“Geçmişi ile güçlü, halkın bildiği, tertemiz, çalışkan, enerjik, her yaştan gençlerin sevgilisi, hepimizin sevgilisi Erdal Beşikçioğlu burada. Erdal Başkanı sevmeyen yok. Bir tek sorunumuz var. Anket yapıyoruz, ankette önde çıkıyor ama anketörler diyor ki yahu çok daha yukarıda çıkacak ama soruyoruz, kime oy vereceksin diye. İsimler bitiyor, teyze diyormuş ki ben valiye vereceğim diyormuş. Ya da gençler diyormuş ki ben Behzat Abiye vereceğim, bunların hiçbirine vermeyeceğim. Şimdi hepimizin bir görevi var. Erdal Beşikçioğlu’nu gençler, yaşlılar, her yaştan gençler. Toplumun tüm kesimleri çok seviyor ancak onun ismini herkese ezberletmek hepimizin görevi. Erdal Beşikçioğlu’nu şöyle söyleyeyim. O polis akademisinden mezun komiser değil beşikten komiser. Beşikçioğlu’nu hatırlasınlar oy versinler. O da Etimesgut’ta çok önemli işler yapacak. Onu sevmeyen yok. Toplumun tüm kesimleri seviyor. Geçmişte Güneydoğu’da, bölgede çok önemli görevler yapmış, toplumun tüm kesimleri seviyor, Güneydoğu’dan buraya gelmiş Kürt vatandaşlarımız o dönemlerde yaptığı hizmetlerden dolayı seviyorlar. Sosyal demokratlar seviyor. Milliyetçi demokratlar seviyor. Muhafazakar demokratlar seviyor. Ankara’nın, Etimesgut’un bütün demokratları Erdal Başkan diye 31 Mart’ı sabırsızlıkla bekliyor.”

“ATATÜRK’ÜN EMANETİNE SAHİP ÇIKMA ZAMANI”

“Burası adını Ahi Mesut’tan alan. Atatürk’ün 1928’de geldiği, buraya örnek bir köy inşa edelim dediği, gelişmesini takip ettiği bir yer. Atatürk Etimesgut’un bugünlere gelmesinin talimatını ilk baştan verdi, şimdi hep beraber Atatürk’ün emanetine sahip çıkma zamanı. Etimesgut’u geride bıraktılar, mahzun bıraktılar. Yolun bir tarafı gelişmiş, bir tarafı mahzun. Herkes Çankaya’ya gidiyor hafta sonunda, gezmeye, eğlenmeye. O taraf canlı, bu taraf zayıf kalıyor. Aradaki fark buraya belediyeciliği bilen, yönetim kabiliyeti yüksek, kendisi enerjik. Buraya üniversite öğrencilerinin çekim merkezi haline getirecek yatırımları, yurtları yapacak. Kreşler yapacak. Gençleri buraya toplayacak, Etimesgut’u cıvıl cıvıl, kıpır kıpır bir ilçe ve burayı bir cazibe merkezi haline getirecek bir yönetim anlayışına ihtiyaç var. O anlayış da Erdal Başkanda var, en büyük destekçisi Mansur Başkanda var. Burada Mansur Başkana mikrofonu bırakıp ben Zonguldak’a gideceğim ama giderken şunu söyleyeyim. 31 Mart seçimlerinde biz iyi yönetime oy istiyoruz. İyi insanlara oy istiyoruz. Biz 31 Mart seçimlerinde bundan sonra Etimesgut’un yüzünü güldürecek, uyumla çalışacak bir ikiliye oy istiyoruz. Bundan sonraki dönemde artık hem Bağlıca, hem Etimesgut’ta bir ezber bozulsun istiyoruz. Bunun için elbette sosyal demokratlardan oy istiyoruz. Muhafazakar demokratlardan, milliyetçi demokratlardan, yakasında güneş olan ya da yakasında olmasa gözü güneş gibi parlayan iyi insanlardan oy istiyoruz.”

“TÜRKİYE İTTİFAKINDAN OY İSTİYORUZ”

“Biz Etimesgut’ta Türkiye ittifakından oy istiyoruz. Türkiye ittifakı, Cumhur İttifakının yani korkutan, tehdit eden, şantaj yapan, korku ittifakı Cumhur İttifakının aksine, iyi insanların, güzel insanların, yüreğinde vatan, Atatürk sevgisi olan insanların, çıkar peşinde koşanların değil vatanın çıkarını kendi çıkarının önüne koyanların, birilerine arsaları peşkeş çekmek yerine Ankaralının hizmetine sunanların iktidarı artık gelsin istiyoruz. Bundan sonraki süreçte biz Türkiye ittifakı olarak renklerimizi ay yıldızlı al bayraktan alıyoruz. Türkiye ittifakının renkleri kırmızı ile beyazdır. Kırmızı, beyaz. En büyük Türkiye. Çünkü milli takım gol attığında kim seviniyorsa Türkiye ittifakındadır. Filenin sultanları şampiyon olduğunda İstiklal Marşı okunurken kızlarımızla birlikte kim ağlıyorsa, Türkiye ittifakındadır. Ayrımız, gayrımız yok. Bu ülkenin birliğinden, bütünlüğünden yana olan, içinde insan sevgisi olan, vatan sevgisi olan, yaşadığı bütün sıkıntılardan kurtulmak için gün sayan, yeter artık diyen, biraz da halkın sesi duyulsun diyen, artık rantçı belediyecilik yerine halkçı belediyeciliğin sırası geldi diyen tüm Bağlıcalılardan, tüm Etimesgutlulardan her iki adayımıza da sahip çıkmalarını bekliyoruz. Adaylarımızı sizlere emanet ediyorum, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları