loading
close
SON DAKİKALAR

Özgür Özel, Antalya Manavgat Belediye Başkanı adayını açıkladı

Özgür Özel, Antalya Manavgat Belediye Başkanı adayını açıkladı
Tarih: 03.12.2023 - 11:13
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Özgür Özel; Dünya Engelliler Gününde Manavgat Belediye Başkanımızı Parti Meclisinden adaylığını onaya sunmamı isteyenler bir alkış buyursunlar. Genel Başkanlığımın ilk adaylık ilanıdır kabul buyurunuz.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Manavgat Belediyesi Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret ederek özel çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Engellilerle ilgili bir gün belirlemek ve o gün kendini hesaba çekmek, ben diğer 364 gün bu konuda ne yaptım, ne yapılmasını sağladım, bu konuyu nasıl takip ettim demek bugüne yüklenmesi gereken en önemli anlamdır. Onun dışında sadece bir gün engellileri hatırlamak, konuşmak ve ondan sonra kendi hayatına devam edip onları geride dezavantajlarıyla birlikte bırakmak asla doğru değildir. Bu yüzden Cumhuriyet Halk Partili belediyeler sosyal belediyeciliğin olmazsa olmaz bir parçası olarak engelli dostu belediyecilik anlayışı içindedirler. Ve tüm alanları, tüm hizmetleri, etki ettikleri her yeri engelli dostu bir şekilde tasarlamak, bu konuda üzerlerine düşeni tam olarak yapmak ve aktif bir şekilde bu konuda düzenli çaba sarf etmek durumundadırlar. Biz bu konuda belediye başkanlarımızla, belediyelerimizle övünüyoruz. Bunu da yakından denetliyoruz." dedi.

CHP Genel başkanı Özel, Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaretinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Sayın il başkanım, değerli genel başkan yardımcılarım, milletvekillerim, kıymetli belediye başkanım, bugün burada bizlerle birlikte olan çok özel kardeşlerim ve değerli aileleri; Cumhuriyet Halk Partisi adına bu anlamlı günde, bu özel günde ama sadece bugüne özel olarak değil 365 gün sizlerle birlikte göz göze, el ele, yürek yüreğe olduğumuzu bilmenizi isteyerek hepinize hoş geldiniz diyorum. Günaydınlar.

Biraz önce kıymetli başkanım da ifade etti. Engellilerle ilgili bir gün belirlemek ve o gün kendini hesaba çekmek, ben diğer 364 gün bu konuda ne yaptım, ne yapılmasını sağladım, bu konuyu nasıl takip ettim demek bugüne yüklenmesi gereken en önemli anlamdır. Onun dışında sadece bir gün engellileri hatırlamak, konuşmak ve ondan sonra kendi hayatına devam edip onları geride dezavantajlarıyla birlikte bırakmak asla doğru değildir. Bu yüzden Cumhuriyet Halk Partili belediyeler sosyal belediyeciliğin olmazsa olmaz bir parçası olarak engelli dostu belediyecilik anlayışı içindedirler. Ve tüm alanları, tüm hizmetleri, etki ettikleri her yeri engelli dostu bir şekilde tasarlamak, bu konuda üzerlerine düşeni tam olarak yapmak ve aktif bir şekilde bu konuda düzenli çaba sarf etmek durumundadırlar.

Biz bu konuda belediye başkanlarımızla, belediyelerimizle övünüyoruz. Bunu da yakından denetliyoruz. Ama bugün burada oldukça iyi bir örnekle ve Türkiye'deki diğer belediyelerimize de örnek olacak bir yapıyla karşı karşıyayız. Şükrü Sözen Başkanımızın 5 yıl önce hayata geçirdiği burada, her yaştan eğitim almaya ve eğitimi sonucunda her günü bir gün öncesine göre biraz daha iyiye giden çok sayıda arkadaşımızla, kardeşimizle tanıştık. Yaptıkları el emekleri, resimleri, hayatı tasvirleri gerçekten hepimizi duygulandırdı. Özellikle burada 2 yıl eğitim almış bir kardeşimle biraz önce sohbet ettim. 2 yıl boyunca burada eğitim almış. O güne kadar, eğitimi bitene kadar babasından aktarılan küçük bir maaşla geçinmeye çalışıyormuş. Ama ‘5 yıldızlı bir otelde çatalı, bıçağı, kuruluyorum o işi çok güzel yapıyorum, en iyi ben yapıyorum ve bir asgari ücret alıyorum şimdi çok mutluyum’ dedi. Bu gerçekten böyle bir merkezin, hayata bir bireyi nasıl kazandırabildiğinin çok iyi bir örneği.

Tabii şöyle bir gerçekliği de paylaşalım. Belki Türkiye çapında da enteresan günlerden geçiyoruz. 4 ay sonra bir yerel seçim var. Bu yerel seçimde aday olmak isteyen çok kişi görevimiz gereği bizimle görüşmek, kendisini anlatmak istiyor. Ama benimle görüşmek isteyenlerden bir tanesi de Şükrü Sözen. O bir kez daha görevi bırakmak için gayret sarf ediyor. Diyor ki, ‘ben görevimi birkaç dönemdir yaptım, bundan sonra ailemle ilgilenmek istiyorum.’ Ben kendisini ikna etmeye çalışırken biraz önce işitme engelli kardeşlerimin tercüme edilmesini istedikleri mesajları vardı. İşaret diliyle bana dedi ki, ‘Şükrü Başkan giderse biz kaybederiz.’

Şimdi engelli kardeşlerim, özel kardeşlerim başkanı kaybetmek istemiyorlar. Manavgat'ta bir başka aday yok. Manavgat, Başkanı kaybetmek istemiyor. Dünya Engelliler Gününde şöyle bir şey yapacağım. Ben Parti Meclisinden geçmeyen hiçbir kararı duyurmadım. Ama adaylık başvuruları sona eriyor ve bir başka aday yok. Manavgat kendinden razı, çalışanlar kendinden razı, konuşamayanlar işaret diliyle ‘bizi bırakmasın’ diyorlar. Dünya Engelliler Gününde Manavgat Belediye Başkanımızı yarın Parti Meclisinden adaylığını onaya sunmamı isteyenler bir alkış buyursunlar.

Başkanım, Genel Başkanlığımın ilk adaylık ilanıdır kabul buyurunuz. Şükrü Başkanı ve değerli eşlerini buraya davet ediyorum. Didem Hanım, İl Başkanımız, Kadın Kolları Başkanımız buyurun.

Dünya Engelliler Gününde beni kırdı, ilçe başkanını kırdı, il başkanını kırdı, Manavgatlılar çok istedi ama hala daha bir şans daha istedi. Ama engelli kardeşlerimizin isteğini kırmadı. Adaylığını ilan ediyoruz, hayırlı uğurlu olsun.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları