loading
close
SON DAKİKALAR

Özgür Özel, Eskişehir’de: “İşimiz Muhalefetle Kavga Etmek Değil Türkiye İttifakı’nı Kurmaktır”

Özgür Özel, Eskişehir’de: “İşimiz Muhalefetle Kavga Etmek Değil Türkiye İttifakı’nı Kurmaktır”
Tarih: 27.01.2024 - 13:46
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir aday tanıtım toplantısına katıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, “Bizim işimiz muhalefet ile kavga etmek değil. Bize savaş açanlar oldu, ben barış ilan ettim, bütün muhalefete. Bize çelme atanlar oluyor, dönüp ellerini sıkıyor ve yola devam ediyoruz. Bize kumpas kuranlar oluyor, görüyoruz ama meşgul olmuyoruz. Bizim yolumuz, CHP’yi ve Cumhuriyete, Atatürk’ün baba evine kurulan her türlü tuzak ve kumpasa karşı Türkiye ittifakını kurmaktır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Eskişehir’de, Porsuk Spor Salonu’nda aday tanıtım toplantısına katıldı. Adayların tanıtımının ardından Genel Başkan Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olan yeni isimlere parti rozetlerini taktı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özel, aday tanıtım toplantısında partililere ve kamuoyuna da seslendi. CHP’li belediyelerin göç alan belediyeler olduğunu anımsatan Genel Başkan Özgür Özel, tüm kentlerin CHP belediyeleri tarafından yönetilmesini gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Burada sizlerin huzurunda Genel Başkan Yardımcılarımla, Eskişehir’in birbirinden kıymetli milletvekillerimle, Eskişehir’in evladı İzmir milletvekilimizle sizlerin huzurunuzdayız. Biraz önce altı oklu rozetimizi yeni yakalara taktık. Hepsi bir eve geldiler, hoş geldiler, sefa getirdiler. Nereye geldiler? Baba evine geldiler. Hepimiz bir baba evine doğarız. Kimimiz orada kalırız. Kimimiz önce büyüğüne, belki küçüğüne, kimimiz ıraktakine, kimimiz yakındakine gideriz. Ama herkes bilir ki baba evinin çorbası kaynamaktadır, bacası tütmektedir. Bir gün ihtiyaç olursa o baba evinde herkese yer vardır. Herkesin yeri baba evinde evin baş köşesidir. Çünkü o baba evinin tapusu ne Özgür Özel’dedir, ne Kemal Beydedir. Rahmetli Ecevit’te de yoktu, İsmet Paşa’da da. O baba evinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Eskişehir’in bütün güzel, iyi insanlarına, yiğit insanlarına, dürüst insanlarına Atatürk’ün evinin kapıları ardına kadar açıktır, hoş gelmişler, sefa vermişler.”

“MUHTEŞEM BİR VEDAYA TANIKLIK EDİYORUZ”

“Burada yakışıklı, güzel insanlar var. Halkçı-Liseliler var. Geleceğimizin umudu, hepimizin gururu gençlerimize kocaman alkış alalım. Burada muhteşem bir vedaya tanıklık ediyoruz. İzlediğimiz filmler senaryo olsa ve hayal ürünü olup çekilse kolay inanılacak filmler değil ama hepiniz biliyorsunuz ki her santimetrekaresine ayak basan ve emek veren, Porsuk balçık halindeyken oraya bakıp da veya Eskişehir bozkırda kendi kaderine teslim edilmiş, terk edilmişken oraya bakıp da bir dünya kenti hayal eden, emek emek çalışarak, alnının terini her damlası ile Eskişehir’e damlatarak, burada bir Avrupa kenti, bir dünya kenti yaratan ve 1 milyon turisti çekebilen kent yaratan, kentin çiftçisine, emekçisine, gencine, emeklisine sahip çıkan bir büyük liderin bugün jübilesine tanıklık ediyoruz. Yılmaz Büyükerşen Hocamın önünde saygı ile eğiliyorum. Bu tip vedalar çok güçtür. Sonra ne olacak denir? Biraz önce adayımız benim kadın adaylara verdiğim destekten bahsetti. Evet kadın adaylar, genç adaylar istiyoruz.”

“SONUNA KADAR GÜVENİYORUZ”

“Partimiz, belediyelerimiz, Meclis’imiz çok daha fazla genç ve kadınla siyaset yaptığımız arkadaşlarımızla dolsun istiyoruz. Ama buna her yerde olanak bulamıyoruz. Burada, bu kentte, bu kenti yöneten başta Yılmaz Hoca, çok kıymetli Kazım Kurt Başkanımız, Ahmet Ataç Başkanımız. Bu kadrolar, gençlere olanak tanıyan, kadınları ‘Onlar yapamaz’ diyerek görmeyen, onlara bilgi ve birikimlerini paylaşan, onlardan çekinmeden onlara alan açan, yani Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş iradesine ve kurucu liderinin iradesine sahip çıkan bu mükemmel insanların hepsine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde bugün Yılmaz Hoca Eskişehir’i kendisinden 30 yaş küçük, evladı yaşında, 50’li yaşlarının başında olan bir Cumhuriyet kadınına içi rahat, gözü arkada kalmadan, burayı Cumhuriyet kadını Ayşe Ünlüce’ye emanet edebiliyor. Yılmaz Hoca’ya minnetlerimizi, Ayşe Hanıma da başarı dileklerimizi yürekten iletiyoruz. Başaracak, buna inanıyoruz. Bu tip vedalar zordur ve risklidir. ‘Bu büyük başarı ya sürmezse ya yeni gelen bunun kıymetini bilmezse’ derler. İşte eğer Yılmaz Hoca’dan sonra buraya başka siyasi parti, akıl, kenti kent olarak değil rant olarak gören birileri, bir başka akıl buranın değerlerini içselleştirmek yerine peşkeş çekmek isteyen birileri gelirse bu kente yazık olurdu. İşte o yüzden önce hukuk fakültesini bitirmiş, genç yaşında kadın bir hakim olarak adalet dağıtmış ve sonra avukatlık mesleğini başarı ile yapmış, ardından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreterlik gibi sadece CHP’li belediyelere değil 14 belediyeye eşit, kıymetli hizmet vermiş ve Yılmaz Hoca’nın hem öğrencisi, hem yol arkadaşı olmuş, bu belediyeciliği en iyi bilen Ayşe Hanım’a sonuna kadar güveniyoruz. Eskişehir’i emanet ediyoruz.”

“SÜTTE LEKE VAR BAŞKANLARIMIZDA YOK”

“Sütte leke var, Ahmet Ataç, Kazım Kurt, Yılmaz Büyükerşen’de ve adaylarımızda, başkanlarımızda yok. Biraz önce burada teker teker el sıkıştığım, buraya rozetlerini taktıklarım, daha önce daha iyi olsun diye düşünüp, bir siyasi partinin kuruluşuna iştirak eden ya da bugün Eskişehir’de büyükşehre aday olan birinin partiye geliş ve gidiş süreçlerine şahit olan insanlar buradaydı. İçlerine sinmemiş, kabul edememişler. Diyorlar ki ‘Biz o yapılana ilk itiraz ederiz.’ Birisi daha 1 yıl bile olmadan, geçen sene 14 Mayıs gününde, bundan 10 ay önce ne oldu biliyor musunuz? Eskişehirlilerin karşısına çıktı birisi ve dedi ki ‘Ben Recep Tayyip Erdoğan’a muhalifim, ben MHP’nin ona verdiği desteğe inanmıyorum, doğru bulmuyorum. Ben iyi bir insanım, İYİ Parti’de muhalefet yapmak üzere sizden destek istiyorum.’ Eskişehirlilerden oy aldı, oy bir kentin bir siyasetçiye emanet ettiği namusudur. O oyları aldı, çok kısa süre içinde, bilmediğimiz bir şey var, oyları alırken bir yandan da AK Parti’den teşvikleri alıyormuş. Onu sonradan öğrendik. Oyları ‘Muhalefetim, AK Parti’nin karşısındayım, Tayyip Erdoğan’ın karşısındayım’ diye topladı. Tayyip Erdoğan’ın partisine geçti, şimdi de ‘Eskişehir’i bana verin, ben yöneteyim’ diyor. Daha 1 yıl önce Eskişehirlileri kandırıp, onların oyunu alıp, o oyları Tayyip Erdoğan’a karşı toplayıp, Tayyip Erdoğan’a götüren ve makam, mevki için Eskişehir’i satan birisine Eskişehir en iyi cevabı 31 Mart’ta verecek. Eskişehir’in oyunu çalıp gidenlere Eskişehir’in geleceği emanet edilemez. Eskişehir’in oy hırsızlarına, irade hırsızlarına ve geleceğini çalacaklara verecek oyu değil selamı bile olamaz. Eskişehir’e yürekten inanıyorum.”

“CHP’Lİ BAŞKANLARIN BELEDİYECİLİK HOCASI”

“Eskişehirlilerden bir ümidim var. 31 Mart günü sandığa gittiğinizde, geçmişte AK Partili, MHP’li olabilirsiniz. Yarın da o partilere oy verecek olabilirsiniz. Ama ahlak, vicdan ve bu güzel Eskişehir’e sahip çıkmak, Eskişehir’i kandıran sarayla işbirliği yapan bu akla cevap vermek için, bütün Türkiye’ye ibreti alem olsun diye 31 Mart’ta Eskişehir’de CHP adına, Ayşe Başkan adına Türkiye rekoru bekliyorum sizlerden. Bundan sonraki süreçte hep birlikte olacağız. Kazım Başkan, Ahmet Başkan’la, dışarıdaki ilçelerimizdeki 12 başkanımızla. Ayşe Başkanımızla birlikte yazılan bu büyük tarihi, efsanevi hizmetleri hep birlikte sürdürüp daha iyiye götüreceğiz. Peki o sırada Yılmaz Büyükerşen ne yapacak? Ben size söyleyeyim, Yılmaz Büyükerşen ne evinde oturacak, ne emeklilik yaşayacak. Yılmaz Büyükerşen’in bir eli Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde, bir eli Türkiye’deki CHP’li belediyelerin üzerinde olacak. Buradan ilan ediyorum. İlk toplantıları 31 Ocak günü Ankara’da bütün büyükşehir belediyelerimizin temsilcilerinin, adaylarının ve yöneticilerinin olduğu bir çalıştay var. O çalıştay, yerel seçim sürecinin değerlendirme çalıştayı. O çalıştayın açılışında ve başında olacak. Bundan sonra Yılmaz Büyükerşen, Türkiye’deki tüm CHP’li belediyelerin yapılan iyi hizmetlerinin ortaklaştırılması, yapılan iyi projelerin diğer belediyelerde de uygulanması, hizmetlerin standardizasyonu ve geliştirilmesi ile ilgili CHP’nin oluşturduğu yeni kurulun Genel Koordinatörüdür. Eskişehir’deki bu büyük başarıyı yeni aldığımız belediyeler ve göreve devam ettiğimiz belediyelere bu başarıyı taşımak, hangisi iyi yapıyorsa öbürüne de taşımak, bütün Türkiye’de hizmetlerin tek elden, farklı farklı kartlar değil tek bir kartın oluşturulması, kartların tüm şehirlerde geçmesi, en iyi hizmetin tüm belediyelerimizde eşit ve ayrımsız olarak sunulması için Yılmaz Büyükerşen hocalığa devam ediyor. CHP’li başkanların belediyecilik hocasıdır. Arz ederim.”

“BÜYÜK ZAFERİN İLK DURAĞI 31 MART”

“Biz buradan hep birlikte çıktığımız yolda, hep birlikte ilerleyeceğiz. Yolumuz 31 Mart gününde, evet büyük bir oyunla karşı karşıya olduğumuzun farkındayız ancak yolumuz çok büyük bir zaferin ilk durağı 31 Mart’tır. Farkında mısınız? Tayyip Erdoğan, CHP’nin halkçı, çalmayan çırpmayan, israf etmeyen, kaynakları yandaşlara değil vatandaşlara dağıtan, şeffaf ve çalışkan belediyeciliğinin karşısında o anlayışla rekabet etmek yerine karşımıza çok büyük bir cephe kurarak, CHP’yi sözde yalnız bırakarak, geçmişte ittifak yaptıklarımızı karşımıza koyarak, geçmişte partimizde olanların bile karşımızda adaylaştırılmasını sağlayarak, onlara çok farklı imkanlar kurarak Türkiye’nin üzerine yeni bir oyun kurmaktadır. Bu oyunu nasıl kıracağız? Bu oyunu Eskişehir 1999’da nasıl ittifaksız ama özünde büyük bir ittifakla başardıysa, nasıl Yılmaz Hoca bütün temiz insanlardan, iyi insanlardan, Atatürk milliyetçilerinden, Türk milliyetçilerinden, muhafazakarlardan, devrimcilerden de muhafazakarlardan da aynı anda kendi temiz ve çalışkan kişiliği ile oy alarak Eskişehir ittifakını kurduysa, 31 Mart’taki kazanacak ittifakın adı Türkiye ittifakıdır. Hep birlikte başaracağız.”

“GÖRÜLMEK İSTENEN ŞEHİRLERİ CHP’Lİ BAŞKANLAR YÖNETİYOR”

“Bizim işimiz muhalefet ile kavga etmek değil. Bize savaş açanlar oldu, ben barış ilan ettim, bütün muhalefete. Bize çelme atanlar oluyor, dönüp ellerini sıkıyor ve yola devam ediyoruz. Bize kumpas kuranlar oluyor, görüyoruz ama meşgul olmuyoruz. Bizim yolumuz CHP’yi ve Cumhuriyete, biraz önce söyledim Atatürk’ün baba evine kurulan her türlü tuzak ve kumpasa karşı Türkiye ittifakını kurmaktır. Buna inanıyoruz. Biz bu ülkeye güveniyoruz. İstanbul’un üzerinde pata pata helikopter ile Tayyip Erdoğan’ın Arap şeyhlerine, Tayyip Erdoğan’ın yurtdışında söz verdiği birtakım hanedan sahiplerine arsaları pazarlamasını istemeyen herkes; Ankara’nın parsel parsel yine peşkeş çekilmesini istemeyen herkes; Türkiye’de bizde olan belediyelerdeki iyi hizmetin sürmesini ve kendi şehirlerinin de CHP’nin belediyeciliğine kavuşmasını isteyen herkese şunu söylemem gerekiyor, Türkiye’nin başta Eskişehir, görülmek gezilmek istenen bütün şehirlerini CHP’li belediye başkanları yönetiyor. Üniversite sınavında en çok öğrencilerin tercih ettiği şehirleri CHP’li belediyeler yönetiyor. İnsanlar göç ediyorlar ya, göç edilen belediyeler bizde göç verilen belediyeler Cumhur İttifakı’nda. Bunun bir anlamı var. Biz yönettiğimiz şehirleri iyi yönetiyoruz. Bundan sonrası için Anadolu’nun dört bir yanındaki vatandaşlarımıza, aklında CHP’li belediyeye gitmek, göç etmek, oralarda yaşamak isteyenlere şunu söyleyebilirim. Sizlerin hepinizi, örneğin Karşıyaka, Beşiktaş, Yenişehir, Nilüfer, Eskişehir, Tepebaşı, Odunpazarı’nda hepinizi birden ağırlamamız mümkün değil ama sizin 31 Mart günü vereceğiniz oylarla kentinizi bir Eskişehir, Karşıyaka, Beşiktaş, Bodrum, Marmaris yapmak elinizde. 31 Mart’ta oyunuzu verin, bu güzel belediyeciliği sizin memleketinize getirelim. Bundan sonraki süreç hepimiz için bolca koşturacağımız, çalışacağımız, birlikte başaracağımız, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında önümüze yeni bir yol açacağımız, yolun sonunda onun partisini, Atatürk’ün, Gazi’nin partisini ikinci yüzyıldaki ilk seçimlerde iktidar yapacağımız bir yolda koşuyoruz. Bu yolculuğa var mısınız? O zaman Eskişehir’den başlayarak, yerel seçimlerden başlayarak hep birlikte önce Eskişehir’i ayağa kaldırıyoruz, kalkın ayağa ve kazanın bu seçimi. Ben size güveniyorum, ben bu örgüte güveniyorum, ben Eskişehir’e güveniyorum. Ayağa kalkın ve bu seçimleri kazanın. 31 Mart’taki bu zafere siz ulaşacaksınız. Yılmaz Büyükerşen Hocama ve ekibine bu büyük vefa için onun güzel şehri Eskişehir’e yürekten teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız hocam, iyi ki varsınız Eskişehir.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları