loading
close
SON DAKİKALAR

Özgür Özel: 'Madem Emekliye Para Yok, 31 Mart’ta da Tayyip Erdoğan’a Oy Yok'

Özgür Özel: 'Madem Emekliye Para Yok, 31 Mart’ta da Tayyip Erdoğan’a Oy Yok'
Tarih: 05.03.2024 - 17:27
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Mamak’ta Mutlu Aile Sağlığı Merkezi Açılışı ve halk buluşmasına katıldı.

“MAMAK 25 YILDIR SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞE HASRET”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, burada yaptığı konuşmada, “Mamak 25 yıldır sosyal demokrat belediyeciliğe, halkçı belediyeciliğe hasret. Şair diyor ya hani ‘Mamak’a sonbahar geldi’. Artık Mamak’ın sonbaharı, kışı yetti. 31 Mart’ta bu sefer Mamak’a bahar gelecek, yaz gelecek. Hepimizin yüzü gülecek” ifadesini kullandı.

Ankara Mamak’ta Mutlu Aile Sağlığı Merkezi Açılışı ve halk buluşmasına katılan Özel, burada yaptığı konuşmada, “Hikâye 2014 yılında başladı, aslında menzile ulaşılıyordu, başarılıyordu. O karanlık gecenin ardından bir 5 yıl ileriye kaldı. 2019 yılında Mansur Yavaş, Ankaralılarla, Ankara’nın bütün demokratlarıyla buluştu. Ankara’nın sosyal demokratlarını, Ankara’nın milliyetçi demokratlarını, Ankara’nın muhafazakâr demokratlarını bir araya getirerek, bir büyük ittifakla, Ankara ittifakıyla ilk önce seçimleri kazandı ve ardından kendisine oy veren, vermeyen bütün Ankaralıların gönlünü kazandı” dedi. Özel, şunları kaydetti:

“NEREYE GİTTİYSEK MANSUR BAŞKANIMIZI ANLATIYORUZ”

“Bugün şimdi yeniden seçildiği günden beri bu güzel şehre, başkentimize güven getiren, mutluluk getiren, sevgi getiren, huzur getiren ve adalet getiren büyükşehir belediye başkanımızı bir kez daha aday göstermenin ve sizlere emanet etmenin heyecanı, kıvancı içindeyiz. Mansur Başkan’ı Ankara’da anlatmak kolay ancak onu ben sadece Ankara’da anlatmıyorum, 81 ilde bine yakın ilçede nereye gittiysek Mansur Başkanımızı anlatıyoruz, şunu söylüyoruz. Herkesi Ankara’ya götüremeyiz, herkese Mansur Başkan’ın yaptığı hizmetleri Ankara’dan sunamayız. Herkese Ankarakart veremeyiz. Her sofraya her ay et koyamayız. Herkese doğalgaz yükleyemeyiz çünkü onlar ancak Ankara’da olabiliyor. Ama eğer siz beldenize, ilçenize, büyükşehrinize bir CHP’li belediye başkanı seçerseniz Ankara’yı buraya getirirsiniz. Mansur Yavaş’ı, Doğu Anadolu, İç Anadolu, Karadeniz, Marmara, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’da inanarak, güvenerek anlatıyoruz. Çünkü Mansur Yavaş demek halkçı belediyecilik demek. Dayanışma belediyeciliği demek. İnsanı merkeze alan, kimseyi ayırmayan, siyasi parti ayrımlarının, etnik farklılıkların, mezhepsel farklılıkların görülmediği, insana insan olarak değer verildiği gerçek bir belediyecilik, gerçek bir şehircilik demek. Onun için kendisini partim adına, şahsım adına ve başkentimiz adına bir kez daha yürekten kutluyorum. Tabii, bugün burada yine muhteşem bir eserle karşınızdayız. Şimdi, gençler Mamak diye özgür Mamak diye tezahürat yapıyorlar. Biraz önce Sayın Yavaş çok önemli bir hatırlatmada, önemli bir talepte bulundu ve size bir emanet bıraktı. Gerçekten Mansur Yavaş’ın yaptıklarını dakikalarca, saatlerce anlatabiliriz ama isteyip de yapamadıkları var. Desteği alamadığı için yapamadıkları var. Onun özelliği mazeret söylemiyor. Şikâyet etmiyor ama eli, kolu bağlı. Bu kadar hizmet yapan Mansur Yavaş’ın büyükşehir belediye meclis çoğunluğu elinde olduğunda bu 5 yılda neler yapacağını siz düşünün arkadaşlar.”

“MAMAK 25 YILDIR SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞE HASRET”

“Hal böyle olunca en kritik belediyelerden bir tanesi Mamak. Aslında 25 yıldır sosyal demokrat belediyeciliğe, halkçı belediyeciliğe hasret. Aslında gücümüz var, zaman zaman kendi hatalarımızdan, zaman zaman talihsizliklerle Mamak’a CHP’nin halkçı belediyeciliğin, eşitlikçi belediyeciliğin, yoksulu gören, yetimi kollayan, kadına ve gence olanaklar yaratan, dezavantajlı grupları mutlaka kayıran, engelliler için kenti yaşanılabilir bir cennete çevirecek belediyecilik için maalesef bugüne kadar beklemek zorunda kaldınız. Bakın Mamak geçen seçimlerde büyükşehre verdiği oydan memnun. O oyunun arkasında. Oyu artırarak, bir rekor oyla Mansur Yavaş’ı yeniden seçecek. Ancak geçen sefer verdiği ilçe belediye oyundan hiç memnun değil. Burnundan fitil fitil geldi. Mamak’ın parası çarçur edildi. Kişisel harcamalara harcandı. Reklamlara, panolara kondu ama hizmet yerine kavga yapmayı tercih ettiler. Mamak’a hizmet getirmek yerine büyükşehirde Mansur Başkan’ı muhalefet etmeyi, ona çelme takmayı tercih ettiler. Bu kez Mamak’ta örgütümüzden gelen, geçmişte Ankara İl Başkan Yardımcılığı, Mamak İlçe Başkanlığı, CHP PM üyeliği yapmış, örgütün tozunu yutmuş, yükünü çekmiş, bu partinin evladı Veli Gündüz Şahin’i Mamak’ta aday gösterdik. Öyle denir, böyle denir ama şimdi Mamak’ta hep birlikteyiz. Bir tartışmamız, bir problemimiz, bir iç çekişmemiz asla yok. Ben CHP’nin Genel Başkanı olarak Mamak’ın bu seçimlerde makus talihini yeneceğini görüyorum. Mamak’ta Mansur Yavaş’tan rekor, Veli Gündüz Şahin’de rekor bekliyorum. Onlar el ele girince, kol kola verince buraya yapılmayanı yapacağız, eksik bırakılanların hepsini kısa sürede telefi edeceğiz. Çankaya’nın dibinde Mamak gibi bir ilçenin bu kadar geri bırakılmasına, hak ettiği hizmeti alamamasına ve adeta başkentin ortasında kaderine terk edilmiş olmasına itiraz ediyoruz.”

“31 MART’TA MAMAK’A BAHAR GELECEK, YAZ GELECEK”

“Bizim anlayışımız oy yoksa hizmet yok anlayışı değildir. Kazanınca Tuzluçayır da bizimdir, Yeşilbayır da bizimdir. Kazanınca Kayaş’a da hizmet boynumuzun borcudur, Mutlu Mahallesi’ne de hizmet boynumuzun borcudur. Şair diyor ya hani ‘Mamak’a sonbahar geldi’. Artık Mamak’ın sonbaharı, kışı yetti. Rahmet yağıyor, rahmetle geldik. Uzatmayalım. 31 Mart’ta bu sefer Mamak’a bahar gelecek, yaz gelecek. Hepimizin yüzü gülecek. Artık çocukların kreşe Çankaya’ya gitmediği, yoksullukla, çöple, geri kalmışlıkla konuşulmayan bir Mamak için bugüne kadar Mamak’ın derdi sizdeydi, 31 Mart günü dermanı sizde. Elinizdeki mühürde. Veli Gündüz Şahin’i seçiyoruz, Mamak’ın yüzünü güldürüyoruz hep beraber. Veli Bey geldiğinde Mansur Başkan ile birlikte yoksula, zor durumda olana, emeklilere sahip çıkacak.”

“MADEM EMEKLİYE PARA YOK, 31 MART’TA DA TAYYİP ERDOĞAN’A OY YOK”

“Yağmurun altında bekletmeden ama emeklilerin çok önemli bir beklentisini başkentten bir kez daha hatırlatıyoruz. Emekliler 10 bin liraya mahkûm haldeler. 10 bin lira açlık sınırının bile 6 bin lira altındadır. Tayyip Erdoğan ilk geldiğinde en düşük emekli maaşı 8 tane çeyrek altın alırken, şimdi en düşük emekli maaşı 2,5 çeyrek altını zor almaktadır. Tayyip Erdoğan, emeklinin cebinden her ay 5,5 çeyrek altını çalmıştır. Buna karşı emekliler hakkını arayacak mı? Sandıkta hesabını soracak mısınız? Size ben ‘emeklilere, 7’şer bin lira seyyanen zam verelim, mağduriyeti giderelim’ dediğimde ‘para yok’ dedi. Uçan saraya para var. Yüzen saraya para var. Kışlık saraya para var. 300 arabalık konvoylara para var. Beşli çeteye, yandaş müteahhitte para var. Emekliye gelince para yok. Madem emekliye para yok. 31 Mart’ta da Tayyip Erdoğan’a oy yok. Bizimle kavga etmek istiyor. İftiralar, hakaretler. Bakın şu kadarını söyleyeyim. Bahçeli çıkmış, Ankara’ya altı ok lazım değil, Altınok lazım diyor. Ey Bahçeli, o altı oktan bir tanesi milliyetçiliktir. Ne CHP’nin, ne Veli Başkan’ın, ne Mansur Başkan’ın milliyetçiliğini sorgulamak kimsenin haddi değildir. Bunu böyle bilsin. O yüzden son olarak şunu da hatırlatalım. Bayram geliyor. Emekliye ikramiye ödenecek. Burada bir kişiyi hatırlamak ve onun hakkını teslim etmek durumundayız. Bugün emekliler her iki bayramda birer ikramiye alıyorlarsa bunu Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde alıyorlar. Yıl 2015 ‘emekliye 2 maaş ikramiye’ dedik. ‘Veremezsin’ dediler, 7 Haziran’da seçimi kaybedince 1 Kasım’da biz de kaybedeceğiz dediler. Sonra 3 yıl seçimi bekleyip vermediler. 2018’de bin lira, 2021’de 2 bin lira oldu, bu seçimde de 5 bin lira yapacağız deyip, sonradan sözünü unutup 3 bin lira yaptılar. Ama 2018’de beğenmediğimiz, asgari ücretin altında dediğimiz bin lira 24 kilo dana kıyma alıyordu, bugün verdiği 3 bin lira altı kilo dana kıymayı zor alıyor. Yani ilk verildiği 2018’den bugüne sadece emeklinin bayram ikramiyesi ile bayram sofrasından, buzdolabından, evlatlarının, torunlarının kursağından 18 kilo kıyma çalınmıştır. Kıyma. Bunun hesabını soracağı sandıkta.”

“EZİLENİN, MAĞDURUN HAKKINI SÖKE SÖKE ALACAĞIZ”

“Şimdi Mamak, 31’inde sadece CHP’lilerin değil geçmiş ittifak ortaklarımızın kıymetli seçmenlerinin itirazları orta yerde durup duruyor. Saray rejimi gitmedi. Tek adam rejimi bitmedi. Aileyi, yakınları kayırma, mülakat yaparak yandaşları alıp vatan evlatlarını ayırma, eleme işi bitmedi. Atanamayan öğretmen sorunu bitmedi. Birazdan çağıracağım, İdil’in ailesini SMA’lı çocukların sorununu, ilacını bile çözmediler. Bu kadar sorun duruyorken halen daha acaba CHP’yi yalnızlaştırıp, seçimi Cumhur İttifakı’na kazandırır mıyız? Hiç yalnız değiliz. Eski ittifak ortaklarımızın yöneticileri başka düşünebilir, saygılıyız. Ama yakasında güneş olan, gözleri güneş gibi parlayan, iyi insanlarla birlikteyiz. Milliyetçilerle birlikteyiz. Muhafazakâr demokratlarla birlikteyiz. Ankara’da Ankara ittifakıyla. Türkiye’de Türkiye İttifakı’yla hep beraberiz. Türkiye İttifakı kimseyi dışlamaz, vatanına, milletine, bayrağına bağlı olan herkese sahip çıkar. Türkiye İttifakı’nın renkleri ay yıldızlı al bayrağın renkleridir. Kırmızı ile beyazdır. Her kim ki Türkiye’yi sever, bizimle birliktedir. Biz de onlarla birlikteyiz. 31 Mart’ta Türkiye İttifakı ile Ankara’da büyük bir rekora hazır mıyız? Kırmızı, beyaz. En büyük Türkiye. Bir de şunu söyleyeyim, eğer ki önümüzdeki seçimlerde Mamak’ta Veli Başkanı seçer, belediye meclis oyları çok önemli, o oylarla büyükşehre çok sayıda temsilcimizi yollar, Ankara’da büyükşehir belediye meclisinde çoğunluğu sağlarsak bakın bu ne olursa olsun bana oy veriyorlar, niye zam yapmayalım, mazotu düşürsen de olur, dövizi düşürsen ne olur anlayışını sandıkta mahkum edeceğiz. O günden sonra bir büyük mücadele başlayacak. Yoksullar için, emekliler için, emekçiler için, ezilen, sömürülen herkes için Ankara’da ne yapıyorsak hem bütün Türkiye’de yapacağız, hem de bir büyük mücadele ile ezilenin, mağdurun hakkını söke söke alacağız. 31 Mart sadece bir yerel seçim değil artık mazlumların, mağdurların, yoksulların, emekçilerin, emeklilerin, çiftçilerin, köylülerin, esnafların, kötü gidişata ‘dur’ diyeceğimiz, artık ‘bizi de gör’ diyeceğimiz ve yarınlara hep birlikte güvenle bakacağımız günlerin başlangıç günüdür. Biz o güne inanıyoruz. Biz sizlere güveniyoruz. Biz sizin bu seçimi kazanacağınıza ve bu tarihi yazacağınıza inanıyoruz. Siz de kendinize güveniyor musunuz? Mansur Başkan’a inanıyor musunuz? Veli Başkan’ı Mamak’ta göreve getiriyor musunuz? Biz de sizlere güveniyoruz, yürekten alkışlıyorum sizi. Bu seçimi kazanın, belediye çoğunluğu kazanın, Mamak’ın ve Ankara’nın yüzünü güldürün.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları