loading
close
SON DAKİKALAR

Özgür Özel Osmaniye Düziçi’nde: 'Yüzünüzü güldüreceğiz, bugüne kadar yapılmamış hizmetleri yapacağız'

Özgür Özel Osmaniye Düziçi’nde: 'Yüzünüzü güldüreceğiz, bugüne kadar yapılmamış hizmetleri yapacağız'
Tarih: 17.03.2024 - 18:22
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye Düziçi’nde halk buluşmasına katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada, “Buranın İliç olmasını istemiyoruz diyorlar. Niye? Bir altın madeni tehlikesi var.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yaptığı konuşmada, “Siz Süleyman Algan’ı belediye başkanı seçeceksiniz ya. Onun bir omzunda benim bir elim hep duracak. Genel Başkanın ilçesi burası, Düziçi. Süleyman Algan’ın öbür omzunda Mansur Yavaş’ın eli hiç eksik olmayacak. Düziçi’nde ne ihtiyaç varsa o çalışacak ve yapacak. Zorlandığı yerde CHP’li belediyeler onun yardımına koşacak. Biz bu Düziçi’nde bugüne kadar yapılmamış hizmetleri yapacağız, sizi mahcup etmeyeceğiz, yüzünüzü güldüreceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye Düziçi’nde halk buluşmasına katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada, “Buranın İliç olmasını istemiyoruz diyorlar. Niye? Bir altın madeni tehlikesi var. Eğer altın madeni Düziçi’ne gelirse suya siyanür karışır. Çünkü madenin yeri tam su yatağının olduğu yer. Siyanür bundan sonra başta doğacak çocuklar hepimizin sağlığını tehdit eden, açık maden olursa İliç gibi olur. Her şartta Düziçi’ne zararı olur. O yüzden CHP olarak tavrımız her zaman net. Türkiye’nin dört bir tarafında halk sağlığına karşı hiçbir şeye evet demeyiz. Belediye başkan adayımız Süleyman Algan. Seçilecek Allah’ın izniyle. Bir altın madeni çıkarılmaya çalışılsa Düziçi’ndeki herkesin önüne geçecek, mücadele edecek. Onun sözünü veriyoruz” dedi.

“ORASI DÜZİÇİ, BİR GÖRÜN”

Özel, “Şimdi Türkiye’de 81 il var, Türkiye’de CHP 1143 ilçede, beldede seçimlere giriyor, adayları var. Tabi zaman dar, şehir merkezlerine gidebiliyoruz. İlçe mitingleri kolay kolay yapamıyoruz. Programı yapan arkadaşlar, Osmaniye’ye bile güç gideriz dediler, dedim ki Osmaniye’ye gideceğiz, gerekirse Manisa’ya gitmeyeceğiz Osmaniye’ye gideceğiz. Dedim ki yetmez. Osmaniye’ye gideceğiz ve ayrıca Düziçi’ne gideceğiz. Mutlaka gideceğiz. Genel Merkezdeki planlamayı yapan arkadaşlar dedi ki yahu Düziçi ne kadarlık yer, ne zaman gideceksiniz? Dedim ben Pazar günü Adana’dayım. Öğleden önce Osmaniye’ye giderim, Düziçi’ne de sabahleyin giderim. Dediler ki Ramazan mübarek gün, Pazar günü. Sabah 10. Ne işin var Düziçi’nde? Bir avuç insan dediler. Dedim ki benim memleketimi bilmiyorsunuz, orası Düziçi bir gidin görün dedim” şeklinde konuştu. Özel, şunları söyledi:

“DÜZİÇİ’NDE SANDIĞI KURDUK”

“Geçtiğimiz aylarda Düziçi’nde tabi şimdi fen lisesi olan, daha önce öğretmen okulu olan, esas olarak Türkiye’nin en önemli Köy Enstitülerinden bir tanesi olan Düziçi Köy Enstitüsünün Düziçi’nde yaşayan son mezunu Mehmet Amcayı kaybetmişiz. Allah gani gani rahmet eylesin. Türkiye aydınlanmasının en önemli kilometre taşlarından bir tanesidir köy enstitüleri. Osmaniye’de eğer bir tohum topraktaysa, bir damla yağmur varsa, bir yerden ilk çimen yeşerecekse o mutlaka köy enstitüsünün olduğu yerde olur. Ben 2011’de buraya geldiğimde demiştim ki 2014’te Düziçi’ni alacağız. Müthiş gayret ettik, 2014’te olmadı. Israr ettik, defalarca geldim biliyorsunuz. 2019’da seçimleri aldık. Önce sevindik, sonra üzüldük. Adını anıp değer katmayacağım ama birisi bizi üzdü. Başka tarafa geçti. Oylarımızı aldı ve başka tarafa geçti. Ben dedim ki, hiç üzülmeyin. Düziçi benim meselem, benim davam. Düziçi’nde doğru adayı belirleyin. Dediler ki 5-6 isim geçer. Hepsi çok kıymetli. Dedik ki Düziçi’nde yüksek partililik bilinci var. Sandık koysak çok iyi olur. Sandık koyduğumuzda örgüt birleşir. Sandığı koyduk, gittiniz ve oylarınızı verdiniz. Hep beraber Süleyman Algan’ı belediye başkan adayı belirlediniz. Şu anda Düziçi bütünleşmiş durumda değil mi? Hep beraberiz değil mi? Hep birlikte kazanacağız değil mi? Bakın Süleyman Algan belediye başkanı olacak. Geleceğim burada, Ramazan da bitmiş olacak. İnşallah hep beraber belediyenin önüne gideceğiz, çıkacağım bir kahvesini içeceğim. Bir kere de belediyenin önünden size hitap edeceğim.”

“DÜZİÇİ’NİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK”

“Düziçi’nin derdi ve sorunu çok. Boyunu aşan sorunları var. Şunu söyleyeyim, siz Süleyman Algan’ı belediye başkanı seçeceksiniz ya. Onun bir omzunda benim bir elim hep duracak. Genel Başkanın ilçesi burası, Düziçi. Bir de Süleyman Algan’ın bir omzu daha var. O omzuna videoyu izlemişsinizdir. Mansur Yavaş’ın eli hiç eksik olmayacak. Düziçi’nde ne ihtiyaç varsa o çalışacak ve yapacak. Zorlandığı yerde CHP’li belediyeler onun yardımına koşacak. Biz Düziçi’nde bugüne kadar yapılmamış hizmetleri yapacağız, sizi mahcup etmeyeceğiz, yüzünüzü güldüreceğiz. Burada bir de Yarbaşı Belediyemiz var. Osmaniye’deki tek belediye başkanımız. Yarbaşı’nda biraz önce gelirken bu tarafa doğru yolda sol kolda gördüm. Halk ekmek var. CHP’li belediyeler ekmek pahalı diye halk ekmek ürettiriyor, ucuza satıyor. 3 liraya ekmek satıyor. Allah’ın izniyle Süleyman Başkan geldiğinde Düziçi’nde fırıncı arkadaşlarımızla görüşerek, fazla kapasitelerini hesap ederek halk ekmek uygulamasını yapacak, Düziçi’nin yüzünü güldürecek.”

“MÜLAKATSIZ ACİL ATAMA”

“Buradan öğretmen okulunun, köy enstitüsünün olduğu yerden bir kez daha seslenelim. Geçtiğimiz seçimlerden önce Tayyip Erdoğan, öğretmen adaylarına öğretmenliği üniversitede okumuş, öğretmen olmayı hak etmiş kişilere söz verdi. Dedi ki mülakatı kaldıracağım, atama yapacağız dediler. Tayyip Erdoğan geldiğinde 60-80 bin arasında ataması yapılmamış öğretmen vardı. Böyle şey olmaz hepsini atayacağım dedi ama şimdi 1 milyon öğretmen var. Bu 1 milyon öğretmen söz verilmesine rağmen mülakata sokuluyor, mülakat kaldırılmadı. Öğretmen kardeşlerimiz diyorlar ki mülakatsız acilen 80 bin atama istiyoruz diyorlar. Biz de Düziçi’nden öğretmenlerin yetiştiği Düziçi’nden Türkiye’deki bütün öğretmenlere destek veriyoruz, destek alkışı yapıyoruz.”

“EMEKLİLER HER AY KAYBEDİYOR”

“Son sözüm Düziçi’ndeki emeklilere. Tayyip Erdoğan’ın partisi iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Yani hiç ellemese, size hiç karışmasa bugün 1,5 asgari ücret 26 bin lira. O geldiğinde en düşük emekli maaşınız 8 çeyrek altın alıyordu, şimdi 2,5 çeyrek altın almıyor. 5,5 çeyrek altın kayıp. Bir tanesini cebinden düşürsen bütün gün ararsın. Yahu bir emekli değil bütün emekliler. Bir çeyrek değil 5,5 çeyrek altın. Bir sefer değil her ay kaybediyorlar. Kimin yüzünden kaybediyorlar, nerede kaybettiler? Bakın bir şeyi kaybettiğin yerde ararsın. Siz ayda 5,5 çeyrek altını seçim sandığında kaybettiniz, onu arayacaksanız yine bir başka seçim sandığında, 31 Mart Pazar günü sandık başında arayacaksınız. 31 Mart Pazar, önce Yarbaşılılardan başkanı yeniden seçmelerini bekliyorum. Orada yok efendim, eski CHP’liymiş, yok efendim bazı CHP’liler destek verirmiş. Kardeşim Atatürk’ün partisinin adı belli. CHP. Atatürk’ün partisi bu. Partisinin adı Cumhuriyet Halk Partisi. Amblemi 6 ok. Adayı da bu. Yarbaşı Belediye Başkan adayı. Öyle başka CHP’li filan yok. Sen ampule gideceksin, Tayyip Beyin logosunun altına gireceksin, sonra ben de eski CHP’liyim. Yok öyle yağma. Oylar Atatürk’ün partisine.”

“CHP GENÇLERİN PARTİSİDİR”

“Düziçi’nde bütün CHP’liler düşündü ve taşındı ön seçimde oylarını verdi, adayını belirledi. İşte adayı burada. Hep birlikte seçiyoruz. Düziçi’nin en önemli özelliği, bakın bir yerin çağdaş olduğu kadın siyasetçilerinin olmasıyla bellidir. En çok kadınların siyasete ilgisiyle bellidir. CHP gençlerin partisidir, kadınların, örgütün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisidir. Hepinizi seviyorum, burada bir kez daha eğer bugün yaşasaydı, 40 gün önce kaybetmeseydik, yanımızda il başkanımız Mehmet Döğüşçü olacaktı. Kendisi ben her gittiğimde nasılsın diyordum, iyiyim diyordu. Daha ağzımı açmadan Düziçi’ni alacağız başkanım sen merak etme diyordu. Benim o işi önemsediğimi biliyordu. Dün 40’ydı. Allah gani gani rahmet eylesin. Baha Abi Düziçi’ne ağabeylik yapmaya geldi. Önceki dönem milletvekilimiz. Hep beraber seçimden önceki son fotoğrafı çektiriyoruz, seçimden sonra Düziçi Belediyesine gidip sade bir Türk kahvesi içiyoruz.”

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları