loading
close
SON DAKİKALAR

Özgür Özel, Silivri'de Gezi tutukluları Can Atalay, Osman Kavala, Tayfun Kahraman, Ali Hakan Altınay, gazeteci Merdan Yanardağ’ı ziyaret etti

Özgür Özel, Silivri'de Gezi tutukluları Can Atalay, Osman Kavala, Tayfun Kahraman, Ali Hakan Altınay, gazeteci Merdan Yanardağ’ı ziyaret etti
Tarih: 20.09.2023 - 16:40
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı, Genel Başkan Adayı Özgür Özel Silivri Cezaevi’nde Gezi tutukluları Can Atalay, Osman Kavala, Tayfun Kahraman, Ali Hakan Altınay ile gazeteci Merdan Yanardağ’ı ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı, Genel Başkan Adayı Özgür Özel,Silivri Cezaevinde gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaptığı açıklamada;

“Her biriyle bundan sonraki dönemde özgürlükte kucaklaşmayı ümit ediyorum. Herhangi birisinin içeride tutulduğu her dakikanın büyük bir utanç vesilesi olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk tarihine, siyasi tarihine kara lekelerle yazıldığını ifade etmek isterim. Ümit ediyorum en kısa zamanda özgür kalırlar” ifadesini kullandı.

Özel, Silivri Cezaevi’nde Gezi tutukluları Can Atalay, Osman Kavala, Tayfun Kahraman, Ali Hakan Altınay ile gazeteci Merdan Yanardağ’ı ziyaret etti. Özel, ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, “2280 gündür Osman Kavala tutuklu ve AİHM’in kendisi hakkında verdiği karara rağmen Anayasa Mahkemesi, kendisiyle ilgili başvuruyu karara bağlamamış durumda. Sabırla ve inançla bu kararı bekliyor. Arkadaşlarımızın sağlıklarıyla ilgiliyiz. Sağlıklarının ve morallerinin yerinde olduğunu, ancak hem aileleri, küçük çocukları açısından uzayan Yargıtay sürecinin son derece ıstırap verici olduğunun altını çizmek isterim. Her ne kadar kendileri bu süreci metanet ve sabırla takip ediyor olsalar da küçük çocuklarının, ailelerinin ve yaşlı anne ve babalarının buraya ziyaretleri noktasında yaşananlar açısından bakıldığında bütün vatandaşlarımızın ortak talebi bir an önce Yargıtay sürecinin olumlu yönde tamamlanması. Hep birlikte Gezi davası ile ilgili hukuk bekliyoruz, adalet bekliyoruz. Daha önce arkamdaki salonda takip ettiğimiz, kimisi açısından iki, kimisi açısından 3 kez beraatle sonuçlanmış bu sürecin, bir şekilde tekrar yargı sürecine taşınmış olmasını ve bu hale getirilmiş olmasını kabullenmek gerçekten mümkün değil” dedi. Özel, şunları kaydetti:

YANARDAĞ’IN YURTSEVERLİĞİNDEN KİMSENİN ŞÜPHESİ YOK

“Sayın Merdan Yanardağ 3 ayı geçkin bir süredir tutuklu. Tutuklandığı gün de ifade etmiştik. Kes, kopyala, yapıştır ile birisini tutuklamak mümkün değil. Merdan Yanardağ terör örgütü, terör örgütü elebaşını savunduğu, onun özgürlüğünü savunduğu gibi bir iddia, kimlere yapışır üstüne bilmiyoruz ama Merdan Yanardağ’a böyle bir şeyin yapışmayacağını bütün Türkiye biliyor. Kendisinin yurtseverliğinden yana, kendisinin bu konularda her zaman objektif gazetecilikten yana olduğuyla ilgili hiçbir şüphe yokken, Merdan Yanardağ’ın yapmış olduğu ironik bir değerlendirmeyi, bambaşka yerlere çekip kendisini olmayacak bir şekilde içeride tutuyorlar. 5 Ekim günü duruşması var. Duruşmada ceza dahi olsa yatarı kalmamış durumda, iddia edilen suçla ilgili. Burada geçirdiği her dakika Merdan Yanardağ açısından özgürlüğünden çalınmış dakikalar olarak yaşanıyor. Böylesine bir gazetecinin demir parmaklıklar ardında tutulmasına da hiçbirimiz razı değil.

CHP ÖDÜNSÜZ VE TAVİZSİZ DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAK

Can Atalay ile Soma davası üzerinden, bütün tutuklularla Gezi davası üzerinden, Merdan Yanardağ ile Ergenekon davaları üzerinden sürekli ilişki içinde olan birisi olarak geçen hafta ortaya koyduğumuz tutum belgemiz ve içinde bulunduğumuz süreçle ilgili ziyaretler kapsamında da burayı ziyaret ettim. Nasıl önceki genel başkanları, nasıl siyaset arkadaşlarımı ziyaret ediyorsak, buradaki dostlarımız da benim uzun yıllardır sürdürdüğüm mücadelede, adeta ailemin birer üyesi gibiler. Onlarla gelip hangi süreçte olduğumuzu paylaştık. Kendilerinin kıymetli fikirlerini aldık ve bundan sonraki süreçle ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Her biriyle bundan sonraki dönemde özgürlükte kucaklaşmayı ümit ediyorum. Herhangi birisinin içeride tutulduğu her dakikanın büyük bir utanç vesilesi olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuk tarihine, siyasi tarihine kara lekelerle yazıldığını ifade etmek isterim. Tüm davaları dikkatle takip etmeye, onların arkasında cesaretle durmaya, bundan sonraki süreçte de kimin ne dediğine bakmaksızın CHP’nin ödünsüz ve tavizsiz kendileriyle dayanışma içerisinde olmasını sürdüreceğimizi ifade ediyorum.”

ÜMİT EDİYORUM EN KISA ZAMANDA ÖZGÜR KALIRLAR

Özel, gazetecilerin görüştüğü kişilerin kendisinin genel başkan adaylığına destek verip vermediği sorusuna, “Cezaevi şartlarında, cezaevi mahremiyetine yakışır, çok dostça paylaşımlarımız oldu ama onların durumu gereğince bunu benim burada ifade etmem doğru olmaz. Ümit ediyorum en kısa zamanda özgür kalırlar, tahliyeleri sırasında bu soruyu kendileri yanıtlarlar” yanıtını verdi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları