loading
close
SON DAKİKALAR

Özgür Özel: 'Türkiye’de 2024 Yılında Utanç Yaşatıyorlar'

Özgür Özel: 'Türkiye’de 2024 Yılında Utanç Yaşatıyorlar'
Tarih: 01.03.2024 - 16:31
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İstanbul, Ümraniye'de Kazım Karabekir Cemevi’ni ziyaret etti.

“ERDOĞAN, 100 YIL SONRA TEK PARTİLİ REJİME GEÇMEYE ÇALIŞIYOR”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, “Devleti partinin devleti, partiyi devletin partisi sanan bir anlayış, attığı her adımda Türkiye’ye 2024 yılında yeni bir utanç yaşatıyor. 100 yıl önce bu Cumhuriyet kuruldu ve çok partili rejime geçirmekle övünüyoruz biz bu ülkeyi. Tayyip Erdoğan, 100 yıl sonra tek partili rejime geçirmeye çalışıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul’da Kazım Karabekir Cemevi’ni ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’e İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da eşlik etti. Özel, ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalar yaptı. Özel, Şırnak’ta AKP’nin devlet imkanları ile aralarında kamu görevlilerinin de olduğu kişilerle propaganda yapması hakkında, “Recep Tayyip Erdoğan’ın dolma kalemi aynı mürekkep ile sabahleyin il başkanı atıyor Şırnak’a, öğleden sonra vali atıyor. İkisi aynı mürekkebin insanı oldukları için birlikte gezip kampanya yapmayı da normal sanıyorlar. Parti ile devlet ayrımı ortadan kalkmış durumda. Devleti partinin devleti, partiyi devletin partisi sanan bir anlayış, attığı her adımda Türkiye’ye 2024 yılında yeni bir utanç yaşatıyor. 100 yıl önce bu Cumhuriyet kuruldu ve çok partili rejime geçirmekle övünüyoruz biz bu ülkeyi. Recep Tayyip Erdoğan, 100 yıl sonra tek partili rejime geçirmeye çalışıyor. Devletin tüm imkanlarının bir partiye, bir partiyi de devletin partisi gibi görüyor. O fotoğraf bu ucube rejimin fotoğrafıdır. Türkiye’nin demokrasi tarihinde bir köşede en karanlık fotoğraflardan bir tanesi olarak yerini almıştır. Ümit ediyoruz bir gün demokrasi müzesinde demokrasimiz böyle bir badireyi atlattı diye o fotoğrafı sergileyeceğiz” dedi.

“KURUM’UN YERİNDE OLMAK İSTEMEZDİM”

Genel Başkan Özel, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un ortak canlı yayına çıkma teklifini reddetmesi hakkındaki soruya, “Kurum’un yerinde olmak istemezdim. Çünkü Erdoğan’ın, Sayın Ekrem İmamoğlu ile ilgili söylediği her şey kendi adayını kifayetsiz gördüğünü, yetersiz gördüğünü, Ekrem Başkan ile baş edemediğini düşündüğünü gösteren yaklaşımlar. O yüzden aslında Erdoğan her sözü ve adımıyla ‘Bu Murat Kurum’dan olmayacak galiba, olmayacağını anladım, mecburen bu kampanyayı benim yürütmem lazım’ diyor. Zaten Ekrem Başkan ile de geçtiğimiz günlerde otobüste halkı selamlarken Sayın Erdoğan’ın resimlerini görünce başkan ‘Esas rakibim burada’ diye bana göstermişti. Bunu tescil ediyorlar, bunu kabul ediyorlar” diye yanıt verdi.

“25 NİSAN’DA ÇORLU’DA OLACAĞIZ”

Özel, kendisinin de hazır bulunduğu Çorlu tren faciası davasında karar duruşmasının bir hakimin sağlık sorunları gerekçe gösterilerek ertelenmesiyle ilgili soruya ise “25 Nisan günü biz çok kuvvetli bir kadro ve çok sayıda arkadaşımızla birlikte orada olacağız. Binlerce kişi orada olacağız. Dün kalabalığı gördüklerinde ve toplumsal sahip çıkışı gördüklerinde davayı ertelemek için sabah erken saatlerde bir rapor aldırmışlar hakime” dedi. Genel Başkan Özel ayrıca, “Bu işin kaçışı yok. Biz, adalet rayların altında kalmasın diye 25 Nisan’da da Çorlu’da olacağız” yanıtını verdi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları