loading
close
SON DAKİKALAR

Özgür Özel’den Erdoğan’a 'Bahçeli' yanıtı: 'Meydanlarda sana idam ipi atan Devlet Bahçeli’ydi, ne çabuk unuttun?'

Özgür Özel’den Erdoğan’a 'Bahçeli' yanıtı: 'Meydanlarda sana idam ipi atan Devlet Bahçeli’ydi, ne çabuk unuttun?'
Tarih: 13.03.2024 - 16:23
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den Erdoğan'a; "Miting meydanlarında sana ip atan, idam ipi atan, herkesten olur senden olmaz diyen Devlet Bahçeli’ydi. Ne çabuk unuttun?”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Torbalı halk buluşmasında yaptığı konuşmada, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine ilişkin olarak, “Mardin’de demiş ki ’21 yıldır demokratikleşme adımlarına karşı çıkan kimdi?’ Güya CHP’yi Mardin’deki Kürt vatandaşlara şikayet ediyor. Kardeşim, biz demokratikleşmeye hiçbir zaman karşı çıkmadık. Demokratik gelen her yasa teklifine destek verdik ama sen ak desen kara diyen, sana hain diyen, miting meydanlarında sana ip atan, idam ipi atan, herkesten olur senden olmaz diyen Devlet Bahçeli’ydi. Ne çabuk unuttun?” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’in Torbalı ilçesinde düzenlenen halk buluşmasına katıldı. Özel, burada yaptığı konuşmada “Torbalı’ya her geldiğimde büyük coşkuyla karşılanıyorum. Torbalı’dan büyük umut, heyecanla ayrılıyorum. Bugün buraya gelen, bu güzel meydanı hıncahınç dolduran sizlere sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Torbalı’nın sadece miting alanı değil, arkası, sağı ve solu değil, sadece gelirken Torbalı’nın balkonları, esnafları, sokaktaki çocuklarına kadar herkeste bir seçim heyecanı gördüm. Bu senenin en coşkulu karşılamasını yapan Torbalı ve İzmir Gençlik Kolları’na yürekten teşekkür ediyorum. İsmail Uygar Başkanımızı hatırlamak ve onu rahmetle anmak isterim. Torbalı İsmail Başkanı seçti. İsmail Başkan sağlık sorunları yaşadı. Hastalandı, talihsiz bir kaza geçirdi. Aramızdan ayrıldı. Bir kez daha ailesinin acısını CHP ailesi olarak paylaşıyoruz. Allah gani gani rahmet eylesin İsmail Başkanımıza. İsmail Başkanımızdan sonra bayrağı Mithat Başkan devraldı. CHP’nin baba ocağının bayrağını yere düşürmedi. Hepimizi memnun eden bir ağabeylikle belediyemize, Torbalımıza sahip çıktı. Şimdi de başkanımız bizimle birlikte kampanyaya destek veriyor. Adaya destek veriyor. Çünkü çıkar ve koltuk için değil Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi için çalışıyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel İzmir Torbalı'da yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“DEVRİMİNİN NEFERLERİYİZ”

“Hepimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin yurttaşlarıyız, gerektiğinde ordusunun askerleri, devriminin neferleriyiz. Onun yolunun takipçisi, emanetinin bekçileriyiz. İzmir şüphesiz değişimin başkenti. İzmir’de 30 belediye başkan adayımız ve bir büyükşehir belediye başkan adayımız var. Cumhuriyete yakışır, çağdaş Türkiye’ye yakışır bir değişim olacaksa İzmir’den başlayacaktı. 30 adayımızın yaş ortalaması 46 ve Torbalı’da da partimizin gençlik kollarında yetişmiş, yeni yüzyılda CHP’nin yeni yöneticilerini teker teker göreve çağırdığımız İzmir’de çok genç, 40 yaşında bir evladımız. Övünç Demir yeni belediye başkan adayımız. Ona güveniyoruz, inanıyoruz. Torbalı’ya hizmet edecek, İzmir’e hizmet edecek, önünde çok uzun bir yol var. Övünç Başkan ve arkadaşları Türkiye’ye hizmet edecek. 30 adayımız var, 12 tanesi 40 yaş altında. Övünç onlardan bir tanesi. Benim açımdan şu hatırlatmayı yapmak önemli. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti ilan etti. Birisine emanet etti. Hiç şüphe yok ki CHP’nin genel başkanlarına, milletvekillerine, askerlere, genelkurmay başkanlarına emanet etmedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti gençlere emanet etti. Siz gençlere emanet etti. Bunun için gencecik başkanlarımızı İzmir’e emanet ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal, annesi Zübeyde Hanımı İzmir’e emanet etmiştir. Biz de gençleri, Atatürk’ün genç yöneticilerini sizlere emanet ediyoruz. Onlar başaracak ki Cumhuriyet başaracak.”

“BELEDİYECİLİKTE AVRUPA STANDARTINI TUTTURDU”

“Övünç Başkan ile birlikte görev yapacak olan bir başkanımız da Karşıyaka’da çok önemli başarılar elde eden, sürdürülebilir kalkınma programlarında hepimizin yüz akı, sürdürülebilir belediyecilikte Avrupa standartlarını tutturan, Türkiye’deki tek belediye başkanı. İyi bir ekip lideri. Çalışkan, dürüst, titiz, sabırlı ama kararlı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Cemil Tugay. Ben ikisine de inanıyorum. Güveniyorum. Sizlere en önemli hizmetleri yapacaklarına yürekten inanıyorum.”

ERDOĞAN’A YANIT: SANA İP ATAN DEVLET BAHÇELİ’YDİ, NE ÇABUK UNUTTUN?

“Bugün AKP’nin Genel Başkanı nihayet sahaya çıktı. Şırnak ve Mardin’e gitti. Mardin’de konuşmuş. Mardin’de yine bizle kavga yapmak istemiş. Tutturmuş DEM, DEM, DEM. Ben diyorum ki vatandaşın derdi DEM değil. Vatandaşın derdi, zam, zam, zam. Ben onunla kavga edeceğim. İstiyor ya kavga etmek. Evet, edeceğim. Ama onun istediği alanda etmeyeceğim. Kimlik siyasetinde etmeyeceğim. Mezhep siyasetinde etmeyeceğim. Ben onunla kavgayı emekliler, emekçiler için edeceğim. Gençler için edeceğim, Türkiye için edeceğim. Mardin’de demiş ki ’21 yıldır demokratikleşme adımlarına karşı çıkan kimdi?’ Güya CHP’yi Mardin’deki Kürt vatandaşlara şikayet ediyor. Kardeşim, demokratikleşmeye hiçbir zaman karşı çıkmadık. Demokratik gelen her yasa teklifine destek verdik ama sen ‘ak’ desen ‘kara’ diyen, sana ‘hain’ diyen, miting meydanlarında sana ip atan, idam ipi atan, ‘herkesten olur senden olmaz’ diyen Devlet Bahçeli’ydi. Ne çabuk unuttun?

“DÜN ÖPTÜKLERİ SURATA BUGÜN TÜKÜRENLER”

Bunlar, dün öptükleri surata bugün tükürenler. Dün küfrettiklerine bugün methiye düzenlerdir. Bu riyakarlara inat CHP durduğu yerdedir. Durduğu yer Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri, Türkiye’nin birliği, bütünlüğüdür. Yüreğinde vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisi olan herkes bizimle beraberdir. Biz de onlarla beraberiz. Madem kavga etmek istiyorsun. Gel emeklinin hakkı için kavga edelim. AKP ilk geldiğinde en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Yani hiç karışmasa, düzeni hiç bozmasa emekli maaşı 26 bin lira olacaktı. Emekli maaşını 1,5 asgari ücretten ayırdı. Enflasyona ezdirmem dedi ama her sene ezdirdi. Maaşa zammı TÜİK’e göre verdi. TÜİK neyin kısaltması? Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu. Bu sene gerçek enflasyon yüzde 120. TÜİK’in hesabına göre 64 ama emekliye ne verdi? Yüzde 33. 7 bin 500 liralık maaşı yapa yapa 10 bin lira yaptı.

“TORUNUNUZUN KURSAĞINDAN EKSİLDİ. SEBEBİ ERDOĞAN”

2002’de AKP ilk geldiğinde en düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün 2,5 çeyrek altın alıyor. Bugün Torbalı’da bir emekli ağabeyim, cebinden bir çeyrek altın düşürse kahrolur. Gider ve arar. Nerede bu der, bakar. Bir emekli değil bütün emekliler. Bir altın değil 5,5 çeyrek altın. Bir sefer değil her ay maaşlarını çektiği gün birisi onu ceplerinden çekip alıyor. Kim alıyor, hani diyor ya her şeyi ben bilirim diyen, Recep Tayyip Erdoğan alıyor onu ceplerinden. 2018 yılında CHP’nin 2015’te vereceğiz dediği ve önce olmaz deyip sonra biz de vereceğiz deyip, 3 sene sonra verdikleri bin lira emeklilere bayram ikramiyesi o gün 24 kilo dana kıyma alıyordu. Bugün bu bayramda çekeceğiniz 3 bin lira sadece 6 kilo dana kıyma alıyor. Ramazan mübarek gün. Birazdan iftar yapacaksınız. Allah oruç tutanların orucunu kabul etsin. Ramazanlarınız mübarek olsun. Sahur var, iftarı var. Bayram sofrası var. 18 kilo dana kıyma sizin Ramazan’da dolabınızdan, mutfağınızdan, sofranızdan, bayram sofrasında evladınızın, torununuzun kursağından eksiltilmiştir. Sebebi emekliyi sevmeyen, emekliyi enflasyona ezdiren Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

“ÇİTÇİYE HAK ETTİĞİ DESTEĞİ VERMEDİ”

“Tarım desen, destekleme yüzde 1 verilecekken, yani 265 milyar lira destekleme hak etmişken, 85 milyar lira destekleme veren, çiftçinin 170 milyar lirasını beşli çetelere verdiği geçiş garantili yollara ödeyen, kur korumalı mevduata 165 milyar lira para ödeyen Tayyip Erdoğan, emekliye, çiftçiye, emekçiye gelince para bulamamaktadır. Uçan sarayına, yüzen sarayına, kışlık sarayına, yazlık sarayına, 1500 odalı sarayına para bulan emekliye para bulamayanlara 31 Mart’ta emeklinin bir cevabı olacaktır. Emekliler size para yok diyene 31 Mart’ta oy var mı? Bunu yaparsanız bir daha size bunu yapamazlar. 31 Mart’ta bu cumhur ittifakının gücünü yerelden dengeleyin. CHP’ye, Türkiye ittifakına verin emeklinin de emekçinin de çiftçinin de yoksulun da umutsuz gençlerin de hakkını arayacağız, söke söke alacağız. Söz veriyoruz. Onlar korkunun ittifakıdır. Hakaret eden, kötü söz söyleyen, korkutan bir ittifaktır. Karşısında biz umudun ittifakıyız. Karşısında Türkiye Cumhuriyetinin yarınlarını Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’iyle, doğulusuyla, batılısıyla, Alevi’si, Sünni’siyle, milliyetçi demokratıyla, muhafazakar demokratıyla, aslan sosyal demokratlarla birlikte kuracak olan ittifak, bizim ittifakımızdır. Karşımızda korkunun ittifakı, cumhur ittifakı ama burada Türkiye’nin ittifakı Türkiye ittifakı var. Gençler son söz. Şimdi duyayım sesinizi. Türkiye ittifakının renkleri. Kırmızı, beyaz. En büyük Türkiye. Türkiye ittifakı 31 Mart’ta kazanacak. Övünç Demir kazanacak, Torbalı kazanacak. Cemil Tugay kazanacak, İzmir kazanacak. Türkiye ittifakı kazanacak, Türkiye kazanacak. Siz kazanacaksınız. Ben size inanıyorum, güveniyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Çok çalışın, bu seçimi alın. Size güveniyorum.”

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları