loading
close
SON DAKİKALAR

Öztürk, Twitter'da popülerler arasında

Öztürk, Twitter'da popülerler arasında
Tarih: 03.12.2012 - 16:57
Kategori: Sağlık, Yaşam

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Twitter'da en çok konuşulan belediye başkanları arasına girdi...

İstanbul Üniversitesi’nden Yard. Doç. Dr. Fatih Gürsul’ün öncülüğündeki bir araştırma grubu tarafından yapılan “TT Belediye Başkanı” araştırması ile Twitter’da en çok konuşulan 10 belediye başkanı belirlendi. Araştırmada Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, 94 Belediye Başkanı arasında Twitterda en çok konuşulan belediye başkanı oldu. Başkan Öztürk ödülünü CEBIT Bilişim Fuarında düzenlenen törenle aldı. 
 
İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, Twitter'de en çok konuşulan 10 belediye başkanı belirlendi. Listeye Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk birinci sıradan girerken, Öztürk’ü Beyoğlu Belediye Başkanı A.Misbah Demircan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can takip etti. Başkanların ödülleri CNR'da düzenlenen CeBIT Bilişim Fuarı'nda verildi. 

Ödül Töreninde konuşan Başkan Öztürk, sosyal medya ile Van Depremi sırasında gençlerin haberleşmesiyle tanıştıklarını kaydederek şöyle konuştu:

“Van Depreminde gençlerin kendi aralarında twitterda yaptıkları hızlı yardım örgütlenmesi bize sosyal medyayı nasıl verimli kullanabileceğimize dair ipucu verdi. O olayda gençler bize bu alanda da olmamız gerektiğini hatırlattılar ve biz de 24 saat sosyal medya taraması yapan ve vatandaşlara hızlı bir şekilde geri dönüşler yapan bir ekip kurduk. Ben de aktif olarak kullanmaya başladım. Sosyal Medya aracılığıyla şeffaflığı ve halkın yönetime katılımını sağlıyoruz. Vatandaşlar istedikleri zaman bize aracısız ulaşabiliyor, önerisini, şikâyetini, bazen de duygularını iletiyorlar. Bunun sonucu da bu ödül oldu, vatandaşların olumlu ya da olumsuz her konuda bize doğrudan iletişime geçebilmeleri bizim için gurur verici.” 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları