loading
close
SON DAKİKALAR

Palandöken ve Bayraktepe'de kayak keyfi

Palandöken ve Bayraktepe'de kayak keyfi
Tarih: 23.02.2013 - 08:46
Kategori: Seyahat

Palandöken ve Bayraktepe kayak merkezlerinde farklı ülkelerden gelen turistler, kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Palandöken ve Bayraktepe kayak merkezlerinde farklı ülkelerden gelen turistler, kayak yapmanın keyfini yaşadı.

Kar kalınlığı 88 santimetreye ulaşan Palandöken'de hafta sonunu fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, kayak ve snowboard yapıp, kızak kaydı. Kayak merkezindeki yoğunluk, turizm işletmesi sahiplerinin de yüzünü güldürdü. Otellerdeki doluluk oranlarının yüzde 100 olduğu öğrenildi.

Bölgedeki otellerden birinin idari işler müdürü Ömer Akca, yaptığı açıklamada, hafta sonunu değerlendiren turistlerin güneşli havada kayak yaptığını belirterek, dolu dolu bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Polonya, İran ve Ukrayna'dan yoğun rezervasyon aldıklarını vurgulayan Akca, ''Otelimiz yüzde 100 dolu. Güzel bir sezon geçiriyoruz. Farklı ülkelerden gelecek gruplar için rezervasyonlar alıyoruz. Kar güzel, pistler çok iyi. Palandöken'de sezon çok canlı'' dedi.

Bayraktepe'de de yoğunluk yaşanıyor

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, kristal kar, sarıçam ormanları ve uzun kayak pistleriyle kayak tutkunlarının gözde yerlerinden biri olan Bayraktepe Kayak Merkezi'nde de yoğunluk yaşanıyor.

Kar kalınlığı 185 santimetreye ulaşan kayak merkezinde, otellere gelen yerli ve yabancı turistler, kayak keyfi yaşadı.

Bölgedeki bir otelin genel müdürü Murat Demir, havanın güzel olmasını ve hafta sonunu fırsat bilen turistlerin pistleri doldurarak, kayak yapmanın tadını çıkardığını söyledi.

Kayak için bütün koşulların mevcut olduğunun altını çizen Demir, ''Pistlerimizde yeterince kar var. İnşallah sezon sonuna kadar bu şekilde devam ederiz'' diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları