loading
close
SON DAKİKALAR

Palandöken'den 'tanıtım' çağrısı

Palandöken'den 'tanıtım' çağrısı
Tarih: 11.02.2012 - 20:13
Kategori: Medya

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yönetmen ve senaristlere, dizi ve filmlerde yerli mallarını kullanmaları yönünde çağrıda bulundu.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, yerli dizilerin yurt dışında da seyredilmesinin ülke açısından avantaj olduğunu kaydetti.

Dizilerde yerli ürünler ve turizm değerlerinin tanıtılabileceğine dikkati çeken Palandöken, ''Kültür ve Turizm Bakanlığımız tanıtım yapan dizilerimize ve filmlere destek vermelidir'' değerlendirmesinde bulundu.

Rekor kıran büyüme rakamlarının sürmesi için yerli üretimin artması gerektiğini belirten Palandöken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Yurt dışından takip edilen ve izlenen büyük prodüksiyon ürünü dizi ve filmlerimizde yerli mallarımızın kullanılması teşvik edilmelidir. Çekimlerde doğal güzelliklerimizin kullanılması ve gözde turizm değerlerimizin gösterilmesinin turizm gelirlerimizin artmasına katkısı olacağına inanıyorum. Kostümlerin, yerli tasarım ve üretim olmasına dikkat edilerek vurgulanması da yine en önemli sektörlerimizden tekstil alanında olumlu etkileri olacaktır. Kayısı, kuru üzüm, incir, fındık gibi ülkemize ait tarımsal ürünlerimiz de tanıtılmalıdır.''

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları