loading
close
SON DAKİKALAR

Pangalos Siyaseti Bırakacak

Pangalos Siyaseti Bırakacak
Tarih: 24.03.2012 - 20:27
Kategori: Dünya

Yunan siyasetinin renkli şahsiyetlerinden Yunanistan Başbakan Yardımcısı Theodoros Pangalos siyaseti bırakacağını açıkladı...

Yunanistan Başbakan Yardımcısı Theodoros Pangalos, katıldığı Yunan devlet televizyonu NET’in bir programında, ülkede yakın zamanda yapılması beklenilen erken seçimlerde milletvekili adayı olmayacağını söyledi.

Ülkeyi bugün içerisinde bulunduğu kötü duruma bugünkü politikacıların soktuğunu ancak, yenilerinin çıkarması gerektiğini ifade eden Pangalos, "Bu yüzden beni seçmeleri için halka fırsat vermeyeceğim ve politikadan çekileceğim" dedi.

Pangalos, artık 74 yaşına geldiğini ve 32 yıldan beri Parlamentoda görev yaptığını belirterek, "Yunan siyasetinde köklü değişikliklere ihtiyaç var. Bu, halk-politikacı düzeyindeki kişisel ilişki bir yerde sona ermeli. Halk alışkanlıktan bize oy verebilir. Bu yüzden bu ilişkinin hangi noktada sona ereceğine politikacı karar vermelidir" diye konuştu.

Yunanistan’da, 1926 yılında sekiz ay süreyle ülkeyi diktatörlükle yöneten General Theodoros D. Pangalos’un torunu olan Pangalos, 32 yıllık parlamenterlik yaşamında Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nda görev yaptı.

Yunan siyasetinde renkli kişiliği ve sivri diliyle tanınan Pangalos, ekonomik kriz patlak verdiğinde "paraları birlikte yedik" şeklindeki açıklamasıyla büyük tepki çekmişti. Daha sonra da taşınmaz mal varlıklarına getirilen ek vergileri "parası olmadığı" için ödemeyeceğini belirten Pangalos’un, "ödemiyorum, gelsinler beni tutuklasınlar" şeklindeki sözleri uzun süre tartışılmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları