loading
close
SON DAKİKALAR

Panik butonu, bileklik ve kolye olacak

Panik butonu, bileklik ve kolye olacak
Tarih: 12.01.2013 - 17:15
Kategori: Kadın

Kadına yönelik şiddeti önlemek için hazırlanan panik butonunun kolye veya bileklik şeklinde tasarlanması için çalışma başlatıldı...

Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin yürütülen teknik takip uygulamasının devam ettiğini belirtti.

Kamuoyunda ''panik butonu'' olarak da adlandırılan çalışmanın Bursa ve Adana'da pilot uygulamasının sürdüğünü dile getiren Gevrek, Adana'da 4, Bursa'da 5 kadına panik butonunun verildiğini söyledi.

Uygulamanın geliştirilmesi ve hizmetin iyileştirilmesi için sürekli çalıştıklarını, ilgili GSM şirketiyle görüşmeler yaptıklarını ifade eden Gevrek, ''Uygulama şu anda iyi gidiyor. İhtiyacı olduğu için butona basan herhangi bir kadınımız yok'' dedi.

Sistemin GSM operatörlerine bağlı olduğuna, sinyal alınamayan yerlerde butonun çalışmama ihtimalinin bulunduğuna dikkati çeken Gevrek, kesintisiz iletişimi sağlamayı planladıklarını söyledi.

Butonu taşıyan 9 kadınla sürekli iletişim halinde olunduğunu dile getiren Gevrek, ''Butonun en önemli özelliği kadınların kendini güvende hissetmesi, şiddet uygulayan ya da uygulama ihtimali bulunan erkeğin devlet otoritesinden ürkme ihtimalinin yüksek olmasıdır'' dedi.

Kadının Statüsü Genel Müdürü Özlem Bozkurt Gevrek, butonların çalıştığından emin olmak için denenerek kadınlara verildiğini vurgulayarak, cihazların sürekli kontrolden geçirildiğini de sözlerine ekledi.

Panik butonlarının değiştirileceğini hatırlatan Gevrek, ''Firma bileklik ve kolye üzerinde çalışıyor. Kadınların cihazı nasıl kullanmak istediklerini tercihlerine bırakmak istiyoruz. Kimisi çantasında buton olarak, kimisi kolye, kimisi de bileklik olarak kullansın. Bunun kolye ve bileklik olarak da tasarlanmasına yönelik çalışıyoruz'' diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları