loading
close
SON DAKİKALAR

Parayı buldu huzuru bulamadı

Parayı buldu huzuru bulamadı
Tarih: 27.11.2011 - 15:13
Kategori: Şehir

Borç içindeyken 4 ay önce Süper Loto'dan 11 milyon lira kazanan Hasan Yörük'ün cezaevindeki oğluna her ay ortalama 40 bin lira gönderdiği ve damadıyla sorunlar yaşadığı öğrenildi.

Antalya'da Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nden emekli olan 64 yaşındaki Hasan Yörük, güçlükle geçiniyordu. Aksu ilçesindeki 2 katlı müstakil bir evde oturan 3 çocuk babası Yörük'ün büyük oğlu dolandırıcılıktan cezaevine girince, hayatı alt üst oldu. Kızı bir berberle evli olan Yörük'ün, diğer oğlu da işten ayrılmıştı. 

Biriken borçlarını ödeyememeye başlayan Hasan Yörük, borcu borçla kapatmak için, emekli maaşını teminat göstererek 7 bin lira kredi aldı. Kurtuluşu şans oyunlarında arayan Yörük'e yıllardır amorti bile çıkmamıştı. 

Geçen 28 Haziran'da her zamanki gibi iki kolon Süper Loto oynadı. Ertesi gün ise bir arkadaşına, "Yıllardır oynuyorum ama hiç ikramiye çıkmıyor. Artık bir daha oynamayacağım" dedi. Ancak Yörük, 30 Haziran'daki çekilişte haftalardır devreden Süper Loto'nun iki talihlisinden biri oldu ve 11 milyon 295 lira kazandı.

İki katlı evindeki mütevazı hayatına devam eden Yörük, ehliyeti olmamasına rağmen önce kendisine bir kamyonet, oğluna ise Mercedes marka bir otomobil aldı. Ardından sıcak yaz aylarını daha rahat geçirebilmek için Antalya'ya 130 kilometre mesafedeki Elmalı ilçesinden 92 bin liraya bir yayla evi aldı. 

Ancak ikramiye kazanmasının ardından "dostlarının" sayısı hızla artan Yörük'ten artık herkes yardım istemeye başlamıştı. Bu arada cezaevinde bulunan oğlunun mahkûm arkadaşları da Hasan Yörük'ün milyoner olduğunu duyunca "yardım" istemeye başladı. Sık sık oğlunu ziyarete giden Hasan Yörük, iddiaya göre başına bir şey gelmemesi için oğluna ayda 40 bin lira göndermeye başladı.

Kızı ve damadını da unutmayan Yörük, çifte Antalya'da 135 bin liralık bir ev ve damadının berberlik yapabilmesi için bir dükkân aldı. Ancak bununla yetinmeyen damadı, "Kızını boşarım" diyerek kayınpederinden sık sık para istemeye başladı. Yörük, son olarak evinin yakınında 100 dönümlük bir tarla alarak buğday ekmeye başladı. Bundan sonra çiftçilik yaparak huzur arayacağını söyleyen Yörük, hâlâ 2 katlı müstakil evinde oturuyor ve vaktinin büyük bölümünü arkadaşlarıyla kahvehanede okey oynayarak geçiriyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları