loading
close
SON DAKİKALAR

Paris'in korkutan yüzü

Paris'in korkutan yüzü
Tarih: 15.09.2012 - 16:42
Kategori: Seyahat

Paris'te Catacombes adı verilen yer altı mezarlığı üst üste dizilmiş 6 milyon insana ait kemiklerden oluşuyor...

Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Notre-Dame Kilisesi gibi sembolleriyle her yıl milyonlarca turisti çeken Paris'in pek bilinmeyen korkutucu yüzü de meraklılarını ağırlıyor. Her gün yüzlerce turist, üst üste dizilmiş 6 milyon insana ait kemiklerden oluşan yer altı mezarlığını ziyaret ediyor.

Catacombes adı verilen yer altı mezarlığı, Paris'te veba salgınına yol açtığı ve yeni imar alanı ihtiyacını karşılamak üzere, 1785'te şehir içindeki mezarların kaldırılması kararı sonrasında açıldı. Yaklaşık 10 bin metrekarelik eski bir taş ocağı olan bölgeye, Paris'in bütün mezarlıklarındaki iskeletler, 15 ay boyunca sadece geceleri taşınarak üst üste istiflendi.
"Dur. Burası ölümün imparatorluğu" yazısıyla ziyaretçileri karşılayan mezarlıkta, 6 milyon insana ait kemik parçalarının bulunduğu tahmin ediliyor.

Kalp rahatsızlığı olanlara girmeleri tavsiye edilmeyen mezarlığa ulaşmak için 130 basamakla yer altına inerek, dar ve karanlık dehlizlerde 15 dakika boyunca yürümek gerekiyor.

Duvarlarında "ölümün hayatın bir gerçeği olduğuna" dair ünlü şairlerin dizelerinin bulunduğu mezarlıkta, özellikle kafatasları ve uyluk kemiklerinin diziliş şekilleriyle ortaya çıkan bazı sembollerin sırrı ise hala çözülemiyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları