loading
close
SON DAKİKALAR

Patriot protestosunda: 26 gözaltı

Patriot protestosunda: 26 gözaltı
Tarih: 21.01.2013 - 16:59
Kategori: Sağlık, Yaşam

Patriot füzelerinin Türkiye'ye kurulmasını protesto eden Gençlik Muhalefeti üyesi 26 kişi, polisin sert müdahalesi sonrası gözaltına alındı...

ADANA - Gençlik Muhalefeti üyesi bir grup öğrenci, Patriot füzelerinin Adana'ya gelmesini protesto etmek amacı ile Adana merkez Sarıçam İlçesi İncirlik Beldesi içerisinde bulunan 10. Tanker Üs Komutanlığı'nın nizamiye kapısı yakınlarına gelerek, komutanlığa doğru yürüdü.

İncirlik girişini çevik kuvvet polisi ve bariyerlerle ablukaya alan polis, grubun komutanlık önünde basın açıklaması yapmasına izin vermeyeceğini belirterek, açıklamanın belde girişinde yapılmasını istedi. Grubun yürümekte ısrar etmesi üzerine gerginlik yaşandı. Gruba sert bir şekilde müdahale eden polis, 26 kişiyi gözaltına aldı. Polisin elleri kelepçelenen öğencileri darp ettiği görüldü. Gözaltına alınan 26 kişi sağlık kontrolü için Adana Adli Tıp Kurumu'na, ardından da Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüleceği belirtildi. Gözaltına alınanlara, gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefetten işlem yapılacağı öğrenildi.

Öte yandan açıklamayı takip eden BirGün Gazetesi muhabiri Duygu Kıskanç da gözaltına alındı.

DİHA

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları