loading
close
SON DAKİKALAR

Pavey ve Toprak, İhsanoğlu'nun adaylığını değerlendirdi

Pavey ve Toprak, İhsanoğlu'nun adaylığını değerlendirdi
Tarih: 17.06.2014 - 17:11
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Yardımcıları Toprak ile Pavey İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığını değerlendirdi...

Genel Başkan Yardımcısı Pavey: “Partimizin bu ortak aday konusundaki uzlaşısını, sosyolojik bir çaba olarak değerlendiriyorum. Büyük bir fedakarlıkta bulunuldu. Şimdi fedakarlığın karşılığını bekliyoruz”

Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak CHP grup toplantısına gelişi sırasında gazetecilerin, “CHP ve MHP’nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu önerisine” yönelik sorularını yanıtladı.

Toprak, “CHP’de adaydan sonra çatlak oldu mu?” yönündeki soru üzerine, “CHP’de çatlak olacağını sanmıyorum. CHP her zaman fikirlerini özgürce ifade eden üyelerden oluşur. Adaylık noktasında arkadaşlarımız fikirlerini söylemiş olabilirler ama CHP olarak bu yolda adayımızın arkasındayız ve dimdik de duracağız. Arkadaşlarımızın bazıları daha adayı tanımıyor. O noktada fikirleri olabilir ama ileriki günlerde tanıdıkça, sıkı sıkıya adayımızın arkasında, Türkiye’nin adayının arkasında olacaklarına inanıyorum” dedi.

Sürecin nasıl işleyeceğinin sorulması üzerine ise Toprak, adaylık başvurusunun 29′unda başlayacağını ve başvurunun o zaman yapılacağını hatırlatarak şunları söyledi;

“Gönül ister ki parlamentoda temsil edilmeyen partilerde bu sürece katılsınlar. Çünkü anayasa onların bir aday belirleme sürecine engel olmakta, ama biz CHP olarak onların bu çatı altında olmasını isteriz. Toplumun büyük uzlaşının bir adayı olarak bu adayı görmek istiyoruz. Bu aday toplumun her kesimini kucaklayan, bölünmeyi değil, birleşmeyi, sevgisizliği değil sevgiyi egemen kılacak bir aday olacağına inanıyorum. Bu konuda toplumun sağ duyusuna güveniyorum. Güçlü bir şekilde de Türk halkı gereğini yapacaktır.”

“Liderler de miting meydanlarına adayla çıkacak mı?” sorusu üzerine Toprak, “Sanmıyorum” dedi.

“Bugün haberler çıktı, Sayın Bahçeli’nin önerisi olduğu yönünde, doğru mu?” denmesi üzerine ise Toprak, “Sanıyorum dün herkes gördü, Sayın Kılıçdaroğlu’nun bir önerisiydi” değerlendirmesini yaptı.

Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey de Türkiye’nin büyük bir sosyolojik değişimden geçtiğini belirtti.

Pavey, “Partimizin bu ortak aday konusundaki uzlaşısını, sosyolojik bir çaba olarak değerlendiriyorum. Büyük bir fedakarlıkta bulunuldu. Şimdi fedakarlığın karşılığını bekliyoruz” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları