loading
close
SON DAKİKALAR

Pazar davası başladı

Pazar davası başladı
Tarih: 11.12.2012 - 13:21
Kategori: Gündem

Hopa olaylarıyla nedeniyle açılan 5. dava bugün başladı...

RİZE- Hopa olayları nedeniyle açılan 5. davanın ilk duruşması bugün Pazar Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Metin Lokumcu'nun öldürülmesini Pazar'da protesto eden 22 kişi, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet iddiasıyla yargılanıyor. Davanın ilk duruşmasına, tutuksuz yargılanan 22 kişiden 9'u katıldı.

Sanıklar, yaptıkları savunmada, Metin Lokumcu'nun Hopa'daki olaylar sırasında polisin attığı gaz bombası nedeniyle yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, Lokumcu için yapılan eyleme katılmanın bir insanlık görevi olduğunu belirtti. Sanıklar, eylemin demokratik hak ve düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Mahkeme, diğer sanıkların da ifadelerinin alınması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.


Olay


31 Mayıs 2010 tarihinde Başbakan Erdoğan'ın Hopa'ya gelişini protesto edenlere, polis sert bir şekilde saldırmış, atılan yoğun gaz bombası nedeniyle emekli öğretmen Metin Lokumcu yaşamını yitirmişti. Aynı gün Hopa'daki saldırıyı protesto etmek için Ankara ve İstanbul'un yanı sıra Rize'nin Pazar ilçesinde de protesto eylemi düzenlenmişti. Pazar'daki eyleme katılanlardan 22'si hakkında, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet iddiasıyla 1 ila 3 yıl hapis cezası isteniyor.

Başbakan Erdoğan'ın "eşkiyalar" dediği Hopalılarla ilgili 3 ayrı dava açılırken, aynı zamanda Ankara'daki eylem nedeniyle de bir dava bulunuyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları