loading
close
SON DAKİKALAR

Pazarcıya kıyafet 1 yıl daha serbest!

Pazarcıya kıyafet 1 yıl daha serbest!
Tarih: 02.01.2013 - 14:19
Kategori: Sağlık, Yaşam

Pazarcılar için kimlik kartını bulundurma ve kıyafeti giyme zorunluluğu 2013 yılının sonuna ertelendi...

Pazar yerlerindeki tahsis sahipleri ile bunların çalıştırdıkları kişilerin Yönetmelikte öngörülen kimlik kartını bulundurma ve tek tip kıyafet giyme zorunluluğu 2013 yılının sonuna ertelendi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın, ''Sebze ve Meyve Ticareti ve Toptancı Halleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'' Resmi Gazete'nin 4'üncü mükerrer sayısında yayımlandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sebze ve Meyve Ticareti ve Toptancı Halleri Hakkında Yönetmelik ile Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelikte yapılan değişikliklere ilişkin yaptığı basın açıklamasına göre, Pazar yerlerindeki tahsis sahipleri ile bunların çalıştırdıkları kişilerin Yönetmelikte öngörülen kimlik kartını bulundurma ve kıyafeti giyme zorunluluğu 31 Aralık 2013 tarihine ertelendi.

Yönetmelik çerçevesinde, toptancı halinde faaliyet gösterecek kişilerden Halin işletmesinden sorumlu Belediyeler tarafından alınacak teminat tutarının belirleneceği dönem, Aralık ayı yerine Ocak ayı olarak öngörüldü. Bunun yanında teminatların, toptancı halinde faaliyet gösterenlerden Yönetmelik uyarınca alınacağı son tarih de 1 Temmuz 2013 olarak yeniden belirlendi. 

Hal Kayıt Sisteminde hem komisyoncu hem de tüccar olarak faaliyet gösterenlerin, bu sıfatlardan hangisiyle faaliyette bulunacağını bildireceği son tarih ise 31 Aralık 2014 olarak değiştirildi.

Toptancı hal dışındaki kişilerin Hal Kayıt Sistemine kaydolmaksızın bildirim yapabilmeleri ile bildirimin malın üretildiği yerden veya girdiği gümrük kapısının bulunduğu yerden gideceği yere kadarki aşamada yapılabilmesine ilişkin süreler de 1 Temmuz 2013 tarihinde kadar uzatıldı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları