loading
close
SON DAKİKALAR

Pekin’de vaka sayısı tek haneye indi

Pekin’de vaka sayısı tek haneye indi
Tarih: 04.07.2020 - 15:00
Kategori: Dünya

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, son 24 saatte ülkede 3 yeni vaka tespit edildiğini ve vakalardan ikisinin yurt dışı kaynaklı, birisinin de Beijing'de yerel taşıyıcıdan enfekte olan hasta olduğunu açıkladı.

Açıklamada, ülkede hiçbir can kaybı yaşanmadığı ve 2 yeni şüpheli vakanın bulunduğu ifade edildi. Böylece başkent Beijing’de 6 gün boyunca yeni vaka sayısında artış tek haneye düştü.
 
Çin Komünist Partisi Beijing Belediyesi Komitesi Başkan Yardımcısı Zhang Qiong, Beijing’de yaşayan 10,41 milyon kişi, Covid-19 vakalarının yeniden ortaya çıkmasından bu yana nükleik asit testinden geçirildiğini ve 10, 06 milyon test sonucunun alındığını açıkladı. Zhang, nükleik asit testlerinin yapıldığı merkez sayısının kent içinde 170 olduğunu ve günlük takip sayısının da 458 bin örneğe ulaştığını duyurdu.
 
Yeni vaka sayısı 331 oldu
 
Beijing’de testlerin uygulandığı süreçte, 11 Haziran ila 2 Temmuz arasında yerel olarak 331 adet Covid-19 vakasına rastladı. Bu vakalar, hiçbir vakanın görülmediği tam 57 gün sonra ortaya çıktı. Kentte bugünden itibaren düşük riskli bölgelerde yaşayanların seyahat edenlerden nükleik asit testi istenmeyecek.
 
Öte yandan, Çin’in ana kesiminde 402 hastanın tedavisi sürüyor. Tedavilerinin ardından taburcu edilen kişi sayısı 78 bin 509’a yükselirken, toplam can kaybı 4 bin 634 olarak kayda geçti. Çin’de tespit edilen toplam vaka sayısı 83 bin 545’e ulaştı. Ayrıca 7 şüpheli vaka hâlâ tıbbi gözetim altında tutuluyor.
 
Diğer yandan, Çin'in ana kesiminde dün 4 asemptomatik vaka daha tespit edildi ve 98 asemptomatik vaka tıbbi müşahede altında tutuluyor. Hong Kong ve Makao özel idari bölgeleri ile Taiwan bölgesinde de toplam vaka sayısı bin 742 oldu.
  

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları